کاهش تمایل چینی‌ها به تحصیلات تکمیلی

آمار منتشر شده از چین نشان می دهد که تعداد متقاضیان تحصیلات تکمیلی در این کشور در حال کاهش است.

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی نیوز، رشد چشمگیر تعداد فارغ التحصیلان چینی برای مقاطع تحصیلات تکمیلی، که بخشی از آن ناشی از بازار کار فشرده در این کشور است، در حال کاهش است؛ زیرا ارقام جدید نشان می دهد که تعداد دانشجویان ثبت نام کننده برای آزمون سالانه پذیرش کارشناسی ارشد در این ماه، برای دومین بار متوالی کاهش یافته است. 

آزمون سراسری پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در سال ۲۰۲۵ میلادی در چین برای ۲۱ تا ۲۲ دسامبر ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است.

به گفته وزارت آموزش چین، ۳.۸۸ میلیون نفر برای این آزمون ثبت نام کرده اند. این نسبت ۱۱.۴ درصد (۵۰۰ هزار نفر) نسبت به ۴.۳۸ میلیون متقاضی ثبت نام شده در سال ۲۰۲۴ میلادی کاهش یافته است. این تعداد در سال ۲۰۲۳ با ۴.۷۴ میلیون متقاضی به اوج خود رسید.

داده‌های رسمی نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ میلادی، تعداد داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد تقریباً سه برابر شده است. این کاهش برای دومین سال متوالی بحثی را در مورد اینکه آیا انتخاب های دانشجویی در حال تغییر است یا خیر، برانگیخته است. حتی با وجود اینکه دولت چین تعداد صندلی‌های تحصیلات تکمیلی را گسترش داده است. 

در چین، مدت‌هاست که مدرک تحصیلی بالاتر به عنوان راهی برای چشم‌اندازهای شغلی بهتر در بازار کار فارغ‌التحصیلان بسیار رقابتی شده است. بسیاری، به ویژه از دانشگاه های غیر نخبه، امید خود را به فرصتی دوباره برای کسب مزیت رقابتی بسته اند.

شن ونکین، دانشیار آموزش عالی در دانشگاه پکن، گفت: با این حال، ادامه کاهش‌ها نشان می دهد که فارغ التحصیلان ممکن است انتخاب های منطقی تری داشته باشند.

او گفت: نتایج آزمون ملی کارشناسی ارشد نشان می‌دهد که «بسیاری از داوطلبان نمرات نسبتاً پایینی دارند». پس برای این دانشجویان، یافتن مستقیم شغل منطقی تر است.

آنها ممکن است بیشتر از روی یک ذهنیت کلی و نه رفتار منطقی در کنکور کارشناسی ارشد ثبت نام کنند. متقاضیان آزمون با رقابت شدیدی روبرو هستند که ممکن است باعث شود افرادی که نمرات تحصیلی متوسطی دارند تجدید نظر کنند.

آمارهای وزارت آموزش چین نشان می دهد که از سال ۲۰۱۹ پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی به زیر ۳۰ درصد از افرادی که در این آزمون شرکت می کنند کاهش یافته است. 

به گفته کارشناسان، در مقابل این پس‌زمینه، دانشجویان ممکن است به دنبال جایگزین‌های دیگری مانند تحصیل در خارج از کشور باشند و تعداد بیشتری از دانشجویان برای دانشگاه‌های سایر کشورهای آسیایی درخواست دهند.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۳ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: دانشگاه‌های بین‌الملل
  • کد خبر: 1403100301643
  • خبرنگار : 71603