«عباس حاجیحسینی» اظهار کرد: با قرار گرفتن استان یزد در طرح جهش تولید در دیمزارها، اصلاح الگوی کشت استان، به سمت گیاهان بسیار کم آبخواه سوق پیدا کرده است که گیاه صنعتی، دارویی و غذایی آنغوزه یکی از این موارد بوده که در سال جاری در یزد به آن توجه ویژهای شده است.
وی ضمن اشاره به اقلیم گرم و خشک یزد، اضافه کرد: کاشت گیاهانی مانند آنغوزه که صرفه اقتصادی داشته و کم آبخواه بوده و فقط با آب باران رشد میکند، میتواند به صنعت کشاورزی استان بسیار کمک کند.
به گفته این مسئول، در استان یزد کاشت آنغوزه از نیمه آذرماه شروع و تا نیمه دی ماه ادامه خواهد داشت که گونه تلخ آن در شهرستان های خاتم، مروست و بهاباد، و نوع شیرین آن در مهریز و تفت کاشت میشود.
حاجی حسینی بیان کرد: با توجه به خواص دارویی و غذایی، آنغوزه از گذشته مورد توجه بازرگانان بوده و جمع آوری محصول آن از مراتع و صادرات به کشورهای اروپایی و هند در سطح استان رواج داشته است.
معاون تولیدات گیاهی استان در پایان خاطر نشان کرد؛ برگزاری کارگاه های آموزشی برای شناسایی این گونه ارزشمند گیاهی به کشاورزان و روستاییان همچنین تهیه ادوات کاشت مکانیزه و تهیه و توزیع نشا، بذر نیم بهای مرغوب همچنین نظارت بر عملیات کاشت، داشت و برداشت آن در آینده از جمله برنامههای سازمان جهادکشاورزی برای توسعه کشت این گیاه است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی یزد، با توجه به لزوم شکستن خواب بذر آنغوزه به وسیله سرمای نزدیک به صفر درجه بهترین زمان کاشت این گیاه در استان از نیمه آذر به مدت یک ماه بوده البته با خیساندن بذر و نگهداری در دمای یخچال میتوان تا پایان اسفند نیز از آن استفاده کرد؛ این گیاه اقتصادی حداقل ۴ تا ۵ سال پس از کاشت، کامل شده و آماده بهره برداری خواهد بود.
انتهای پیام