حامد دائمی امروز، ۴ دی ماه در گفت وگو با رسانه ها، با اشاره به فرا رسیدن روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، اظهار کرد: استان گیلان به لحاظ اقلیم و جغرافیا، با چالشهای قابل توجه طبیعی به ویژه زلزله مواجه است.
وی با بیان اینکه وقوع زلزلههای متعدد و خسارات چشمگیر ناشی از آن بارها تکرار شده و همواره زندگی و معیشت مردم گیلان را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: وجود گسلهای متنوع و پراکنده در نقاط مختلف استان، گیلان را به یکی از مناطق زلزلهخیز کشور تبدیل کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با تاکید بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه از جمله مقاوم سازی، گفت: برنامهریزیهای مناسب برای ساخت و ساز مقاوم در برابر زلزله، اجرای طرحهای مدیریت بحران و افزایش تابآوری جامعه در برابر این بلای طبیعی ضرورت دارد.
دائمی سیل را یکی دیگر از آسیبهای طبیعی استان دانست که بسیار خطرناک و مهم است و عنوان کرد: زیرساخت های استان گیلان همواره متحمل خسارات زیادی ناشی از سیل بوده و شاهد تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی مردم نیز هستیم.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی ویژه این استان، بر لزوم برنامه ریزی جامع جهت کاهش آسیب های طبیعی و تلفات ناشی از آن تاکید کرد و افزود: سوانح اقلیمی و خطرات ناشی از فرایندهای زمینشناسی و زمین ساختی گیلان از جمله زمینلرزه و رانش نیز مدیریت بحران را به امری حیاتی برای استان تبدیل کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی سکونتگاه های آسیبپذیر روستایی را جزو ماموریت های بنیاد مسکن دانست و یادآور شد: طرح بهسازی مسکن روستایی از سال ۱۳۸۴ توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با هدف بهبود کیفیت مسکن و بافت روستایی و ارتقای سطح ایمنی، بهداشت، رفاه و آسایش مسکن روستایی آغاز شده است.
دائمی هدف از اجرای این طرح را کاهش آسیبپذیری و افزایش تابآوری سکونتگاههای روستایی در برابر سوانح طبیعی دانست و متذکر شد: به دنبال بهبود ساختارهای مسکونی و استفاده از مصالح ساختمانی مقاوم هستیم.
وی میانگین مقاوم سازی واحدهای مسکونی در سطح کشور را ۵۳ و در استان گیلان ۵۹ درصد دانست و تصریح کرد: ۲۹۷ هزار و ۶۹۷ واحد مسکونی در سطح دو هزار و ۶۳۱ روستای دارای سکنه استان وجود دارد که از این تعداد، ۱۷۴ هزار و ۹۱۳ واحد مقاوم سازی شده اند.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان سهمیه استان در بخش تسهیلات مسکن روستایی سال ۱۴۰۲ را ۱۱ هزار واحد دانست و تاکید کرد: شاهد افزایش یک هزار و ۵۴۰ واحدی این سهمیه بودیم که به ۱۲ هزار و ۵۴۰ واحد رسید.
وی از معرفی ۱۲ هزار و ۲۹۵ متقاضی به بانک های عامل خبر داد و خاطرنشان کرد: ۹ هزار و ۷۹۱ متقاضی موفق به عقد قرارداد با بانک ها شدند و در مراحل مختلف احداث واحد مسکونی مقاوم خود در سطح روستاها هستند.
دائمی با اشاره به مصوبه هیئت دولت مبنی بر افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت از ۳۵۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان، بیان کرد: هدف از این مصوبه، توسعه ساخت مساکن مقاوم و روند مهاجرت معکوس از شهرها به روستاهاست.
انتهای پیام