آیین تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان قم امروز ۳ دیماه در سالن همایشهای این اداره کل با حضور حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و حسین زنجیرانی فراهانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم برگزار شد.
در این مراسم، حمید ظهرابی، با بیان اینکه در رابطه با محیط زیست استان قم نکات مهم و قابل تاملی باید دنبال شود، اظهار کرد: استان و شهر قم علی رغم اینکه شهر بزرگی نیست اما آلودگی هوا یکی از چالشهای جدی در مدیریت محیط زیست به شمار میرود.
وی ادامه داد: قرار گرفتن شهر قم در حاشیه مناطق بیابانی در کنار تراکم فعالیتهای صنعتی که عمدتاً متکی بر صنایعی است که وظایف بازیافت را به عهده دارند و همچنین گرد و غبار که میتواند به عنوان انتقال دهنده این آلودگیها عمل کند شرایط را برای حفظ محیط زیست و سلامتی مردم در قم پیچیده میکند.
وی در ادامه پسماند سوزی را از دیگر معضلات محیط زیست قم دانست و گفت: با توجه به اینکه قم در منطقه خشک قرار دارد و شرایط مناسبی برای روشهای مختلف دفن پسماند وجود دارد یکی از معضلات این شهر به شمار میرود و همه دستگاهها باید تلاش کنند از این موضوع عبور کنیم.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی کشور تاکید کرد: صنایع آلاینده در حوزه بازیافت فاضلاب عملکرد خوبی نداشتند و انتظار داریم این موضوع در استان با جدیت دنبال شود.
ظهرابی با اشاره به نقش مهم و تأثیرگذار در حفظ تنوع زیستی کشور، بیان کرد: تالابهای قم میتوانند در ماندگاری تنوع زیستی کشورمان نقش آفرینی کنند که باید برای آن اهمیت قائل بود.
وی یادآور شد: دین اسلام توجه بسیار زیادی در حفظ محیط زیست دارد و یکی از کارکردهای اداره کل محیط زیست استان تدوین همین مبانی حفاظت از محیط زیست بر اساس دین مبین اسلام است و از این ظرفیت عظیم همه مردم بهرهمند خواهند شد.
استفاده از ظرفیتهای مردمی در رفع چالشهای زیست محیطی قم
در ادامه این مراسم، حسین زنجیرانی فراهانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم، اظهار کرد: الحمدلله اداره کل حفاظت محیط زیست در سنوات اخیر از ادارات فعال در استان بوده است و یکی از اتفاقات بی نظیر در حوزه محیط زیست استان مسئله اخذ اسناد مالکیت تالابها بود.
وی چالش ریزگردها را مورد توجه قرار داد و گفت: اداره کل حفاظت از محیط زیست نقش کلیدی در این حوزه دارد در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی محدوده شهر قنوات و سراجه از کانونهای گردو غبار است که توان اکولوژیک استان را تحت الشعاع قرار داده و برای تداوم فعالیت برخی صنایع محدویتهایی ایجاد کرده است.
زنجیرانی فراهانی گفت: ستاد ریزگرد کشور سالانه اعتباراتی را به این مسئله اختصاص میدهند اما نیازمند رویکرد جدید در این حوزه هستیم و باید از ظرفیتهای مردمی بهره بگیریم.
وی تغییر کاربری و تراکم با آلودگی و ترافیک همتراز هم هستند، عنوان کرد: استان قم در ماهیت کشور رسالت فرهنگی دارد؛ البته صنایع با محدویت و با ملاحظات محیط زیستی در حد نیاز استان باید ادامه پیدا کند.
اخذ اسناد ملکی ۱۴۷ هزار هکتار از تالابهای استان
همچنین، محمدحسین بازگیر، مدیر کل سابق محیط زیست استان قم در این مراسم، با بیان اینکه هیچ منطقهای از ایران فارغ از دغدغه محیط زیست نیست، بیان کرد: استان قم ۵ تالاب ارزشمند دارد، تالاب حوزه سلطان بزرگترین آینه طبیعی است که علاوه بر جذابیتها میتواند کارکردهایی خوبی در حوزه سلامت مردم ایفا کند.
وی اهمیت تالاب مره را مورد توجه قرار داد و گفت: تالاب مره به عنوان یکی از مهمترین زیستگاههای پرندگان مهاجر میزبان ۱۰۰ گونه از این پرندگان برای استراحت و زمستان گذرانی در فلات مرکزی ایران است.
بازگیر، گنبد نمکی و صدها جاذبه دیگر در استان قم را مورد توجه قرار داد و گفت: مسئله محیط زیست انسانی مدیریت پسماند، فاضلاب، گرد و غبار از چالشهای محیط زیست قم است.
وی یادآور شد: جنس نگاه و اندیشه فعالین محیط زیست استان قم به واسطه تعامل با دنیا نگاه جهانی است، بزرگترین سرمایه محیط زیست استان، نیروهای انسانی این اداره کل است.
بازگیر با بیان اینکه محیط زیست قم نیازمند حمایتهای بیشتری است، تاکید کرد: یکی از اقدامات شاخص در عرصه محیط زیست اخذ سند ملکی ۱۴۳ هزار هکتار از تالابهای استان است.
به گزارش ایسنا؛ در این مراسم، سیده مریم محمدی مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان قم معارفه و از زحمات و تلاشهای محمدحسین بازگیر مدیرکل سابق قدردانی شد.
انتهای پیام