مهدی حمیدیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یک سالن ورزشی چند منظوره به نام شهید بهشتی با قدمت بیش از ۳۰ سال و یک چمن مصنوعی کنار آن تنها داشتههای ما در شهر ریوش است.
وی با بیان اینکه فضاهای موجود جوابگوی نیاز ورزش شهرستان نیست، احیاء سایر فضاها به خصوص برای بانوان را ضروری دانست و افزود: هیچ بخش و ادارهای در شهرستان کوهسرخ زیرساخت ورزشی ندارد.
رییس اداره ورزش و جوانان کوهسرخ با بیان اینکه نیازهای شهرستان بسیار زیاد و از سویی امکانات ورزشی بسیار ضعیف است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در شهر ریوش حتی پارکی برای ورزش همگانی نداریم.
وی تصریح کرد: اکنون دختران و بانوان شهرستان کوهسرخ از نبود مکان مناسبی برای ورزش رنج میبرند و هیچ مکانی برای ورزش ندارند. به آموزش و پرورش پیشنهاد دادیم که دانشآموزان برای ورزش در نوبت صبح از سالن شهید بهشتی استفاده کنند.
حمیدیان با اشاره به اینکه هیچ سالن یا خانهای در شهر ریوش نداریم که از آن برای سالن ورزشی استفاده کنیم، گفت: وجود مکانهای مناسب ورزشی جزو مطالبات مردمی و جوانان این شهرستان است.
وی نبود سالن ورزشی استاندارد برای تمرینات در ریوش را از مهمترین معضلات جامعه ورزشی دانست و بیان کرد: یک سالن ۶ در ۴ در شهر ریوش داشتیم که برای تمرین کشتیگیران تشک پهن کردیم، همچنین قبلاً از محل بخشداری سابق برای تمرین استفاده میشد که آنهم دیگر نیست.
رییس اداره ورزش و جوانان کوهسرخ یکی از مهمترین مشکلات را نبود مربی دارای کارت در تمام رشته ورزشی دانست و تصریح کرد: اگر هم کسی کارت مربیگری دارد ساکن ریوش نیست، مربی والیبال و ژیمناستیک، فوتسال و فوتبال داریم ولی در کاشمر زندگی میکند و برایشان صرفه اقتصادی ندارد که فقط در کوهسرخ مستقر شوند.
وی با بیان اینکه در شهرستان داور داریم اما به دلیل نبود مربی بازیکنان امکان تمرین به صورت حرفهای را ندارند، گفت: نبود مربی دارای کارت موجب شده که بخش خصوصی نتواند مجوز باشگاه و سالن بگیرد تا برای فضایی که بخواهند تمرین کنند مجوز صادر شود.
وی تصریح کرد: نبود زیرساخت و از سویی درآمد موجب شده که کسی رغبت نداشته باشد تمام وقتش را مانند شهرهای اطراف فقط برای این کار اختصاص دهد و به دنبال کارت مربیگری برود.
۸۰ درصد کارمندان و معلمان حاضر به اقامت در کوهسرخ نیستند
رییس اداره ورزش و جوانان کوهسرخ با بیان اینکه حتی ۸۰ درصد کارمندان و معلمانی که در این شهرستان اشتغال دارند به دلیل نبود زیرساختها حاضر نیستند در این منطقه اقامت داشته باشند و پس از پایان وقت اداری به کاشمر میروند، افزود: از ۱۷ معلم ورزش آموزش و پرورش کوهسرخ حتی یک نفرشان در منطقه سکونت ندارد و هر روز از منطقه خارج میشوند.
وی با اشاره به اینکه حتی افراد بومی به دلیل نبود امکانات و از سویی محرومیت و زیرساختها نتوانستهاند خانوادههای خود را در منطقه نگه دارند، اظهار کرد: کسی که میآید شاید فقط دو شب بتواند ماندگاری داشته باشد.
