به گزارش ایسنا، مطهر محمدخانی در نشست خبری شهرداری تهران درباره برقی شدن تاکسیها، اتوبوسها و موتورهای برقی در پایتخت، اظهار کرد: امیدواریم تا پایان سال حداقل ۵۰۰ دستگاه اتوبوس و حدود ۲۰۰۰ دستگاه تاکسی برقی را در سطح شهر تهران فعال کنیم و در هفتههای آتی بخش اول این تعداد را در سطح شهر داشته باشیم. کل واردات خودرو در یک سال گذشته در همه مجموعهها حدود ۱۰ هزار دستگاه بوده است اما شهرداری در بدو ورود دستگاههای برقی حدود ۲۵۰۰ دستگاه را وارد خواهد کرد. شهرداری جدا از مسیر مافیای خودرو، در یک مسیر سخت تر کار را پیش برد تا به نفع جیب مردم و به نفع بودجه کشور باشد.
وی ادامه داد: این شروع یک مسیر است و هرگز نگفتیم مشکل آلودگی با برقی سازی حل میشود؛ اما گام مهمی خواهد بود. در این مسئله تکلیف مشخص است و همه چیز شفاف خواهد بود. خوب است اگر رسانهها کمک کنند تا مشکلات اندک ما مرتفع شود و درخواستم این است که برای تسهیل این مسیر ما را همراهی کنند. دولت چهاردهم هم در این خصوص در حال کمک به ما است و شهرداری هم به وظیفهاش عمل خواهد کرد. ما در تأمین اتوبوس در داخل و وارد کردن از خارج از کشور متواضعانه ادعا میکنیم که در زمان معین کارها را انجام میدهیم. ما رکورد خرید دستگاهها را از خارج از کشور در اختیار خواهیم داشت.
محمدخانی درباره اقدامات شهرداری در پویش کمتر از دو درجه نیز گفت: ما در دو مسیر موازی همراه دولت هستیم؛ کمپین اطلاع رسانی را داریم و روزنامه همشهری کار ویژهای را در این زمینه انجام داده و سازمان زیباسازی هم در سطح شهر همراهی خوبی داشته است. در زمینههای دیگر نیز سعی کردیم تمام مصوبههای اجرایی را پیاده سازی کنیم و شهرداری در این زمینه گامهای بلندی از جمله نصب پنلها و باطریهای خورشیدی را برمیداریم.
وی درباره اخباری مبنی بر فعالیت غیرحضوری ۴۰۰۰ نیرو در شهرداری تهران بیان کرد: از این دست شایعات در مجموعه شهرداری زیادی وجود دارد؛ اما در حوزه برنامه ریزی و منابع انسانی کار جدی صورت میگیرد. ما ارزیابیهای سه ماهه، شش ماهه و یک ساله داریم و طبیعتا متناسب با این ارزیابیها مسیر را طی میکنیم. اگر موردی باشد مردم میتوانند در سامانه ۱۳۷ مطرح کنند و مجموعه شهرداری به این موضوع ورود خواهد کرد.
سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره کم فروغ شدن پویش شنبههای امید و افتخار نیز اظهار کرد: در سال اول پروژههای بر زمین مانده را در اولویت قرار دادیم و طبیعی است که تعداد آنها قابل توجه باشد. از این بابت افتتاح پروژهها بیشتر چشمگیر بود. ما تاکنون ۳۶۰ پروژه را افتتاح کردیم و هر هفته افتتاح پروژه داریم. آغاز به کار پرژه روددره فرحزاد یا آغاز به کار پروژه پردیس شرق تهران را خواهیم داشت و تا پایان سال پروژه بلدیه و باغ راه حضرت زهرا (س) افتتاح خواهد شد.
