روایاتی تکان‌دهنده از وضعیت وخیم بیمارستان‌های غزه

مسؤول بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز نوار غزه اعلام کرد که از هر ۱۰ شهید چهار شهید بخش عمده‌ای از پیکرشان وجود ندارد، افراد محاصره شده در بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه نیز اظهار کردند که با خطر مرگ روبه‌رو هستند و امکان دفن شهدا را هم ندارند.

به گزارش ایسنا، «ماهر الشافعی»، معاون بخش جراحی مردان بیمارستان شهدای الاقصی در دیر البلح در مرکز نوار غزه اظهار کرد: از هر ۱۰ شهید تقریبا چهار شهید بخش عمده‌ای از پیکرشان موجود نیست.

الشافعی در ادامه وضعیت برخی از زخمی‌ها در استان مرکزی را هولناک توصیف کرد و گفت: رژیم اشغالگر از سلاح عجیبی استفاده می‌کند که باعث صدمات مضاعف به شهروندان می‌شود.

این اظهارات مسؤول فلسطینی با گزارش‌های پزشکی منتشر شده از شمال نوار غزه درباره استفاده رژیم صهیونیستی از سلاحی که موجب تبخیر اجساد می‌شود، مطابقت دارد.

این مسؤول فلسطینی درباره شرایط زخمی‌ها گفت: زخمی‌ها معمولا با شکستگی، زخم‌ها و سوختگی همزمان در کل بدن آورده می‌شوند و بعضی از آنها نیز زمانی که به بیمارستان منتقل می‌شوند، برخی از اعضایشان وجود ندارد.

او در ادامه به یک نمونه از این زخمی‌ها اشاره کرد و گفت: آخرین زخمی که به آن رسیدگی کردم، جوانی بود که در پاها و دست‌ها دچار شکستگی و سوختگی شده بود و در تمام بدنش زخم‌های کوچک بازی دیده شد که شبیه به میخ‌های کوچکی بودند.

الشافعی که از ۳۴ سال قبل در وزارت بهداشت فلسطین فعالیت داشت، تاکید کرد: تمامی انواع سلاح‌هایی که ارتش اشغالگر استفاده می‌کند، بی‌سابقه هستند.

او در ادامه تخمین زد که شرایط جسمی ۷۵ درصد از زخمی‌ها به گونه‌ای است که برای زنده ماندن باید مدتی را در بیمارستان چه در بخش مراقبت‌های ویژه گذارنده و یا تحت عمل جراحی قرار بگیرند که ۳۰ درصد از آنها شرایط وخیمی دارند. ۴۰ تا ۵۰ درصد از زخمی‌ها به جراحی نیاز دارند.

این مسؤول فلسطینی افزود: بیمارستان شهدای الاقصی امکان پذیرش این تعداد زخمی را ندارد، قبل از جنگ ۲۰۰ تخت در بیمارستان بود و در حال حاضر ظرفیت آن به ۶۰۰ تخت افزایش پیدا کرده و این بالاتر از گنجایش آن بوده و ما توان رسیدگی به این تعداد بیمار را نداریم. اکنون که بیمارستان سه برابر ظرفیت خود خدمات می‌دهد، به تجهیزات بیشتری نیاز دارد، گاهی به دلیل کمبودها، مجبور هستیم میان بیمارهایی که به دستگاه‌های تنفسی نیاز دارند، اولویت‌بندی کنیم، کمبود شدیدی در زمینه داروهای بی‌هوشی، مسکن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها داریم.

با آواره شدن صدها هزار شهروند به سمت دیرالبلح در مرکز نوار غزه، فشارها بر بیمارستان شهدای الاقصی به عنوان تنها بیمارستان این منطقه افزایش زیادی پیدا کرد و این در حالی است که داخل و اطراف بیمارستان نیز از حملات در امان نیستند.

الشافعی درباره عمل‌های جراحی برنامه‌ریزی شده بیمارستان نیز گفت: این جراحی‌ها به دلیل شرایط موجود لغو شدند و تنها به موارد اورژانسی رسیدگی می‌شود.

او افزود: در بخش جراحی بیمارستان روزانه قبل از جنگ ۴۰ تا ۵۰ عمل جراحی در هفته انجام می‌شد اما در حال حاضر تقریبا روزانه ۵۰ عمل جراحی انجام می‌شود.

محاصره‌شدگان در کمال عدوان: با خطر مرگ روبه‌رو هستیم

تعدادی از افراد محاصره شده در بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه اظهار کردند که با اتمام لوازم اصلی مربوط به نیازهای اولیه، در معرض خطر مرگ بر اثر گرسنگی قرار داریم.

آنها گفتند که به دلیل شدت حملات رژیم صهیونیستی و بی‌هدف بودنشان، در راهروها جمع شدند و به دلیل قطعی برق در تاریکی به سر می‌برند.

آنها افزودند: از روز شنبه به دلیل حملات مستمر تعدادی از شهداء هنوز دفن نشدند.

تصاویری که از این بیمارستان منتشر شده نشان می‌دهد پس از حمله به بخش‌های مختلف بیمارستان توسط خودروهای زرهی که در اطراف آن در بیت لاهیا هستند،  زنان و کودکان زخمی در یکی از راهروهای بیمارستان کمال عدوان جمع شدند.

کمیسر آنروا در این رابطه اظهار کرد: حملات به مدارس و بیمارستان‌های غزه به امری عادی تبدیل شده اما جهان نباید به این مساله عادت کند.

او گفت: تمامی جنگ‌ها اصولی دارند جز در غزه که تمامی اصول و ارزش‌ها نقض می‌شوند.

دفتر اطلاع‌رسانی دولت غزه نیز از سازمان جهانی بهداشت خواست فورا هیئت میدانی را برای بررسی و گزارش ابعاد جنایاتی که رژیم صهیونیستی در بیمارستان کمال عدوان مرتکب می‌شود، ایجاد گذرگاه‌های امن برای حفاظت از زخمی‌ها، بیماران و کادر درمان و ارسال کمک‌های بشردوستانه به بیمارستان به این منطقه اعزام کند.

این دفتر در ادامه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی بیمارستان کمال عدوان را به حمله و کادر پزشکی آن را تهدید کرد و از آنها خواست بیمارستان را تخلیه کرده و با متوقف کردن روند درمان صدها زخمی و بیمار، آنها را خارج کنند.

بر اساس آمار وزارت بهداشت فلسطین، از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۴۵ هزار تن شهید و بیش از ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ تن دیگر زخمی شدند که عمده آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403100301939
  • خبرنگار : 71496