کمبود نیرو و حقوق پایینِ محیط‌ بانان، معضل اداره محیط زیست نطنز

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نطنز گفت: مهم‌ترین مشکل اداره محیط زیست این شهرستان، کمبود نیرو و حقوق پایین محیط بانان است که سبب شده کمتر کسی رغبت به این شغل داشته باشد.

رضا نامدار در گفت‌وگو با ایسنا درباره مهم‌ترین مشکلات اداره محیط زیست شهرستان نطنز در حفاظت از منطقه حیات وحش کوهستان کرکس، اظهار کرد: منطقه حفاظت شده کرکس ۱۱۴ هزار هکتار وسعت دارد و این در حالی است که تعداد محیط بانان این اداره بسیار کم است، به طوری که برای هر شیفت کاری می‌توانیم چهار محیط بان را برای این منطقه وسیع به کار بگیریم و تقسیم کنیم و این در صورتی است که تمام محیط بانان سر کار حاضر باشند و در مرخصی نباشند.

وی افزود: محیط بانان چهار روز کاری پشتِ سر هم کار می‌کنند و چهار روز به استراحت می‌روند. این نیروها باید در دو پاسگاه شهر نطنز و منطقه «سُه» فعالیت کنند. به هر حال حداقل نیرو را داریم و این در حالی است که تعداد خودروهای این اداره هم بسیار کم و قدیمی هستند. از یک ماه قبل و از اوایل پاییز اوج تخلفات شکار و صید رخ می‌دهد و در کل وضعیت منطقه از نظر تسلط محیط بانان بر این تخلفات خوب است و اشراف خوبی داریم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نطنز، تصریح کرد: البته مردم محلی و ساکنان مناطق مختلف شهرستان همکاری خوبی با اداره محیط زیست در گزارش دادن تخلفات شکار و صید دارند. در کل هشت محیط بان داریم که در عمل ۶ نفر از آنان به محیط‌بانی مشغول می‌شوند. این محیط بانان تقسیم‌بندی می‌شوند و از ابیانه تا روستای طامه را پوشش می‌دهند.

نامدار ادامه داد: به هر حال شکار غیرمجاز رخ می‌دهد و ممکن است به ندرت این تخلفات را هم متوجه نشویم، اما با تلاش شبانه‌روزی محیط بانان بیشتر تخلفات شکار و صید را رصد و برخورد می‌کنیم. اخیراً فردی را داشتیم که با پسر خود در منطقه هنجن و با اسلحه برنو مبادرت به شکار یک رأس قوچ وحشی کرده بود که با اقدام به‌موقع محیطبانان دستگیر شد. با وجود فرهنگ‌سازی که انجام شده، اما کسانی را که انتظار داریم با اداره محیط زیست در حفاظت از حیات وحش منطقه همکاری کنند گاهی خودِ این افراد اقدام به شکار غیرمجاز می‌کنند که جای تأسف دارد.

وی گفت: در سه ماه گذشته تخلف شکار پرندگان را نداشته‌ایم که شاید یکی از علل این امر آن باشد که پروانه شکار برای گونه کبوتر وحشی امسال صادر شد و تا اواسط بهمن این پروانه اعتبار دارد و شکارچیان می‌توانند در مناطق آزاد و تنها در روزهای جمعه اقدام به شکار تنها سه قطعه کبوتر کنند. چند سال بود که مشکل آنفلوآنزای پرندگان را داشتیم و به همین دلیل مجوز شکار صادر نمی‌شد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان نطنز، خاطرنشان کرد: در کل مهم‌ترین مشکل اداره محیط زیست کمبود نیرو و حقوق پایین محیط بانان است که این امر سبب بروز مشکل برای محیط بانان در امرار معاش شده است. سختی کار محیط بانان متناسب با حقوق دریافتی آنان نیست و همین امر موجب شده که کمتر کسی رغبت داشته باشد در این حوزه وارد شود. این شغل علاقه زیادی می‌طلبد و همان‌طور که می‌دانید خطر جانی هم محیط بانان را تهدید می‌کند.

به گزارش ایسنا، منطقه حفاظت شده کرکس ۱۱۴ هزار هکتار وسعت دارد که در این ناحیه انواع گوناگون حیات وحش از جمله کَل و بز، قوچ و میش، گرگ، کفتار، گراز، کبک، تیهو و انواع خزندگان زیست می‌کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403100301933
  • خبرنگار : 50117