حمیدیان افزود: هرچند در شهرستان باشگاه ورزشی داریم اما بسیار کوچک هستند، اکنون دو باشگاه پرورش اندام و یک ژیمناستیک در ریوش فعالیت دارند که هردو به دلیل نداشتن مربی فاقد پروانه هستند.
وی در ادامه از نبود زمین چمن مناسب و زمین بزرگ فوتبال در شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون هفت چمن مصنوعی در سطح شهرستان نصب شده است.
رییس اداره ورزش و جوانان کوهسرخ افزود: تاکنون از ۲۸ روستای شهرستان ۱۹ روستا دارای خانه ورزش شدهاند و تجهیزات تحویلشان شده است، تعداد دیگری از روستاها چون سکنه پائینی داشتهاند خود دهیار روستا رغبتی به مشارکت نداشته است.
خدمترسانی به ۳۰ هزار نفر با دو نیرو
وی با بیان اینکه طی یک سال اخیر سالن ورزشی روستای تنورچه تکمیل و سالن ورزشی روستای ایور پس از ۱۶ سال بلاتکلیفی با تخصیص دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به سرانجام رسید، بیان کرد: با همیاری بنیاد علوی، آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان در مدارس پنج روستا چمن مصنوعی اجرا شد تا در ساعات غیر مدرسه جوانان بتوانند از این مکانها برای ورزش استفاده کنند.
حمیدیان با اشاره به اینکه این محیطها چون دیوارکشی هستند دختران روستا هم میتوانند برای ورزش استفاده کنند، بیان کرد: سالن ورزشی خضربیگ هم احیاء و راهاندازی شد.
وی در ادامه وضعیت تخصیص اعتبارات را مناسب ارزیابی و اظهار کرد: باید صندوق محل جذب اعتبار در محل اداره ورزش و جوانان هم مهیا شود، اداره جدید التاسیس هستیم و چون هیاتها هنوز نتوانستهاند شناسه بگیرند، نمیشود از آنها حمایت مالی کرد.
رییس اداره ورزش و جوانان کوهسرخ با بیان اینکه فقط دو نیروی رسمی در اداره ورزش و جوانان داریم که یک نفرمان نیروی خدمات است، بیان کرد: عملاً دو نفر به جمعیتی بالغبر ۳۰ هزار نفر خدمات میدهیم.
هیچ زمین مسطح و صافی در شهرستان نیست
وی گفت: شرایط اقلیمی و کوهستانی موجب شده که هیچ زمین مسطح و صافی را در شهرستان نداشته باشیم، برای احداث یک سالن باید ابتدا خاکبرداری تپهای را انجام دهیم.
حمیدیان خاطرنشان کرد: استعدادهای خوبی در حوزه ورزش شهرستان کوهسرخ به خصوص روستاها وجود دارد اما نبود امکانات لازم مانع بزرگی فراروی کشف و شکوفایی این استعدادها شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد جمعیت شهرستان را جوانان تشکیل میدهند، افزود: امیدواریم برای بهتر شدن وضعیت ورزش در منطقه هر چه زودتر زیرساختهای ورزش شهرستان تکمیل شود.
رئیس اداره ورزش و جوانان کوهسرخ در ادامه به سرانجام رساندن مجموعه بزرگ ورزشی شهر ریوش را ضروری دانست و گفت: متأسفانه علیرغم اینکه ۱۷ سال از آغاز عملیات اجرایی این مجموعه ورزشی میگذرد اما به دلیل نبود اعتبار همچنان نیمهکاره باقی مانده است.
شهرستان کوهسرخ با ۲۸ روستا به مرکزیت شهر ریوش با ۳۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری شمال شهر کاشمر و ۲۲۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است. این شهرستان همچنین با ۶ شهرستان نیشابور، کاشمر، خلیلآباد، بردسکن، تربتحیدریه، سبزوار هممرز است.
انتهای پیام