چرا ایران نیازی به نیروی نیابتی ندارد؟

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه گروه‌های مقاومت در منطقه گروه‌های نیابتی ایران نیستند، گفت: با رهبری امام راحل و رهبر معظم انقلاب، صدور انقلاب اسلامی در دستور کار قرار گرفت اما این صدور با اسلحه و سرنیزه نبود بلکه تفکر و ایدئولوژی انقلاب اسلامی صادر شد و این مسئله تفکر و اندیشه مقاومت را در منطقه نهادینه کرده است.

به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل‌بیت(ع) درباره مسائل منطقه بر موضوعاتی چون برنامه دوگانه آمریکا برای تسلط بر کشورها با محوریت دو چیز؛ ایجاد استبداد یا هرج‌ومرج و اغتشاش، سر برآوردن یک مجموعه شرافتمند قوی در سوریه، تبیین  نمونه‌ای از گزافه‌گویی‌های دشمنان مبنی بر سخنان یک مقام آمریکایی با مضمون پنهان «کمک و حمایت از هر کسی که در ایران اغتشاش کند»، تظاهر عنصر صهیونی به پیروزی، بهتر بودن فردای منطقه از امروز منطقه، عدم وجود نیروی نیابتی در منطقه نیروی و ترساندن و هراس افکندن ابزار عمده‌ دشمن، تصریح کردند. 

در این راستا محمدحسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با ایکنا، درباره نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در بحران سوریه با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر برنامه آمریکا برای تسلط بر کشورهای منطقه، گفت: آمریکایی‌ها امروز چشم طمع به کشورهای منطقه دوخته‌اند و دنبال این هستند که بتوانند از منافع و منابع کشورهای منطقه غرب آسیا به نفع خود استفاده کنند. 

رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مقابل حاکمان جدید سوریه 

وی با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد ناامنی و آشوب در کشورهای منطقه هستند، ادامه داد: آمریکایی‌ها به دنبال فعال کردن کارخانه‌های اسلحه‌سازی خود در منطقه و فروش سلاح‌های خود هستند. از سوی دیگر با طراحی نقشه‌های متعدد و متنوع درنظر دارند تا مانع اتحاد و انسجام کشورهای منطقه شده، منابع نفتی و خدادادی این کشورها را به غارت ببرند و در نهایت برای رژیم صهیونیستی، امنیت ایجاد کنند. 

نقشه آمریکا برای چپاول منطقه

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: امروز سرمنشأ درگیری‌ها در کشورهای عربی و مسلمان منطقه، دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی است تا بتوانند این ناامنی را به نفع خود رقم بزنند و منابع کشورها را به غارت ببرند.  

آصفری با تأکید بر اینکه کشورهای منطقه باید هوشیار باشند، افزود: امروز بزرگترین تهدید برای کشورهای منطقه، رژیم صهیونیستی است. مطمئناً رژیم صهیونیستی پس از سوریه به سراغ عراق و مصر خواهد رفت تا با ایجاد اختلافات مذهبی بین مردم بتواند در آن منطقه حضور نظامی داشته باشد و برای خود امنیت ایجاد کند. لذا کشورهای منطقه باید متوجه باشند و گول ژست‌های دموکراسی و لیبرالی رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها را نخورند.

وی درباره اینکه پس از سقوط دولت بشار اسد برخی این تحلیل را مطرح کردند که مقاومت از بین رفته و یا ایران نیروی نیابتی خود را از دست داده، حال آنکه رهبر معظم انقلاب بر عدم وجود نیروی نیابتی از سوی جمهوری اسلامی ایران در منطقه تأکید داشتند، گفت: یکی از مواردی که همواره مورد توجه امام راحل پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و رهبر انقلاب نیز بر آن تأکید داشتند صدور انقلاب اسلامی است. این صدور هیچگاه با اسلحه و سرنیزه نبوده است، بلکه منظور اشاعه تفکر و ایدئولوژی انقلاب اسلامی به جهان اسلام و سایر نقاط جهان است و امروز این ایدئولوژی و تفکر ضد سلطه و عدالتخواه به کشورهای مختلف صادر شده و تأثیر خود را با شکل‌گیری جبهه مقاومت گذاشته و تفکر مقاومت را در منطقه نهادینه کرده است، به طوری که مردانی، شرافتمندانه با قدرت ایمانی به میدان مبارزه علیه ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی آمدند اما این گروه‌های مقاومت هیچ گاه نیروی نیابتی ایران نبودند بلکه در پاسخ به اشغال و تجاوزگری رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان شکل گرفتند. 

