بقعه زیبای امامزاده اسماعیل(ع) در ۳۵ کیلومتری جاده فسا ـ شیراز، در منطقه سرسبز میان جنگل و جاده ترانزیتی شیراز ـ بندرعباس قرار دارد. این آستان مقدس علاوه بر امکانات رفاهی متعددی که برای رفاه زائران کشور دارد، یکی از مهمترین قطبهای فرهنگی جنوب کشور نیز بهحساب میآید.
با پایان فصل برداشت زیتون، دوباره نام این آستان مقدس زینتبخش رسانههای کشور میشود. امامزاده اسماعیل(ع) فسا ۱۲۰ هکتار وسعت دارد که ۳۰ هکتار آن به باغهای زیتون و ۵ هکتار به مجموعههای مرتبط با این باغ اختصاص پیدا کرده است.
آنچه از سال گذشته در این باغات در حال رخ دادن است وجود یک عزم جدی برای جلوگیری از خام فروشی محصولات زیتون باکیفیت این آستان مقدس است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: از ۱۵ سال پیش نسبت به درختکاری در این امامزاده اقدام شده است و از حدود ۱۰ سال پیش شروع به فروش محصول این باغ به صورت خام فروشی کردهایم.
تولید ۱۵۰ تن زیتون در آستان امامزاده اسماعیل(ع)
حجتالاسلام سید عباس موسوی با بیان اینکه در سال جاری ۱۴۰ تن زیتون کنسروی و ۱۲ تن زیتون روغنی از این باغات برداشت شده است، افزود: از سال گذشته تلاش کردیم که با جلوگیری از خامفروشی و فرآوردهسازی به افزایش درآمد برسیم.
وی ادامه داد: با تغییرات و مناسبسازی مکانهای در اختیار و خرید دستگاههای مورد نیاز، در سال گذشته ۵ درصد از محصولات زیتون را به صورت فرآورده عرضه کردیم و امسال با تولید ۱۴۰ تن زیتون کنسروی و یک هزار لیتر روغن این میزان را به ۲۰ درصد رساندهایم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس گفت: علاوه بر زیتون، از ۵ سال پیش همچنین اقدام به کاشت درخت انجیر در ۱۲ هکتار از اراضی این امامزاده شده است و امسال حدود یک تن انجیر برداشت کردیم.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای بسیاری در بخش کشاورزی آستان مقدس امامزادگان وجود دارد، افزود: متولیان امر تاکنون به علل مختلف هنوز نتوانستهاند در بحث فرآوری محصول اقدام کنند و درآمد کشاورزی آنها به صورت خام فروشی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس بیان کرد: در حال حاضر محصولات خود را به صورت مزایده در تهران، شیراز و حتی طارم استان زنجان که قطب تولید زیتون کشور است؛ میفروشیم.
از ساخت برند کالا تا یک گام به صادرات
موسوی گفت: از امارات متحده عربی نیز سفارشهایی داریم که باید برای حل مشکلات بستهبندی فرآوردههای زیتون برنامهریزی کنیم و این مانع برای صادرات زیتون این آستان مقدس برداشته شود.
وی در مورد برنامههای آینده برای توسعه بخش کشاورزی این آستان اظهار کرد: به دنبال ثبت برند محصولات زیتون به نام امامزاده و ساخت زیرساختها برای فرآوری ۵۰ درصد زیتونهای این باغات هستیم.
به گفته این مسئول، تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت زیتون زیر نظر مشاوران کشاورزی انجام میشود که همین امر باعث افزایش کیفیت محصول زیتون و موردتوجه قرار گرفتن شده است.
گامهای بزرگ برای افزایش تولید و اشتغال
موسوی در مورد اهداف کار کشاورزی در این آستان مقدس و تلاش برای بهبود کیفیت و بهرهوری مالی بیشتر این مجموعه گردشگری زیارتی اظهار کرد: فرمایش رهبری برای افزایش تولید و اشتغال را مدنظر قرار دادهایم.
به گفته وی، در فصل چیدن و برداشت زیتون، برای حدود ۸۰ نفر اشتغالزایی شده است و حتی با گذشت این فصل، حدود ده نفر در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس افزود: در کارگاه فرآوری زیتون نیز در حال حاضر ۶ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارند و این تعداد قابلافزایش تا ۱۵ نفر است.
وی بر عزم جدی برای جلوگیری از خام فروشی این میوه ارزشمند گفت: از زیتون میتوان ۷۰ محصول تولید کرد و با توجه به سود بالایی که نسبت به سرمایهگذاریهای انجامشده داریم تلاش میکنیم هر سال درصد بیشتری از خام فروشی جلوگیری کنیم.
موسوی با بیان اینکه آستان مقدس امامزاده اسماعیل(ع) برعکس بسیاری از امامزادگان متکی به نذورات مردم نیست، اظهار کرد: با اقداماتی چون فعالیتهای کشاورزی، ایجاد رقبات تجاری با توجه به ارتباط داشتن منطقه با استانهای غربی کشور، داشتن مجموعه کامل تفریحی زیارتی دارای ۸۵ زائرسرا، جایگاه سوخت و دیگر امکانات، درآمدهای موردنیاز برای فعالیتهای خیرخواهانه خود را تأمین میکنیم.
وی افزود: خرید ۵۰ دستگاه بخاری برای نیازمندان و هر بخاری ۵ میلیون تومان، تهیه یک هزار بسته معیشتی و ۳۰۰ پک تحصیلی برای نیازمندان، خرید منبع آب و کولر برای مدارس، بخشی از فعالیتهای خیریه آستان مقدس امامزاده اسماعیل از ابتدای سال جاری است.
به گزارش ایسنا، خواستن توانستن است و این امر را همگی در مقاطع مختلف تجربه کردهایم. گام مهم و تجربه آستان مقدس امامزاده اسماعیل(ع) فسا میتواند به الگوی موفق دیگر آستانهای امامزادگان تبدیل شود. با این توجه، میتوان علاوه بر قرار دادن نام امامزادگان به عنوان قطبهای فرهنگی کشور، نام آنها را در فهرست تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و بانیان افزایش اشتغال در این بخش نیز اضافه کرد.
انتهای پیام