محمدخانی درباره تعداد کارخانههای آسفالت شهرداری تهران عنوان کرد: در این دوره دو کارخانه آسفالت را اضافه کردیم و تعداد را به ۵ کارخانه آسفالت رساندیم. استانداردهای روز اروپا در این دو کارخانه وجود دارد و آلایندگی این کارخانهها کمتر از یک دستگاه اتوبوس گازی است. اضافه شدن این کارخانهها باعث شد رکورد آسفالت در سطح شهر را در اختیار داشته باشیم و این از خدماتی است که مردم آن را احساس کردند. ما به مرز یک میلیون و ۵۰۰ تن تولید آسفالت تا امروز رسیدیم و میتوانیم تا پایان سال از رکورد یک میلیون ۷۰۰ هزار تن تولید عبور کنیم. با مشخص شدن پیمانکار اولین کارخانه آسفالت بازیافتی شهر تهران را هم تا پایان سال به بهره برداری میرسانیم و این کارخانه هزینه تولید آسفالت را پایین میآورد و از محل بازیافت آسفالتهای تراش شده خیابانها استفاده میشود و به محیط زیست نیز کمک میکند.
وی درباره مساله ناایمن بودن پاساژ علاءالدین و اقدامات شهرداری در این راستا گفت: در این زمینه هیچ تعارفی نباید داشته باشیم چرا که به امنیت مردم ربط پیدا میکند. اولین مساله ما با پاساژ علاءالدین پوشش کامپوزیت آن است که اخطارهای متعددی به آنها داده شد. مالک پاساژ متعهد شد ظرف دو هفته مشکلات را برطرف کند و اگر برطرف نشود دوباره به سراغ آن خواهیم رفت. شهرداری در این زمینه مماشات نخواهد کرد. اقدام امروز صبح با تدبیر شهردار منطقه انجام شد و در یکی از ورودیهای فرعی این پاساژ محدودیت اعمال شد.
محمدخانی در توضیح سوال خبرنگاری در خصوص درآمد های شهرداری از محل شهرفروشی، گفت: عنوان شهرفروشی در بحث درآمدهای حوزه شهرسازی درست نیست چرا که یک فرایند قانونی و شفاف داریم که آن طرح تفصیلی است و بعد از آن کمیسیون ماده ۵ است که تصمیمات آن به صورت شفاف اعلام میشود و یکی از محلهای درآمدی شهرداری درآمد از محل عوارض شهرسازی است و از عنوان شهرفروشی نباید استفاده کنیم.
سخنگوی شهرداری تهران با پرداختن به ادعای شهر فروشی از سوی یکی از اعضای شورای شهر که در دورههای قبل در شهرداری مسئولیت داشته گفت: این اتهام برای ما عجیب بود چون با هر شاخصی اگر بخواهیم این عنوان را استفاده کنیم میبینیم به هر طریقی هم محاسبه شود باز هم در دورهای که ایشان در آن مسئولیت در شهرداری داشته این آمار بالاتر و موارد آن جدی تر است. اگر مساله شهر فروشی مطرح میشود بهتر است پاسخ داده شود که این همه برجهای بلند مرتبه و مجموعههای تجاری بزرگ، مساله منطقه ۲۲ و توسعه آن بدون زیرساختهای شهری با چه عنوانی در آن دوران انجام شده است؟ همچنین پایین آمدن دبی آب در شمال غرب تهران ناشی از ساخت و سازها برای چه دوره ای بوده است؟ درواقع اینها مصداق عنوان شهرفروشی است. اتهام به این دوره ناشی از اعتماد به نفس عجیب است. تنها جمله ای که به ذهنم می رسد این است که رطب خورده کی منع رطب کند . تاکید میکنم با هر نوع نگاهی از شهرسازی اگر عنوان شهرفروشی را استفاده کنیم در دوره ای است که ایشان در آن مسؤلیت داشتند رکوردهای عجیبی به جا گذاشتند.
وی درباره موانع بر سر راه برقی سازی در سطح شهر تهران گفت: مافیای واردات خودرو یکی از موانع ما است و عدهای هم دوست ندارند این برقی سازی در این دوره به ثبت برسد. کار سختی نیست این عده را پیدا کنید چرا که مصاحبههای متعددی را انجام دادهاند. دولت در دورههای سیزدهم و چهاردهم به خوبی ما را همراهی میکند.
