سیدعلی مرتضوی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با اقدامات انجامشده در حوزه زیرساخت اظهار کرد: پس از ابلاغ اصل ۴۴ قانون اساسی از سال ۱۳۸۸ شرکت مخابرات از بدنه دولت جدا و به بخش خصوصی واگذار شد اما برخی از قسمتهای آن همچنان دولتی باقی ماند. مسیرهای اصلی فیبر نوری، سیستمهای مراکز سوئیچ بینالملل، ایستگاههای ماکروویو و ماهوارهای همچنان در اختیار دولت است و سایر بخشها به بخش خصوصی سپرده شدهاند؛ به زبان ساده تلفن ثابت و همراه خصوصی شد.
وی افزود: بخشهایی که مستقیما با مردم در ارتباط هستند و به آنها خدمات میدهند خصوصی شده و بخشهای حاکمیتی همچنان دولتی باقی ماندهاند؛ به طور مثال تماسهای درونشهری از طریق مخابرات و ارتباطات بین استانی و بینالملل از طریق شرکت ارتباطات زیرساخت انجام میشود.
مدیر ارتباطات زیرساخت خراسان رضوی در خصوص ظرفیتهای موجود تصریح کرد: در حوزه پهنای باند، حدود ۵۰ درصد ظرفیت خالی داریم و زیرساخت، آماده واگذاری این ظرفیت به متقاضیان (اپراتورها) است. امکان ارائه خدمات در مراکز اصلی و نقاط حضور شرکت ارتباطات زیرساخت فراهم شده و از آنجا انواع خدمات به اپراتورها واگذار میشود. اپراتورها از این بستر برای ارائه خدمات به مشترکین استفاده میکنند.
مرتضوی ادامه داد: در حال حاضر تجهیزات بومی به شبکه زیرساخت اضافه شده و بخشی از ترافیک شبکه از طریق تجهیزات داخلی مدیریت میشود که سبب کاهش هزینههای نگهداری و پایداری ارتباطات میشود.
برنامهریزی برای بهبود وضعیت اینترنت خراسان رضوی طی ۶ تا ۸ ماه آینده
مدیر ارتباطات زیرساخت خراسان رضوی درباره وضعیت اینترنت در استان خاطرنشان کرد: طی سفر اخیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و مدیرعامل شرکت مخابرات ایران به مشهد، قولهایی داده شده که وضعیت اینترنت خراسان رضوی طی ۶ تا ۸ ماه آینده بهبود خواهد یافت. قطعیهای فیبر نوری، تجهیزات سرور و قطعی برق از جمله عواملی هستند که بر کیفیت اینترنت تاثیر میگذارند. همچنین مشترکین میتوانند با بررسی خدمات قابل ارائه توسط اپراتورها در هر منطقه بهترین اپراتور را انتخاب کنند.
مرتضوی در خصوص بیاعتمادی نسبت به پیامرسانهای داخلی گفت: وظیفه ما حمایت از پیامرسانهای داخلی است تا سطح خدمات خود را افزایش دهند. نسبت به سالهای گذشته، وضعیت این پیامرسانها بهبود یافته اما همچنان بیاعتمادیهایی نسبت به آنها وجود دارد. با این حال، استفاده از بستر داخلی برای پیگیری مشکلات توسط مراجع ذیصلاح آسانتر است.
وی با اشاره به پروژههای در دست اقدام بیان کرد: قرار است سه قطب داده در کشور ایجاد شود که یکی از آنها قطب داده امام رضا (ع) یا همان شهید میری خواهد بود. این مرکز، علاوه بر پایداری ارتباطات کشور در حوزه برق و مسیر انتقال، خدمات پایداری را برای شهروندان و شرکتهای دانشبنیان فراهم میکند. اطلاعات بیشتر در این خصوص با تکمیل پروژه ارائه خواهد شد.
مدیر ارتباطات زیرساخت خراسان رضوی گفت: اینترنت بینالملل یکی از منابع درآمدی شرکت ارتباطات زیرساخت است و هر گونه محدودیت در این بخش در منابع شرکت تاثیر خواهد داشت. شرکت در تلاش است تا حجم ترافیک ترانزیتی خود را با کشورهای همسایه افزایش دهد و از این ظرفیت بهرهبرداری کند، سیاستهای دورهای نیز بر این مسئله تاثیرگذار است.
انتهای پیام