نماینده کردهای سوریه: هنوز خبری از دعوت‌نامه گفت‌وگوی ملی نیست

یکی از رهبران کرد سوریه و نائب رئیس «ائتلاف ملی» متعلق به مخالفان سوری اعلام کرد تاکنون دعوت‌نامه‌ای برای شرکت در گفت‌وگوهای سراسری و ملی دریافت نکرده‌ است.

به گزارش ایسنا، عبد الحکیم بشار، یکی از رهبران شورای میهنی کُردهای سوری و نائب رئیس جریان موسوم به ائتلاف ملی سوریه در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک خاطرنشان کرد که دولت موقت سوریه تصمیم گرفته است که برای انجام گفت‌وگوی ملی دعوت به عمل آورد.

وی در ادامه افزود، بسیاری از جزئیات در مورد انجام این گفت‌وگوی ملی برای این ائتلاف هنوز مشخص نشده است و تاریخ و مکان گفت‌وگو نیز مشخص نیست.

عبد الحکیم بشار با بیان اینکه نیاز به ارائه جزئیات بیشتری در خصوص این گفت‌وگو  وجود دارد، همچنین تصریح کرد، جزئیات در خصوص اهداف، مدت زمان، تاریخ برگزاری این نشست و گروه‌هایی که به آن دعوت خواهند شد و اینکه چه کسانی در آن شرکت خواهند کرد، هنوز مشخص نشده است.

وی همچنین گفت: ما معتقد هستیم که در هر صورت، هرگونه دیداری میان گروه‌های گسترده سوری مثبت است، اما شورای ملی کُردی تا بدین لحظه هیچگونه دعوت‌نامه‌ای دریافت نکرده است.

عبد الحکیم اظهار کرد: شاید جزئیات بعدا اعلام شود و بدون اطلاع از اهداف نشست نمی‌توان نتایج را از قبل پیش داوری کرد، اما همچنان این موضوع گام مثبتی است که ما از آن حمایت می‌کنیم و می‌بینیم که در مسیر درستی قرار دارد.

بشار پیش از این نیز در گفت‌وگو با اسپوتنیک گفته بود: تاکنون رایزنی‌هایی میان احزاب و نیروهای ملی مخالفان سوری در حال انجام است و آنها بر ضرورت تشکیل یک دولت مشارکت‌کننده برای رهبری مرحله انتقالی تاکید می‌کنند، زیرا دولت کنونی مسؤول پیشبرد امور، تضمین بازگشت امن آوارگان و تثبیت وضعیت و برقراری ثبات است و هدف، تشکیل یک دولت انتقالی مشارکتی است که شامل تمامی گروه‌های سوری باشد، چیزی که در حال حاضر از طریق رایزنی‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

فیصل مقداد، وزیر خارجه پیشین و معاون سابق بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه روز یکشنبه در بیانیه‌ای که روزنامه الوطن منتشر کرد، عنوان داشت: سوریه طی دو هفته اخیر شاهد تحولات و رخدادهایی بود که توجه ملت‌های منطقه و جهان را برانگیخت. بسیاری پیش‌بینی می‌کردند که این تحولات همراه با خونریزی‌ها و تخریب‌های بسیاری باشد، اما شاهد بودیم که مردم سوریه به ویژه گروه‌های جوان آن که هدایت این تحرکات را بر عهده داشتند به خوبی آگاه بودند که خشونت وطن را نمی‌سازد و امیدی را نسبت به آینده روشن ایجاد نمی‌کند.

فیصل مقداد در ادامه افزود: بر حتمی بودن ضرورت حفظ تمامیت ارضی، وحدت مردم سوریه و استقلال آن و حاکمیتش تاکید می‌کنیم که این امر از طریق همبستگی تمامی مردمان سوریه صرف‌نظر از تعدد رویکردها و فرهنگ‌های آنها است. تاکید می‌کنیم که سوریه حال و آینده خود را جز از طریق حفظ نقش متمدنانه و انسانی خود در منطقه و جهان نمی‌تواند بسازد.

این مقام سابق سوریه خاطرنشان کرد: ما برای همه تلاش‌های صورت گرفته تا به الان از سوی جوانان سوری از جمله کنفرانس گفت‌وگوی ملی پیشنهادی امیدواریم که آنچه را حاصل کند که آرمان‌های مردم سوریه را برآورده سازد و وجهه متمدنانه کشورشان را از طریق توافق بر سر ترسیم خطوط کلان با آگاهی نشان دهند؛ به گونه‌ای که همه ما را به آینده مطلوب برساند.

مخالفان مسلح سوری پس از پیشروی‌های خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماة رسید، روز شنبه هفتم اکتبر از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و به حکومت چندین ساله بشار اسد پایان دادند. پس از سقوط حکومت بشار اسد، محمد البشیر در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403100402648
  • خبرنگار : 71588