ایدئولوژی مقاومت از بین نمی‌رود 

آصفری گفت: برخی مدعی پیروزی رژیم صهیونیستی یک سال پس از طوفان‌الاقصی و جنایات آن در غزه و سپس در لبنان و اینک در سوریه هستند اما بنابر فرمایش مقام معظم رهبری اینها صرفاً تظاهر به پیروزی می‌کنند و گزافه می‌گویند.  رژیم صهیونیستی بداند صرفاً با ریختن خون، کشتار و از بین بردن هر کدام از نیروهای جبهه مقاومت ایدئولوژی و اندیشه مقاومت در فکر و ذهن مردم منطقه بیش از پیش تقویت خواهد شد و حتی افکار عمومی دنیا را نسبت به جنایت‌های خود آگاه‌تر می‌کند. صهیونیست‌ها شاید بتوانند از نظر نظامی گروهی را از بین ببرند اما هرگز نمی‌توانند ایدئولوژی، فرهنگ و راهبرد مقاومت و گروه‌های مقاومت را از بین ببرند. 

این نماینده سابق مجلس در پاسخ به سناریوهای احتمالی ایران در ارتباط با دولت آتی سوریه، گفت: دولت آینده سوریه را مردم این کشور باید انتخاب کنند. هنگامی که این اتفاق رخ دهد، مطمئناً مردم و کشور ایران نیز در کنار ملت و دولت سوریه خواهد بود. انتخابات آزاد در سوریه می‌تواند سرنوشت سوریه را رقم بزند.

اکنون دولتی در سوریه حاکم نیست

وی با تأکید بر اینکه اکنون دولتی در سوریه حاکم نیست بلکه صرفاً نیروهای مخالف با همراهی آمریکا و رژیم صهیونیستی در سوریه حکومت می‌کنند، بیان کرد: بایستی در سوریه، انتخابات آزاد برگزار شود. لذا هر دولتی در سوریه انتخاب شود قطعاً جمهوری اسلامی ایران نیز با آن همراه خواهد بود. 

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سؤال که نقش‌آفرینی رژیم صهیونیستی در تحرکات و تحولات سوریه چه میزان با هدف انحراف افکار عمومی از نسل‌کشی، جنایات جنگی و عدم رسیدن به اهداف ترسیمی در غزه است، اظهار کرد: امروز یک پروپاگاندای رسانه‌ای را آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها راه‌اندازی کردند تا جای دوست و دشمن را تغییر دهند. با این تبلیغات رسانه‌ای به دنبال این هستند تا رژیم صهیونیستی به عنوان تهدید برای دولت و مردم سوریه قلمداد نشود و پیرو آن به دنبال ایجاد اختلاف بین دولت‌های کشورهای مسلمان هستند تا بتوانند به اهداف خود با اختلاف‌افکنی دست پیدا کنند. 

آصفری در پایان با تأکید بر اینکه مطمئناً مردم سوریه به ویژه فرهیختگان سوری، اقدماتی را در جهت تغییر این وضعیت انجام می‌دهند، گفت: قابل پذیرش نیست جریان و گروهی، اینگونه سرزمین مردم سوریه را اشغال کند، پایگاه‌های نظامی، زیرساخت‌ها و سرزمین‌های آنها را از بین ببرد و مرزها، برخی از مناطق و شهرهای آنها را اشغال کنند و بعد مردم سوریه بخواهند جشن و پایکوبی داشته باشند. شاید در کوتاه مدت اینگونه باشد اما در درازمدت، مردم سوریه به ترفندهای رژیم صهیونیستی برای سوریه و دیگر کشورهای منطقه، پی خواهند برد.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403100402532
  • خبرنگار :