یوسف غفارزاده، روز چهارشنبه در سمینار بحران کمآبی و مسئولیت اجتماعی روابط عمومیها که با مشارکت انجمن روابط عمومی و شرکت آب منطقه ای استان برگزار شد، اظهار کرد: مسئله آب از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و موضوعی حیاتی به شمار می آید.
وی با اشاره به وضعیت کم آبی کشور و به تبع آن استان، اظهار کرد: ما امروز، بیش از ظرفیت منابعمان از آب استفاده میکنیم و سالیان سال است که این روند ادامه دارد. میانگین جهانی در زمینه استفاده از آب تجدیدپذیر۴۰ درصد بوده و نباید بیش از این باشد.
وی افزود: میانگین مصرف آب تجدیدپذیر در استان ما ۸۷ درصد و در سایر استانها هم به همین منوال است و با ادامه این روند در دراز مدت با مشکل اساسی مواجه خواهیم شد و بسیاری از مناطق مجبور به تغییر محل سکونت و کوچ خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال شبستر، جزو دشتهای ممنوعه با اضافه برداشت بوده و سطح آبهای زیرزمینی در این منطقه هر سال به اندازه ۵۰ سانتی متر افت میکند و با روند کنونی در طول ۲۰ سال تمام شده و منابع استراتژیک استان و شهرستان ما با این روند از بین خواهد رفت.
غفارزاده، کسری تجمع آب کشور را ۱۴۰ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و گفت: در کشور ما، سالانه پنج میلیارد متر مکعب نیز به این میزان، اضافه میشود و راه چاره، برنامهریزی نسبت به منابع آب موجود و سازگاری با کم آبی است. در برنامه پنج ساله هفتم این موضوع جزو شاخصها بوده و وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و دستگاههای مرتبط باید طی بازه زمانی پنج ساله و ۱۵ میلیارد متر مکعب از مصرف سالیانه خود کم کرده و سهم برش استانی از این محل، تعیین گردد.
وی ادامه داد: چگونگی اجرا و اقبال مردم از این برنامه نیز حائز اهمیت بوده و تمامی بخشها از کشاورزی گرفته تا صنعت و مصارف خانگی باید به سهم خود در این خصوص نقش ایفا کنند. همراهی و برنامهریزی در تمامی بخشها امکانپذیر بوده و اصلی ترین نکته در این مورد، همراهی مردم بوده و اجرای این برنامهها با توجه به چشم انداز سی ساله از نان شب واجبتر است.
در این سمینار بحث سازگاری با کم آبی تبیین شده و به منتسبت هفته زن از بانوان مسئول روابط عمومی ها در استان قدردانی شد.
انتهای پیام