چین بزرگترین تاسیسات ذخیره‌ انرژی هوای فشرده در جهان را می‌سازد

گروه هواننگ (Huaneng) چین با راه‌اندازی فاز دوم پروژه ذخیره‌سازی انرژی هوای فشرده غار نمک جینتان (CAES) در چانگژو، استان جیانگ سو، به نقطه عطف جدیدی در ذخیره‌سازی انرژی دست یافته‌اند.

به گزارش ایسنا، این پروژه نوآورانه که آماده تبدیل شدن به بزرگترین مرکز در ذخیره‌سازی انرژی هوای فشرده در سطح جهان است، آخرین فناوری‌ها را برای افزایش توان خروجی، ظرفیت ذخیره سازی و کارایی ادغام می‌کند و معیاری را برای راه حل‌های انرژی پایدار ایجاد می‌کند.

به نقل از آی‌ای، لی یائوچیانگ (Li Yaoqiang)، رئیس گروه نمک چین، می‌گوید که این پروژه اولین پروژه در سطح صنعتی جهان برای ذخیره انرژی هوای فشرده تمیز است و این یک نقطه عطف مهم در استفاده از منابع غار نمک برای کشف توسعه صنعت نمک چین است.

مقیاس و ظرفیت انقلابی

فاز دوم پروژه جینتان شامل دو واحدِ ذخیره‌سازی انرژی هوای فشرده مکمل غیرسوختی ۳۵۰ مگاواتی با ظرفیت ذخیره سازی ترکیبی ۱.۲ میلیون متر مکعب خواهد بود. این تاسیسات امکان ذخیره سازی ۲.۸ گیگاوات ساعت برق را در هر بار شارژ کامل فراهم می‌کند که بیش از هر تاسیسات این چنینی دیگری در جهان است.

این پروژه که برای ۳۳۰ چرخه شارژ و تخلیه سالانه طراحی شده است، از فناوری‌های موجود در تولید برق تک واحدی و راندمان کلی سیستم پیشی می‌گیرد. فاز اول که زودتر تکمیل شد، یک واحد ۶۰ مگاواتی بود.

این تاسیسات دارای فناوری تکمیلی غیرسوختی پیشگامانه است که نیاز به منابع سوخت خارجی را با ذخیره و استفاده مجدد از گرمای تولید شده در طول فشرده سازی هوا از بین می‌برد. این رویکرد به انتشار کربن صفر و راندمان تبدیل انرژی بیش از ۶۰ درصد کمک می‌کند.

این پروژه با بهینه‌سازی‌های پیشرفته سیستم، از جمله جریان‌های فرآیند ساده و پیکربندی تجهیزات پیشرفته، متمایز شده است. نکات قابل توجه آن شامل یک سیستم آغاز به کار تنها با یک کلیک است که عملیات را ساده می‌کند و زمان راه‌اندازی را از ۲۰ دقیقه به تنها پنج دقیقه کاهش می‌دهد.

راندمان دستگاه ۰.۵ درصد افزایش یافته است و عملکرد کلی افزایش یافته است.

گامی به سوی آینده‌ای سبزتر

این پیشرفت‌ها نه تنها قابل اطمینان بودن سیستم را افزایش می‌دهند، بلکه آن را به مدلی برای پروژه‌های این چنینی در آینده در سراسر جهان تبدیل می‌کنند.

پروژه جینتان نمونه بالقوه فناوری ذخیره‌سازی انرژی هوای فشرده برای کمک به شبکه انرژی با انتشار کم کربن است. با استفاده از غارهای نمک موجود برای ذخیره انرژی و ادغام طرح‌های نوآورانه، این پروژه راه حلی پایدار برای ایجاد منابع انرژی تجدیدپذیر ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403100503640
  • خبرنگار : 71654