اردشیر شریفزاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به گرامیداشت چهل و پنجمین سالروز راهاندازی نهضت سوادآموزی اظهار کرد: ۷ دیماه سال ۵۸ و ۳۲ روز بعد از تاسیس سازمان بسیج، حضرت امام (ره) بسیج علمی یعنی نهضت سوادآموزی را اعلام کرد بنابراین دستور نهضت سوادآموزی و دفاع از کشور را همزمان صادر کردند.
وی با اشاره به رشد ۱.۹۷ درصدی باسوادی در خوزستان نسبت به دو سال گذشته افزود: با اقدامات انجام شده، میزان باسوادی در خوزستان در افراد ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۶ درصد و به استانداردهای کشور رسیده است.
معاون نهضت سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: در دو سال اخیر با برنامهریزی مدون و استفاده از دیگر ظرفیتها و برگزاری دورههای توانمندی معلمان، درصد باسوادی به این میزان رسیده است.
شریفزاده با اشاره به راهاندازی مراکز یادگیری محلی گفت: تا سال گذشته هشت مرکز یادگیری محلی داشتیم و امسال مجوز چهار مرکز در شادگان، شوشتر، لالی و گتوند را داشتیم و اولین مرکز یادگیری محلی اتباع افغان در گتوند راهاندازی شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۲ مرکز یادگیری محلی سوادآموزی در خوزستان در حال فعالیت هستند و اولین مرکز یادگیری محلی سوادآموزی اتباع در کشور، در گتوند قرار دارد.
معاون نهضت سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به ترویج موارد صلح به ویژه در گروههای آسیبپذیر از سوی نهضت سوادآموزی گفت: علاوه بر سوادآموزی، در مورد تقویت وحدت ملی و انسجام فرهنگی و اجتماعی نیز با برگزاری مسابقات فرهنگی برای سوادآموزان اقدامات خوبی انجام شده است. در حوزه وفاق ملی نیز برنامههایی در حال برگزاری است. مسابقه کتابخوانی در ایام الله دهه فجر برای گروههای هدف برگزار میشود.
وی عنوان کرد: در توسعه سواد سعی کردهایم میانگین جنسیت از نظر تحصیلات را به هم نزدیک کنیم و اکنون فاصله باسوادی زنان و مردان کاهش یافته است. اکنون میزان باسوادی زنان در خوزستان ۹۲ درصد و در مردان ۹۶ درصد است.
شریفزاده گفت: در اقدامات سوادآموزی، اولویت به افراد ۱۰ تا ۱۹ سال به ویژه بازماندگان از تحصیل داده شده است. طبق آخرین آمار در جمعیت شش سال به بالا، ۹۰.۱ درصد باسوادی داریم اما حوزه کاری ما افراد ۱۰ تا ۴۹ سال است.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت سوادآموزی در حوزه حفظ محیط زیست و آموزش رعایت بهداشت گفت: همچنین در مراکز یادگیری به صورت عملی به شعار سال توجه شده است.
معاون نهضت سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: ادارات و دستگاههای اجرایی مختلف باید افراد بیسواد و کمسواد را به ما معرفی کنند تا گام موثرتری در حوزه باسوادی مردم برداشته شود.
وی افزود: باید همه ظرفیتها پای کار سوادآموزی بیایند تا بیسوادی ریشهکن شود و فرد بیسواد مطلق یا کمسواد نداشته باشیم و بتوانیم در سالهای آینده، سوادهای اجتماعی، عاطفی و ... را دنبال کنیم و در این زمینه پیشگام باشیم.
شریفزاده گفت: وضعیت سواد در خوزستان به نحوی است که همه باید کمک کنند تا کار بهتر رو به جلو برود. اینکه عده ای کنار بنشینند و بخواهند تنها آموزش و پرورش در این زمینه کار کند، این کار از عهده ما خارج است، بنابراین باید دستگاهها علاوه بر معرفی گروههای هدف، انگیزههای لازم را ایجاد کنند.
انتهای پیام