به گزارش ایسنا، یک منبع فلسطینی اعلام کرد «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با تمام تلاشهای مصر برای اعلام کمیته پشتیبانی برای اداره نوار غزه مخالفت کرده و در این راستا قاهره از واشنگتن خواسته بر محمود عباس برای قبول این مسئله فشار بیاورد.
منبع فلسطینی مذکور که در دیدارهای گروههای فلسطینی در قاهره شرکت کرده، گفت گروههای فلسطینی لیستی شامل ۵۰ شخصیت مستقل برای شرکت در این کمیته را به مصر تحویل دادهاند. قرار است از بین این ۵۰ شخصیت ۱۵ نفر برای آغاز فعالیت در کمیته با نظارت مصر انتخاب شوند.
طبق گزارش روزنامه العربی الجدید در سایه نیاز شدید به وجود چنین کمیتهای در غزه، مصر برای موفقیت طرح کمیته، چه با مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین و چه بدون آن، تلاش میکند.
طبق گزارش منابع مصری، قاهره از دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خواسته بر محمود عباس برای قبول اعلام این کمیته فشار بیاورد. این منابع اعلام کردند اخیرا «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا تماس تلفنی را با محمود عباس برقرار کرده و از وی خواست موانع را برای تسریع در امضای توافق از بین ببرد.
در این راستا یکی از رهبران «ائتلاف عشایر غزه» از موضع محمود عباس انتقاد و تاکید کرد موضع عباس تنها به نفع «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و افراطگرایان کابینه وی است که به دنبال بهانههایی برای ناکام گذاشتن مذاکرات کنونی آتشبس با نظارت میانجیها در مصر و قطر هستند.
وی گفت این مسئله احتمالا مانع توافق آتشبس و معامله تبادل اسرا شود.
توافق آتشبس غزه با طرح مصر برای تشکیل کمیته اداره نوار غزه که شرط رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به اداره این منطقه توسط حماس را برآورده میکند، مرتبط است. همچنین این توافق با راهاندازی گذرگاه رفح مرتبط است و این مسئله جزو شروط مرحله اول توافق است.
پیشتر منابع اعلام کردند بهرغم اینکه جنبش حماس موافقت رسمی خود را با طرح مصر برای تشکیل کمیته اداره نوار غزه در راستای تلاشها برای پایان جنگ اعلام کرده بود اما محمود عباس قاطعانه با تشکیل این کمیته مخالفت کرد. محمود عباس دلیل مخالفت خود با تشکیل این کمیته را اعتراض به هرگونه نقش حماس در نظارت بر اداره نوار غزه دانست. به گفته منابع مصری، محمود عباس به مسؤولان قاهره گفته است که نقش حماس بعد از تخریب نوار غزه باید به پایان برسد.
یک منبع آگاه از مذاکرات گفته بود مخالفت عباس به این دلیل است که فکر میکند این مسئله در راستای یک طرح آماده شده برای کاهش اختیارات وی و انتقال آن به «محمد مصطفی» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در راستای یک قدرت اصلاح شده یا جدید فلسطینی است.
این منبع اعلام کرده بود محمود عباس با حساسیت شدیدی با تحرکات مربوط به تشکیل این کمیته برخورد میکند. هرچند که طرح مصر در اصل برای حل بحران ارائه شده است اما محمود عباس معتقد است که وابسته بودن این کمیته به نخست وزیر، کاستن از نقشها و اختیارات وی به نفع افزایش اختیارات و نقشهای نخست وزیر است. به ویژه اینکه اخیرا مجبور شد نام «روحی فتوح» رئیس شورای میهنی را به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در صورت غیاب وی اعلام کند.
انتهای پیام