علی مطهری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه سوادآموزی یک امر و تکلیف دینی و شرعی است که ریشه در دین ما دارد، افزود: حوزه سوادآموزی در آذربایجانغربی وضعیت مطلوبی دارد.
وی با بیان اینکه در استان ۲ هزار و ۱۰۰ آموزش دهنده داریم و دورههای سوادآموزی، تحکیم و انتقال را با این همکاران برگزار میکنیم، گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ برای دورههای سوادآموزی ۲۲ هزار و ۶۰۰ نفر را پذیرش کرده و تحت آموزش داریم.
مطهری با اشاره به اینکه مدلهای ارائه خدمات به افراد تحت پوشش متفاوت است که بسته به شرایط فرق میکند، اظهار کرد: ما آموزشهایمان فرد به فرد، گروهی، کلاسی، تلفیقی یا خودآموز است و آموزش و پرورش به طور رایگان وظیفه تامین فضای آموزشی، افراد آموزش دهنده، کتاب و نوشت افزار را بر عهده دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه برای جذب افراد بیسواد کارهایی که صورت گرفته به دو طریق دسته بندی میشود، تصریح کرد: در دنیا معمولا جریانهای سوادآموزی الزاماتی را معین میکنند که اگر کسی باسواد نشود از حق و حقوق اجتماعی محروم میشود، اما در ایران جریان سوادآموزی مبتنی بر آگاهی و آگاهیسازی است که مبتنی بر گفتمان رشد و پیشرفت و تعالی است که فرد بیسواد ترغیب میشود تا فهمی از مشکلش داشته باشد و سپس جذب شده و ثبتنام کرده، آموزش دیده و رشد میکند.
وی ادامه داد: با تأسی از گفتمان رهبر انقلاب در خصوص سوادآموزی، باید از ظرفیت شورای پشتیبانی سوادآموزی استان و ظرفیت شناسایی وضعیت سواد افراد توسط دستگاههای اجرایی نظیر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی، جهادکشاورزی، کمیته امداد و ... استفاده کرد. در کنار آنها باید بستههای تشویقی تعریف کرد و بعضی مقررات در زمینه استفاده از خدمات بیمههای حمایتی وضع کرد که حالت الزامآور داشته باشد.
مطهری با اشاره به برنامههای پیش رو گفت: مهمترین برنامه در سال جاری طرح مدرسه محوری است چرا که ما مدرسه را به عنوان پایگاه و مرجع اجرای برنامههای سوادآموزی تعیین کردهایم و مدیران مدارس باید با بهرهگیری از ظرفیت فرهنگیان شاغل و بازنشسته و کارکنان دولت نسبت به شناسایی، متقاعدسازی و جذب و ثبت نام و آموزش بیسوادان و کم سوادان محدوده مدرسه اقدام کنند.
انتهای پیام