یادواره شهدای غواص؛ عطرافشانی نعنا و زمزمه‌های جاودانگی

در فضای معنوی یادواره شهدای غواص عملیات کربلای ۴، عطر نعنا فضای مراسم را آکنده کرده بود، عطری که گویی بازتابی از خلوص و ایثار این قهرمانان آسمانی بود.

شهدای غواص، همان دلیرمردانی که در سرمای استخوان‌سوز زمستان و در دل آب‌های خروشان اروند، با اخلاص و شجاعت، نامشان را بر صفحات تاریخ جاودانه کردند.

یکی از جلوه‌های شگفت‌انگیز یادواره شهدای غواص همدان که شامگاه سه‌شنبه ۴ دی‌ماه در حسینیه امام شهر همدان برگزار شد، حضور پرشور و پرجمعیت زنان و مردان، جوانان و نوجوانان و حتی کودکان بود.

این حضور گسترده نشان از عزم و علاقه عمومی برای زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا داشت.

کودکان و نوجوانانی که با چشمان مشتاق به روایت‌ها گوش می‌دادند و بزرگ‌ترهایی که با حسرت و افتخار به خاطرات شهدا دل می‌بستند، همه و همه یادآور این بودند که شهدا متعلق به تمامی نسل‌ها هستند و پیام آن‌ها همچنان زنده و جاری است.

یکی از بخش‌های به‌یادماندنی این مراسم، اجرای نمایشی بود که حس و حال مستندسازی صحنه‌های واقعی عملیات را زنده می‌کرد.

در این نمایش، مستندساز با جذابیتی بی‌بدیل از همرزمان شهدا، همچون «محسن صیفی‌کار»، «سعید نظری» و «حسین بختیاری» دعوت کرد تا خاطراتی ناب از این دلیرمردان بازگو کنند.

حسین بختیاری در بخشی از صحبت‌های خود، خاطراتی از «بهرام الماسی» که به «گلاب» معروف بود، روایت و با شور و احساسی خاص از اخلاص و مرام این شهید یاد کرد.

بختیاری همچنین از تلاش خانواده بهرام الماسی برای منصرف کردن او از جبهه رفتن سخن گفت.

خانواده او برای این منظور، یک موتور ۷۵۰ قهوه‌ای برایش خریدند، موتوری که بهرام تعلق خاطر زیادی به آن داشت. اما حال و هوای جبهه و عطر شهادت قوی‌تر از هر تعلق دنیایی بود. در نهایت، او از این موتور دل کند و همراه شهید «امیر رستمی» راهی جبهه شد، سفری که نام او را در تاریخ ایثار و فداکاری جاودانه کرد.

نوای نی و اشعار در وصف حضرت عباس و شهدای غواص در بخش دیگری از مراسم، یکی از هنرمندان با نی‌نوازی سوزناک حال و هوایی عارفانه به جمعیت بخشید.

همزمان با این نوای تأثیرگذار، اشعاری در وصف حضرت عباس، علمدار کربلا، و شهدای غواص خوانده شد.

این اشعار، که مملو از تمجید از شجاعت و وفاداری این قهرمانان بودند، فضای مراسم را سرشار از حس معنویت و افتخار کرد.

نوای نی و این اشعار، قلب‌های حاضرین را به دوران کربلا و عملیات کربلای ۴ پیوند زد، لحظاتی که در آن عشق به وطن و دین، فراتر از هر تعلقی بود.

انتقال پیام شهدا به نسل جدید با زبان هنر یکی از نکات برجسته این یادواره، استفاده از هنر به‌عنوان پلی برای انتقال پیام شهدا به نسل جدید بود.

هنر، با قدرت شگرف خود، توانست میان نسل‌ها ارتباطی معنادار ایجاد کند و ارزش‌های ایثار و اخلاص را به شکلی ملموس به جوانان منتقل سازد.

نمایش‌ها، روایت‌ها و حتی طراحی‌های گرافیکی که در این مراسم به کار گرفته شدند، ابزارهایی مؤثر برای زنده نگه‌داشتن یاد شهدا و بازتاب پیام‌های آن‌ها بودند.

حضور پررنگ دانش‌آموزان و نوجوانانی که با اشتیاق در این مراسم شرکت کرده و در مسابقات هنری مرتبط مشارکت داشتند، نشان از موفقیت این رویکرد داشت.

به گزارش ایسنا، شهدای غواص در ۳دی ماه سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای۴ به آب زدند و ۳۰ سال بعد پیکرهای آنها با دست‌های بسته به کشور بازگشت.

زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، نه‌تنها وظیفه‌ای اخلاقی و فرهنگی، بلکه رسالتی است برای حفظ هویت ملی و معنوی جامعه. هنری شدن یادواره‌ها، راهی نوین و خلاقانه برای تضمین این انتقال به آینده است؛ راهی که با درگیر کردن احساسات و اندیشه‌ها، پیام شهدا را برای همیشه در دل‌ها جاودانه می‌کند.

۳۰۰۰ دانش آموز در مسابقه نقاشی شهدای غواص شرکت کردند که از این تعداد نقاشی رسیده به دبیرخانه ۶۰ نقاشی برگزیده شدند که جوایز آنها به مدارس این دانش‌آموزان ارسال خواهد شد.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۴ دی ۱۴۰۳ / ۲۱:۱۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403100403214
  • خبرنگار : 50237