وی درباره اقدامات شهرداری در قرارگاههای اجتماعی گفت: ما ۳۰۰۰ گرمخانه در فصل سرما و ۵۰ شیفت اعزام ونها را داشتیم. خداراشکر ۱۰۰۰ تخت در قرارگاههای اجتماعی خالی است اما میخواهیم بگوییم که ظرفیت خوبی داریم. در بحث معتادان متجاهر حدود ۷۰۰۰ هزار تخت داریم که بیش از ۱۵۰۰ تخت خالی هستند. کاملا ظرفیت داریم تا برای ساماندهی معتادان کمک کنیم. در موضوع آسمان خوابها و معتادان متجاهر در وضعیت مناسبی هستیم. خداراشکر در سردترین شب سال هیچ شهروندی به مشکل جدی نخورد و در کنار آن کمبودی هم برای رفع مشکلات اجتماعی نداریم.
محمدخانی درباره تقویت دوربینهای نظارتی در سطح شهر گفت: گول کسانی که میگویند دوربینها خاموش است را نخورید چرا که همه دوربینهای شهرداری فعال است. ۳۰۰ دوربین جدید با تکنولوژی جدید خریداری شده و تا پایان سال در شریانهای اصلی شهر قرار داده میشود.
وی درباره نیاز کلان شهر تهران به خطوط مترو بیان کرد: امیدواریم در یک بازه زمانی ده ساله کل خطوط متروی تهران به بهرهبرداری برسد. همه ایستگاهها و کل مسیر خطوط هفتگانه مترو در بهار سال آینده به بهره برداری خواهد رسید. احداث تونل در خطهای و ۸،۹،۱۰ شروع شده و امیدواریم در یک دهه آینده این مسیر به خوبی پیش برود و کار را به اتمام برسانیم.
سخنگوی شهرداری تهران درباره گلهمندی مردم از طرح من شهردارم بیان کرد: در همه طرحهای بزرگ و طرحهایی که مشارکت مردم در آن وجود دارد، ممکن است خطاهایی رخ دهد. سال گذشته یک میلیون و 352 هزار نفر در این طرح شرکت کردند و شاید در این مسیر اشکالاتی هم وجود داشته باشد. شاید برخی از همکاران هم بنا بر رقابت داخلی خودشان اقداماتی را انجام دهند اما موردی مثل دادن سیم کارت نداشتیم. این برای اولین بار در کشور بود که مدیریت شهری تصمیم گرفت بخشی از بودجه شهرداری را به عهده مردم بگذارد. شهرداری تصمیم گرفته که مردم در هزینه کرد ۱۲ همت از بودجه شهرداری تصمیم بگیرند.
وی ادامه داد: مشارکت مردم به صورت مستقیم با مراجعه به لینک مربوط هم صورت میگیرد و اگر بروید و مشاهده کنید نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر از طریق این لینک در طرح شرکت کردند در حالی که ما تبلیغ زیادی در این خصوص انجام ندادیم. شهرداری تهران تصمیم گرفته که در موضوعات محلات با خود مردم تصمیم بگیریم و اصل این کار یک اقدام مهم است که مورد توجه نهادهای بینالمللی قرار گرفت.
محمدخانی در پایان درباره جزییات اقدامات شهرداری در راستای رفع آلودگی هوا بیان کرد: تکلیف و ملاک و معیار کاملا مشخص است و آن هم قانون هوای پاک است. سه تکلیف برای شهرداری تهران وجود دارد و یکی توسعه فضای سبز است که کاملا مشخص است که چه کارهایی را در این خصوص انجام دادیم. آمارها مشخص است و کارنامه شهرداری تهران در حوزه توسعه نقل و نقل عمومی هم نشان میدهد که شهرداری در این زمینه نمره خوبی گرفته است. یک اقدام هم در حوزه پسماند داریم که گزارشات آن شفاف است و بحث تاسیس یک زباله سوز جدید را خواهیم داشت که امیدواریم سال آینده عملیاتی شود. ما قانون هوای پاک را به صورت شفاف اجرا کردیم و مردم میتوانند گزارش آن را در سطح شهر ببینند.
انتهای پیام