دستاورد مشترک نفت پاسارگاد و دانشگاه امیرکبیر/ کتابی برای ارتقای صنعت قیر

کتاب رده‌بندی عملکردی پیشرفته قیر یا پی جی پلاس با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت نفت پاسارگاد تدوین و در این دانشگاه رونمایی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر پوریا حاجی کریمی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست این دانشگاه در مراسم امضای تفاهم نامه میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت نفت پاسارگاد و همچنین رونمایی از کتاب رده بندی عملکردی پیشرفته قیر به اهمیت انعقاد این تفاهم نامه اشاره کرد و گفت: به واسطه همکاری طولانی مدت بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت نفت پاسارگاد که از یک دهه گذشته آغاز شد و در این مدت دستاوردهای قابل قبول و خوبی در زمینه انتشار مقالات علمی پژوهشی در سطح ملی و بین المللی و حضور در کنفرانس های مختلف داشته است، اسفند ماه سال 1401 در راستای استمرار همکاری های دوجانبه قراردادی را در زمینه تدوین کتاب رده بندی عملکردی پیشرفته قیر با این شرکت منعقد کردیم.

وی در ادامه تصریح کرد: این کتاب در ادامه تدوین کتابی است که شرکت نفت پاسارگاد در سال 1390 در خصوص روش رده بندی عملکردی (PG) قیر منتشر کرده بود. با توجه به اهمیت این روش، رده بندی عملکردی قیر توسط وزارت راه و شهرسازی به صورت الزامی برای اجرا در پروژه های مختلف ابلاغ شده و بطور گسترده در سطح کشور مورد استفاده قرار گرفته است. اما به مرور همانند هر دستورالعمل و پروتکل دیگری که با گذشت زمان با انتقاداتی مواجه می شود و نواقص آن به تدریج مشخص میشود، انتقاداتی نیز به روش رده بندی عملکردی وارد و تلاش هایی که در جهت پاسخ به این انتقادات و رفع نواقص انجام شد تحت عنوان رده بندی عملکردی پیشرفته قیر یا پی جی پلاس (PG+) شناخته می شود.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: کتاب رده بندی عملکردی پیشرفته قیر یا پی جی پلاس اولین مرجع به زبان فارسی است که اطلاعات پراکنده در این زمینه را گردآوری کرده و عموم موارد و مثال هایی که در کتاب به کار رفته است حاصل پژوهش¬های مشترکی است که بین دانشگاه و شرکت نفت پاسارگاد انجام شده و نتایج آن قبلا در قالب مقالات در نشریات علمی معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: کتاب رده بندی عملکردی پیشرفته قیر یا پی جی پلاس بعد از تدوین، مراحل داوری را در انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر گذراند. این کتاب شامل 9 فصل است. به جز فصل های مقدماتی که به معرفی قیر و رده بندی کلاسیک و همچنین رده بندی عملکردی آن می پردازد، یک فصل به صورت مفصل به پیر شدگی قیر و روش های جدید شبیه سازی آن پرداخته و سپس وارد رده بندی عملکردی پیشرفته در دماهای بالا، میانی و پایین شده است.

وی یادآور شد: کتاب فوق اجتماع و دربرگیرنده استانداردها، دستورالعمل ها و گزارش های مختلفی می باشد که در حوزه قیر در سطح بین المللی منتشر شده و تا حدود قابل قبولی جایگاه خود را در کشور ما به دست آورده است. فکر می کنم مهم ترین دستاورد این کتاب علاوه بر آشنایی بیشتر مهندسین، محققین، دانشجویان و فعالان صنعت قیر و آسفالت با استانداردهای به روز قیر، می تواند جایگاه موضوع رده بندی عملکردی پیشرفته در کشور را بهبود ببخشد.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: یکی از مواردی که امروز می تواند برای شرکت های تولید کننده قیر که عموما صادر کننده نیز هستند، مزیت رقابتی ایجاد کند بحث پیشتاز بودن در حوزه رده بندی عملکردی پیشرفته می باشد چرا که نیاز بسیاری از خریداران می تواند به شکل مناسبی برآورده شود.

حاجی کریمی کمک به افزایش کیفیت قیر تولید شده در کشور را از دیگر مزیت های کتاب فوق دانست و گفت: این امر در پروژه های مختلف برای نیازهای خاص داخلی نظیر روسازی فرودگاه ها، پروژه های راه سازی با ترافیک سنگین، پیست های اتومبیل رانی و غیره می تواند مهم باشد.

به گزارش ایسنا، تفاهم نامه‌ای میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت نفت پاسارگاد  به منظور گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی، بازاریابی و ایجاد ارتباط موثر و فعال در زمینه آموزشی، پژوهشی و ترویجی و همکاری منعقد شد.

آموزش نیروی انسانی متخصص و بهره‌گیری از تجربه و تخصص موجود طرفین، استفاده از امکانات تحقیقاتی و پژوهشی متقابل و مساعدت در تجهیز و بهره‌برداری از امکانات تحقیقاتی، تدوین و تألیف اسناد و مدارک علمی، تبادل و بهره‌برداری از آنها، حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی و تجاری سازی آنها با تمرکز بر قیمت تمام شده بهینه و رقابتی در بازار و نیازسنجی فناوری‌های نوین مورد نیاز توسط کارشناسان طرفین و برنامه ریزی جهت نیل به آنها از دیگر تعهدات طرفین در این تفاهم نامه به شمار می‌رود.

در این جلسه با توجه به درک ضرورت توسعه همکاری های دانشگاه و صنعت از سوی طرفین تفاهم نامه و ظرفیت های بالقوه و بالفعل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همچنین ظرفیت های تحقیق و توسعه مناسب شرکت نفت پاسارگاد در تولید انواع قیرهای مورد مصرف در راهسازی، با هدف عملیاتی شدن ظرفیت های بالقوه متعدد موجود در تفاهم نامه منعقد شده، کتاب «رده بندی عملکردی پیشرفته قیر» به عنوان اولین کتاب فارسی در این زمینه که حاصل کار پژوهشی مشترک بین دانشگاه و شرکت نفت پاسارگاد است نیز رونمایی شد. اهمیت و ضرورت رده بندی قیر، تاریخچه رده بندی قیر، معرفی روش رده بندی عملکردی سوپرپیو، افزودنی های قیر، معرفی روش رده بندی عملکردی پیشرفته قیر، آزمایش های شبیه سازی پیرشدگی قیر و آزمایش های ارزیابی و طبقه بندی رفتار دمای بالا، میانی و پایین قیر از جمله مواردی است که در فصول 9 گانه این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403100503562
  • خبرنگار : 71567