تولید گاز به روزانه ۸۶۵ میلیون مترمکعب رسید

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز گفت: تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت ۸۴۵ میلیون مترمکعب است اما اکنون با توان حداکثری در حال تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز هستیم و بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز غنی در روز تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا جولایی، در جریان بازدید خبرنگاران از پارس جنوبی  با بیان اینکه ۷۰درصد گاز کشور در حال حاضر از پارس جنوبی تأمین می‌شود، گفت: از مجموع ۸۵۰ تا ۸۶۰ میلیون مترمکعب گازی که روزانه به شبکه سراسری تزریق می شود، حدود ۵۹۰ میلیون مترمکعب در مجتمع گازی پارس جنوبی تولید می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ۷۰۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی و ۲۰ هزار تن گاز مایع، ۱۵۰۰ تن گوگرد و نزدیک به ۵ تا ۶ هزار تن اتان تولید می‌کند و این اعداد نشان دهنده نقش بالای مجتمع گازی پارس جنوبی است، اظهار کرد: گاز تولیدی در پارس جنوبی، معادل ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام است.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز با بیان اینکه ۱۳ پالایشگاه گازی در قالب ۲۲ فاز در پارس جنوبی داریم که تأمین قطعات آنها با تکنولوژی خاص و هایتک صورت می‌گیرد و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، این قطعات اغلب از داخل کشور تأمین می شود و پیمانکاران متعدد داخلی در حال فعالیت هستند.

جولایی با بیان اینکه هر دو یا سه روز یکبار یک مناقصه جدید در مجتمع گازی پارس جنوبی اجرایی می شود، گفت: تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت ۸۴۵ میلیون مترمکعب است اما اکنون با توان حداکثری در حال تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز هستیم و بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز غنی در روز تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه ۷۵درصد سبد انرژی کشور گاز است و منابع دیگر همه با هم ۲۵ درصد سهم دارند، گفت: در تابستان مصارف خانگی، تجاری و صنایع جزء حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب است، اما اکنون به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است و این افزایش شدید مصرف در این بخش‌ها، فشار به تأمین گاز بقیه بخش‌ها از جمله نیروگاه‌ها و صنایع می‌آورد.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز با بیان اینکه حدود ۲۹ میلیون مشترک گازی در کشور داریم، گفت: باید نسبت به تنوع بخشی سبد انرژی کشور اقدام کنیم و تا زمانی که ۷۵ درصد سبد انرژی کشور وابسته به گاز است، به شدت تحت تاثیر ناترازی گازی خواهیم بود.

جولایی با بیان اینکه نیروگاه‌ها گاز حداکثری می‌خواهند که در شرایط فعلی نمی‌توان گاز حداکثری برای نیروگاه‌ها تأمین کرد، باید با مصرف سوخت مایع، نیاز خود را به سوخت معادل تأمین کنند، گفت: نیروگاه‌ها اولویت آخر شرکت ملی گاز برای تخصیص گاز هستند. وی افزود: اما با وجود محدودیت‌های گازی و ناترازی آن، بیش از یکصد میلیون مترمکعب در روز گاز برای نیروگاه‌ها تأمین می‌شود.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز در خصوص تأخیر تعمیرات پالایشگاه‌های گازی کشور در سال جاری گفت: تعمیرات پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی هم امسال با تأخیرات مواجه شد، در نیمه نخست سال، دستورالعملی از سمت دولت وقت صادر شد که به خاطر تأمین برق تابستانی، تعمیرات پالایشگاه‌های گازی به تأخیر بیفتد که این تعمیرات تا آبان ماه به طول انجامید.

به گفته جولایی وضعیت کسری گاز را دیگر نمی‌توان ناترازی نامید، ما با کسری گاز مواجه‌ایم و در طول سال این کسری گاز را داریم، در تابستان گاز برای نیروگاه‌ها کم داریم و در زمستان، برای تمامی مصارف غیر خانگی، با محدودیت مواجه‌ایم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403100402561
  • خبرنگار : 71498