مهدی شیردل در حاشیه سفر سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به نگاه ویژه استاندار خراسان رضوی و معاونت امنیتی و انتظامی به منطقه دوغارون به عنوان یکی از مجموعهها و درگاهها و معبرهای مهم اقتصادی استان، این مقام مسئول سفری به این شهرستان داشتند.
شیردل با بیان اینکه مرز دوغارون به لحاظ مسافری و تجاری از اهمیت بسیاری در خراسان رضوی برخوردار است، افزود: یکی از ضرورتهایی که در حوزه تجاری و مسافری باید به آن توجه داشت تعاملات دو کشور ایران و افغانستان و تقویت زیرساختها و مهیا شدن ظرفیتها برای تقویت مناسبات فرهنگی، اجتماعی و به خصوص اقتصادی است.
وی گفت: مرز رسمی دوغارون در شرق کشور، مهمترین دروازه تجارت افغانستان با جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که این هم متأثر از سطح مبادلات اقتصادی و میزان ناوگان حمل و نقل تجاری بین این دو کشور است.
شیردل تقویت ویژه نگاه فعالان اقتصادی، سرمایهگذاران و تجار را مستلزم بررسی مسائل دانست و گفت: به دلیل برخی از تهدیداتی که در مرز رسمی دوغارون است، ضرورت توجه به مسائل امنیتی محور سفر معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی به این شهرستان بود.
وی اظهار کرد: به جز تکالیفی که دستگاههای امنیتی در بخش مسافربری، تجاری، آشکارسازها، نصب ایکس ری دارند، در راستای مدیریت امنیت پایدار که جزو رسالتهای بخش امنیتی است، معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی توجهاتی داشتند.
مرز دوغارون یکی از امنترین مرزهای کشور
فرماندار تایباد در ادامه همچنین از بازدید معاونت استاندار از طرح انسداد مرزی بین ایران و افغانستان خبر داد و گفت: این طرح در راستای تحقق امنیت پایدار اجرا میشود.
وی با بیان اینکه مرز دوغارون یکی از امنترین مرزهای کشور و خراسان رضوی است، بیان کرد: با توجه به معیشت و استفاده از منافع و فعالیتهای اقتصادی در مرز دوغارون عملاً ساکنین مناطق مرزی مرزبانان واقعی در تحقق امنیت پایدار هستند.
شیردل خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به خصوص خراسان رضوی با هوشیاری و اقتدار نیروهای مسلح، سطح قابل توجهی از امنیت را در این استان با همسایگان در کشور رقم زده که مثال زدنی و قابل تقدیر است.
وی اظهار کرد: در حوزه مرز دوغارون به جز انسداد مرزی و معبر رسمی تردد در حوزه مسافری و تجاری معین ۱۱ استان برای طرد اتباع غیرمجاز هستیم، اکنون طرد اتباع غیرقانونی و غیرمجاز نیز از مرز دوغارون انجام میشود.
اجرای ۴۰ کیلومتر از دیوار مرزی در مرزهای ایران و افغانستان در تایباد
فرماندار تایباد با بیان اینکه زحمات مرزبانان، نیروهای مسلح و ارتش در تحقق امنیت پایدار در مرزها همیشه قابل توجه بوده است، بیان کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران با کشور افغانستان ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد که ۱۰۰ کیلومتر آن در حوزه استحفاظی شهرستان تایباد است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰ کیلومتر از دیوار مرزی در مرزهای ایران و افغانستان در تایباد اجرا شده است، تصریح کرد: در بخش اجرای زیرساخت و جادهای که باید بر روی آن دیوار اجرا شود چندین برابر کار شده است.
شیردل اظهار کرد: مرز شهرستان تایباد با افغانستان به طول ۱۰۰ کیلومتر در اولویت اول برای اجرای دیوار مرزی قرار دارد، به طوری که در همین راستا ۴ پیمانکار در نوار مرزی ایران و افغانستان در حوزه تایباد مشغول فعالیت هستند.
