به گزارش ایسنا، به نقل از ایتنا، این پژوهش که در ژورنال «فناوری و علوم زیستمحیطی» وابسته به انجمن شیمی آمریکا منتشر شده است، حضور ترکیبات پرفلوروهگزانیک اسید (PFHxA) را در بندهای فلوروالاستومری تأیید کرده است.
در این پژوهش، بند ساعتهای برندهای معروف مانند گوگل، سامسونگ، اپل و فیتبیت مورد بررسی قرار گرفتند. این بندها عمدتاً از فلوروالاستومر ساخته شدهاند و در وبسایتهای رسمی شرکتها بهعنوان مزیتی در طراحی ساعتهای اسپورت معرفی شدهاند. پژوهشگران هشدار دادهاند که سطح بندهای فلوروالاستومری دارای غلظت بالایی از PFHxA است و این مواد بهصورت روزانه با پوست کاربران در تماس هستند.
مطالعات پیشین نشان دادهاند که ترکیبات PFHxA با نرخ ۵۰ درصد از طریق پوست جذب شده و تقریباً یک سوم از آن وارد جریان خون میشود. این ترکیبات، بخشی از گروه بزرگتر مواد PFAS هستند که بهعنوان مواد شیمیایی سمی با تأثیرات جدی بر سلامت انسان شناخته میشوند. همچنین این مواد در طبیعت بهندرت تجزیه میشوند و میتوانند برای محیطزیست و سایر گونهها تهدیدی جدی ایجاد کنند.
نکته جالب این است که بندهای گرانقیمتتر حاوی میزان بیشتری از PFHxA بودند، به همین دلیل کاربران این محصولات در معرض خطر بالاتری قرار دارند. علاوه بر این، ماده فلورین، که بهعنوان معرف غیرمستقیم ترکیبات PFAS شناخته میشود، در بندهای ساختهشده از مواد غیر فلوروالاستومری نیز شناسایی شده است. این امر باعث شده است که پژوهشگران خرید بندهای ارزانتر غیرورزشی را توصیه کنند.
سرطان بهعنوان مهمترین عارضه مرتبط با ترکیبات PFAS شناخته میشود که اکنون بهطور گسترده در آب، خاک و غذا یافت میشوند. همچنین، استفاده طولانیمدت از ساعتهای هوشمند، بهویژه هنگام خواب، نگرانیها درباره اثرات این مواد بر سلامت را افزایش داده است. بااینحال، ارائه قابلیتهایی نظیر تشخیص آپنه خواب توسط این ساعتها، موجب شده است که بسیاری از افراد حتی در زمان خواب نیز از آنها استفاده کنند.
پژوهشگران تأکید کردهاند که کاهش زمان استفاده از این ساعتها و انتخاب بندهای با مواد ایمنتر میتواند تا حدی از خطرات این مواد شیمیایی بکاهد.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام