«سارا منتیان» در این در نشستی با دامداران روستای چهلزرعی شهرستان ایوان با «عنوان مدیریت تغذیه پیش از بلوغ برههای نژاد کردی» اظهار کرد: کیفیت تغذیه و متعادل بودن جیره از لحاظ پروتئین و انرژی عامل مهم تعیین کننده عملکرد رشد، فعالیت تولید مثلی و تولید شیر برههای ماده جایگزین است، برههای ماده جایگزین که مادران آینده گله هستند، باید سطح پروتئین و انرژی را متعادل دریافت کنند که هم افزایش وزن روزانه و هم رشد اسکلتی مناسبی داشته باشند، بهطوری که پالسهای هورمونی و محور تولید مثلی بتواند در هارمونی با ساعت فیزیولوژی طبیعت سن اولین زایش از ۱۸ ماهگی به ۱۲ ماهگی تقلیل یابد.
وی خاطرنشان کرد: به دلایل مختلف سرعت رشد در دوره پیش از شیرگیری، بیش از سایر زمانها است، استفاده از جیره متعادل باعث به فعل رسیدن پتانسیل رشد در این دوره میشود لذا استفاده از جیره متشکل از جو، کنجاله سویا، یونجه و کاه جو و مکمل ویتامین و مواد معدنی و نمک (۱۵ درصد پروتئین خام و ۵/۲ مگاکالری در هر کیلوگرم انرژی متابولیسمی) در دوره قبل از شیرگیری هماهنگ با پتانسیل بالای سرعت رشد برههای ماده، سن بلوغ کاهش یافته و در سن ۷ ماهگی توانایی جفتگیری داشته و در سن یک سالگی بدون اینکه به سندروم پستان چرب مبتلا باشند، تولید شیر کافی خواهند داشت.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، منتیان تشریح کرد: با تداوم استفاده از جیره با سطح انرژی و پروتئین متناسب با نیاز دام، در دوره پس از شیرگیری و فرستادن برههای ماده با گله مادر برای چرا در مرتع بهصورت حداقل یک روز در میان، بازچرخش کلسیم متناسب با نیاز دام بوده و با رشد اسکلتی کافی، خطر بروز سختزایی نیز به حداقل میرسد.
وی اضافه کرد: در شرایطی که یونجه در دسترس بهرهبردار نباشد پیشنهاد میشود از کاه عدس در مخلوط با کاه جو برای تکمیل بخش علوفه جیره استفاده شود.
انتهای پیام