خرید نفت روسیه برای هندی‌ها دشوار شد

خرید نفت روسیه در بازار معاملات نقدی، برای پالایشگاه‌های نفت دولتی هند، دشوار شده است.

به گزارش ایسنا، مدیران نفت سه پالایشگاه دولتی هند اظهار کردند این شرکت‌ها نتوانست‌ اند نفت روسیه را برای بارگیری در ژانویه، در بازار معاملات نقدی، خریداری کنند.

مدیران پالایشگاه‌هایی شامل «ایندین اویل»، «بهارات پترولیوم» و «هندوستان پترولیوم» اعلام کردند نتوانسته‌اند دستکم ۶ میلیون بشکه نفت اورال را که می‌خواستند از بازار معاملات نقدی خریداری کنند، تهیه کنند. هنوز معلوم نیست که آیا پیشنهادهای فروش کمی وجود داشته یا عواملی مانند قراردادهای بلندمدت میان شرکت روس‌نفت و شرکت پالایش نفت خصوصی «ریلاینس» و نرخ بالاتر پالایش روسیه، به صادرات کمتر منتهی شده است.

منابع آگاه اظهار کردند: وضعیت پیش آمده ممکن است به دلیل اقدام مسکو در کاهش محموله‌های نقدی به نفع قراردادهای بلندمدت تولیدکنندگان روسی با مشتریان هندی باشد. پالایشگاه‌های دولتی هندی در حال حاضر همه نفت روسی مورد نیاز خود را از بازار نقدی خریداری می‌کنند، در حالی که شرکت‌های خصوصی، نفت روسیه را به دو شکل خرید نقدی و قراردادهای بلندمدت تامین می‌کنند.

مقامات شرکت‌های دولتی گفتند محموله‌های دیگر از خاورمیانه و آفریقا، در بازار وجود دارد اما این محموله‌ها گران‌تر هستند و حاشیه سود را کمتر می‌کنند. طبق آمار  شرکت کپلر، پالایشگاه‌های دولتی از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود یک میلیون بشکه در روز نفت روسیه را خریداری کرده‌اند که تغییر فاحشی در مقایسه با عدم واردات قبل از جنگ اوکراین است.

مسکو، شرکت‌های هندی را تحت فشار قرارداده تا نفت این کشور را تحت قراردادهای بلندمدت، تامین کنند که معمولا میان شرکت‌های دولتی مانند روس‌نفت و گازپروم نفت و خریداران آسیایی منعقد می‌شود. هر چند دهلی‌نو، موافق است اما از همه پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی مانند «ریلاینس» خواسته است برای شرایط بهتر به صورت دسته جمعی مذاکره کننند؛ با این حال، بعضی از پالایشگاه‌های دولتی نتوانسته‌اند شرایط و قیمت پیشنهادی را بپذیرند.

رویترز در اوایل دسامبر گزارش کرده بود «ریلاینس»، یک قرارداد ۱۰ ساله با روس‌نفت برای خرید روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت امضا کرده است. شرکت‌های دولتی گفته اند چنین اقدامی، قدرت چانه‌زنی هند را ضعیف کرده و احتمالا به روسیه جسارت بخشیده است تا نفت کمتری در بازار نقدی عرضه کند و این، عدم وجود محموله‌های نقدی را توضیح میدهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت «ایندین اویل»، پیش از این، قراردادی با روسیه برای خرید ۴۹۰ هزار بشکه در روز نفت برای سال مالی منتهی به مارس داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403100402812
  • خبرنگار : 71263