ثبت ۳۰۰ مورد سوختگی کودکان در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد

رئیس بخش سوختگی بیمارستان امام علی (ع) گفت: دو سوم سوختگی های ثبت شده در بخش سوختگی این بیمارستان، مربوط به اطفال کمتر از ۱۰ سال هستند به نحوی که از ۴۶۰ بیمار پذیرش شده این بخش در ۸ ماه امسال، ۳۰۰ مورد اطفال و کودکان هستند.

دکتر رسول نیکدل در گفت و گو با ایسنا، به مناسبت هفته پیشگیری از سوختگی با بیان اینکه بخش سوختگی این بیمارستان به کادر متخصص و تجهیزات مناسب تجهیز شده است، افزود: امسال موارد اعزام به سایر استان‌ها کاهش یافته و فقط سه نفر بر اساس اولویت ایمنی و اصول علمی به مشهد اعزام شده اند و اکنون پیوند پوست نیز در همین بخش با حضور کادر متخصص و مجرب انجام می‌شود.

جراح بخش سوختگی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به اینکه سوختگی آسیب بافتی در اثر حرارت زیاد است، اظهار کرد: سوختگی به دلایل مختلف، الکتریکی، شیمیایی، شعله، آتش مستقیم و ... رخ می‌دهد اما سوختگی با مایعات اولین دلیل سوختگی در اطفال است و خانواده‌ها باید با فراگیری آموزش‌های لازم نسبت به خطرات و عوارض سوختگی برای کودکان هوشیار باشند.

وی تاکید کرد: بیماران دارای سوختگی در اولین اقدام به بیمارستان مراجعه کنند تا پس از مشخص شدن وسعت و عمق سوختگی، اقدامات درمانی و مراقبتی برای آن‌ها انجام شود و بیماران بهبود یافته نیز باید بدانند ترمیم زخم سوختگی متناسب با گروه سنی بین چند ماه تا دو سال زمان می‌برد و نگهداری از زخم دارای شرایطی است که باید به آن توجه شود.

نیکدل با بیان اینکه سوختگی درجات مختلفی دارد، افزود: سوختگی‌های درجه یک به طور معمول با دریافت مسکن و سرپایی مدیریت می‌شوند، سوختگی‌های درجه دو به صورت تاول دیده می‌شود و دردناک هستند و با توجه به وسعت تاول ممکن است بستری شوند و یا سرپایی مورد درمان قرار بگیرند.

رئیس بخش سوختگی بیمارستان امام علی (ع) بجنورد همچنین گفت: سوختگی‌های درجه ۳ معمولا عمیق است و نیاز به بستری و درمان جراحی دارد.

وی تاکید کرد: در خصوص سوختگی‌ها در مرحله اول باید با آموزش به سمت پیشگیری از سوختگی پیش برویم زیرا ایجاد سوختگی‌ها عوارض و تبعاتی دارد و بسیار دردناک است به نحوی که در درجات شدت سوختگی این درد غیرقابل تحمل است.

نیکدل توصیه کرد: چنانچه فردی دچار سوختگی شد در مرحله اول حتما در صورتی که سوختگی ناشی از مواد شیمایی نباشد، محل سوختگی به مدت نیم ساعت، با آب خنک و ولرم، برای جلوگیری از وسعت سوختگی، خنک شود.

وی با بیان اینکه زخم سوختگی تا یک و نیم سال ادامه دارد، عنوان کرد: مراحل حاد سوختگی در دو هفته اول در مراکز درمانی انجام می‌شود، اما روند بهبود برای کودکان تا دو سال ادامه دارد بنابراین نیاز است به آن توجه شود.

نیکدل گفت: محل سوختگی در معرض هوا و آفتاب قرار نگیرد و باید پوشانده شود و غذاهای حساسیت زا مانند اودیه‌ها مصرف نکنند و چنانچه شاهد بروز حساسیت پوستی شدند، فورا به مرکز درمانی مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403100402847
  • خبرنگار : 50046