طرد روزانه ۲۰۰۰ نفر اتباع غیرمجاز از مرز دوغارون
وی با اعلام اینکه امیدواریم به زودی شاهد اجرای پروژه انسداد مرزی در خراسان رضوی باشیم، گفت: اکنون ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای خراسان رضوی با افغانستان توسط ارتش و ستاد کل نیروهای مسلح برای اجرای دیوار مرزی در اولویت قرار دارد.
فرماندار تایباد با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز از طریق مرز دوغارون طرد شدهاند، خاطرنشان کرد: بعضاً روزانه تا ۲۰۰۰ نفر از مرز دوغارون طرد اتباع غیرمجاز را داریم.
وی افزود: حضور اتباع غیرمجاز را در کل کشور داریم و در همه دنیا نیز شاهد رویه واحدی هستیم، همه کشورها میزبان اتباع و افرادی از دیگر کشورها هستند که با مدارک معتبر از معبر قانونی وارد شوند، ولی در هیچ جای دنیا از مترددین غیرمجاز حمایتی ندارند و خدماتی به آنها ارائه نشده و بلافاصله طرد میشوند.
شیردل اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران متأثر از سالهای گذشته ضرورت توجه به این موضوع که وجود اتباع غیرمجاز در بخش اشتغال و فرصتهای کسب وکار در حوزه اقتصاد و معیشت و بهرهمندی از یارانهها و ... مسائلی را برای کشور و جامعه شهروندان ایران به وجود میآورد، موضوع طرد اتباع غیرمجاز به عنوان یک اولویت در دستور کار دولت چهاردهم و وزیر کشور و فرمانده فراجا قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه این موضوع موجب شده تا در سراسر کشور اتباع غیرمجاز شناسایی و جمعآوری و به کشورشان برگردانده شوند، گفت: روزانه حدود ۵۰۰۰ نفر متردد مجاز بین ایران و افغانستان و بیش از ۱۰۰۰ دستگاه در بخش تجاری ترانزیت کالا و بار بین این دو کشور در رفت و آمد هستند و تردد دارند.
افغانستان، فرصتی برای سرمایهگذاری فعالین اقتصادی
فرماندار تایباد ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که به آن بسیار توجه شد نگاهی است که به ساکنان مناطق مرزی به عنوان مرزبانان واقعی باید داشته باشیم، در این راستا در چارچوب قانون بهرهبرداری استفاده از منافع و سود فعالیتهای اقتصادی در دوغارون ضروری است که باید به آن توجه داشت.
وی ماندگاری مردم مناطق مرزنشین را در تحقق امنیت به منظور ضرورت توجه به انتفاع اقتصادی در حوزه فعالین بخش کسب و کار در منطقه مرزی را ضروری دانست که در این بخش هم به موضوعاتی در راستای ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان منطقه تایباد باید توجه کرد و در این حوزه ورود نمود.
وی بیان کرد: تمامی این مسائل را برای سامان بخشی فرصتهای منطقه دوغارون برای مرزنشینان و خدماتی که در بخشهای مختلف وجود دارد در راستای یک تحقق امنیت پایدار لحاظ شده است.
شیردل ادامه داد: موضوع اقتصاد برای مردم ایران با توجه به فرصت وجود ۳۵ میلیون نفر مصرف کننده در کشور افغانستان، مطلوب است، حسب رویکردهایی که ایران در ارتباط با تأمین نیاز خود دارد این کشور فرصتی برای سرمایهگذاری فعالین اقتصادی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه به زودی هیات مدیره منطقه آزاد معرفی میشوند؛ از سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این منطقه دعوت نمود و از آنان خواست از این فرصت ویژه برای سرمایهگذاری نهایت استفاده را ببرند.
فرماندار تایباد سطح تجارت ایران و افغانستان از طریق معبر زمینی دوغارون را سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: منطقه آزاد دوغارون تجارت ایران و افغانستان را افزایش میدهد.
بازدید از نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان، پایانه مرزی دوغارون، بازارچه مرزی، منطقه ویژه اقتصادی دوغارون از دیگر برنامههای سفر امیر شمقدری سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی به مرز دوغارون تایباد بود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
انتهای پیام