سرپرست اداره صمت:

میزان برداشت‌های غیر اصولی از معادن سبزوار قابل توجه است

سرپرست اداره صمت شهرستان سبزوار میزان برداشت‌های غیر اصولی از معادن را در شهرستان قابل توجه دانست.

محسن حنیف‌نژاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان‌های غرب خراسان رضوی از پتانسیل‌های بسیار خوبی در حوزه معدن برخوردار هستند، گفت: غرب خراسان رضوی از قطب‌های معدنی کشور محسوب می‌شود.

سرپرست اداره صمت شهرستان سبزوار از وجود ۱۹۰ واحد معدنی دارای پروانه بهره‌برداری در ۶ شهرستان غرب خراسان رضوی با کانی‌های معدنی متنوع مانند طلا، تتانیوم، کرومیت، مس و منگنز، خاک‌های صنعتی و... خبر داد و افزود: برای این ۱۹۰ پروانه ۱۵۹۴ نفر اشتغال اسمی ثبت شده است.

وی همچنین ارزش سرمایه گذاری اسمی مندرج در پروانه بهره‌برداری معادن را بالغ بر ۳ هزار و ۶۷۳ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: اکثر این پروانه‌ها با توجه به تاریخ اعتبارشان که مربوط به ۱۵ یا ۲۰ سال قبل هستند، به روزرسانی نشده‌ و آمارها مربوط به گذشته هستند که اگر به روز رسانی شوند قطعأ آمارها تغییر خواهد کرد.

فرسوده شدن ماشین آلات عامل کاهش راندمان کاری

حنیف‌نژاد با بیان اینکه از این تعداد پروانه بهره‌برداری ۳۱ مورد غیر فعال هستند، افزود: اتمام ذخیره، سلب صلاحیت بهره‌بردار، بالا بودن هزینه‌های تولید، رکود در بازار مصرف و نیاز به اکتشاف جدید از دلایل غیر فعال شدن معادن است.

وی با اشاره به اینکه مشکلات قضایی نیز از دلایل غیر فعال بودن برخی از معادن است،  ادامه داد: اکنون طلا، تیتانیوم، مس، منگنز، خاک صنعتی کائولن، سنگ‌های ساختمانی و... از مهمترین معادن شهرستان هستند.

سرپرست اداره صمت شهرستان سبزوار از وجود معدن طلا، ۳۹ واحد کرومیت، ۷ واحد معدنی مس، ۳۱ واحد منگنز، ۱۵ واحد خاک صنعتی و کائولن، ۲۴ واحد معدنی گرانیت، مرمریت و تراورتن و... در شهرستان خبر داد و گفت: به استناد پروانه‌ها بالغ بر ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تن استخراج سالیانه داریم که در تمدید پروانه و اکتشافات جدید این ارقام تغییر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۲۴ کانی معدنی فلزی و غیر فلزی در منطقه شناسایی شده که برایشان پروانه صادر شده است، گفت: متاسفانه به دلیل برخی مشکلات اکنون معادن کمتر از ظرفیت خودشان که در پروانه اعلام شده، استخراج دارند.

حنیف‌نژاد مستهلک شدن ماشین آلات و تجهیزات را از مهمترین مشکلات معادن دانست و خاطرنشان کرد: فرسوده شدن ماشین آلات موجب شده تا معادن، راندمان کاری مورد انتظار را نداشته باشند.

خام فروشی یکی از معضلات شهرستان

​​وی همچنین تأخیر در تخصیص سوخت را از دیگر مشکلات برشمرد و ادامه داد: متاسفانه یکی از معضلات شهرستان موضوع خام فروشی است، البته برای رفع این مشکل، تلاش‌هایی در خصوص راه‌اندازی شهرک صنایع معدنی را در بخش روداب سبزوار شده است.

وی با بیان اینکه اکنون در جغتای واحد فرو کروم داریم که بهره‌برداران می‌توانند اکثر مواد استخراجی کرومیت را به آن واحد اختصاص دهند، گفت: بازار برای تمامی مواد معدنی در داخل کشور و سایر کشورها فراهم است.

سرپرست اداره صمت شهرستان سبزوار با اشاره به اینکه بیشتر ماده معدنی کرومیت به کشور چین صادر می شود، اظهارکرد: گرچه برای معادن مشکل آب و برق نداریم اما این مسئله برای صنایع معدنی وجود دارد.

وی در ادامه میزان برداشت‌های غیر اصولی را در شهرستان قابل توجه دانست و گفت: بیشترین مشکل در خصوص معادنی است که نظارت مسئولین فنی کمتر است و برداشت‌های غیر اصولی موجب وارد شدن خسارت‌هایی به ذخایر معدنی و بروز حادثه‌هایی می‌شود.

وی همچنین به وضعیت ایمنی در معادن اشاره کرد و افزود: مسئولیت ایمنی معدن با مسئول فنی معدن است، در معادنی که از ۲۵ نفر نیرو بیشتر دارند مسئول ایمنی خاص برایشان تعریف می‌شود.

حنیف‌نژاد گفت: گرچه آموزش‌ها و بازدیدهای خوبی انجام می‌شود اما باید تداوم داشته باشد، مسئولیت مشکلات احتمالی در معادن متوجه بهره‌بردار و مسئول فنی معدن است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100402591
  • خبرنگار : 30147