رضا خواجهای امروز (سهشنبه ۴ دی ماه) در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه زمینلرزهها توسط فرآیندهای بنیادین و قدرتمند زمین شناختی که خارج از حیطه کنترل ما هستند، به وجود میآیند، اظهار کرد: این فرآیندها نسبتا غیرقابل پیشبینی است، اما تفکر و تامل برای کاهش زیانهای زمینلرزهها موضوعی است که با برنامهریزی، آموزش و فرهنگسازی شدنی است.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن در این عرصه با برگزاری دورههای آموزشی و ارائه تسهیلات کمبهره و بلاعوض شرایط را برای مقاومسازی بافتهای فرسوده روستایی فراهم کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با بیان اینکه در ارتباط با زلزله که وقوع آن قابل جلوگیری و زمان آن قابل پیشبینی نیست با رعایت اصول ایمنی و مقاومسازی ساختمانها میتوان تا حدود زیادی خسارات ناشی از زلزله را کاهش داد، تاکید کرد: استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب، رعایت استحکام و اجرای دقیق ضوابط فنی، خطر فروریختن ساختمانها را در برابر لرزشها و آبگرفتگی تا حد زیادی برطرف میکند.
خواجهای افزود: ساخت و ساز هرگونه بنا در حریم رودخانهها، مسیلها و سواحل دریاها، قرار دادن جان و مال مردم در معرض سیلابها است.
او پیشتازی استان زنجان در مقاومسازی واحدهای مسکونی روستایی را یادآور شد و افزود: هرچند استان زنجان در این عرصه پیشتاز کشوری است و شاخص مقاومسازی مناطق روستایی در این استان بیشتر از متوسط کشوری است، اما همچنان مناطقی وجود دارد که نیاز به مقاومسازی است.
وی با بیان اینکه بنیاد مسکن استان برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونتگاههای آسیبپذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحهدیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است، بیان کرد: هم اکنون در استان ۹۲ هزار و ۶۷۸ واحد مسکونی روستایی شناسایی شده که میتوان گفت تاکنون ۵۷ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان معادل ۵۳ هزار واحد در مقابل زلزله مقاومسازی شدهاند که امیدواریم با ترویج فرهنگ مقاومسازی ساخت و سازها در مناطق روستایی، این میزان افزایش یابد.
خواجهای تصریح کرد: سهمیه استان زنجان در زمینه تسهیلات مسکن روستایی در سالجاری ۱۱۹۰۰ فقره است که تاکنون۹۲۳۳ فقره با بانکهای عامل جهت دریافت تسهیلات انعقاد قرارداد شده است که ۲ هزار فقره به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان همکاری بانکهای عامل با متقاضیان روستایی جهت دریافت تسهیلات مسکن را امری ضروری دانست و گفت: در صورت همکاری بانکهای عامل با متقاضیان روستایی، ما میتوانیم تا پایان سال کل سهمیه استان که ۱۱۹۰۰ فقره است را به بهرهبرداری برسانیم.
انتهای پیام