«آشپزخانه» و روایتی از درد و جدال

نمایش «آشپزخانه» در سالن اصلی تالار هنر اصفهان، تماشاگر را به روابط میان افراد و دردهای ملموس جاری و روزانه در جامعه دعوت کرده است.

امین پناهی، دراماتورژ، طراح و کارگردان نمایش «آشپزخانه» در گفت‌وگو با ایسنا، بابیان اینکه نمایش «آشپزخانه» تمثیل و نمادی از جامعه امروز است، اظهار کرد: این نمایش راوی یک صبح تا شب آشپزخانه یک رستوران و روابط افراد میان یکدیگر و درد و رنج های آن‌ها است.

او بابیان اینکه این نمایش اقتباسی از نمایشنامه آشپزخانه نوشته «آرنولد وسکر» است، افزود: من متن این نمایشنامه را دراماتورژی و فضای آن را کاملاً عوض کردم که با متن اصلی فاصله زیادی دارد. من سال گذشته به دنبال نمایشنامه برای به روی صحنه بردن بودم که علی رفیعی پیشنهاد خواندن نمایشنامه آشپزخانه را به من دادند و من پس از خواندن آن، از قصه نمایش خوشم آمد و برای حفظ جذابیت داستان برای مخاطب اصفهان نیز، متن را دراماتورژی کردم.

پناهی با اشاره به اینکه اکثر بازیگران این نمایش نسل جدید هستند، خاطرنشان کرد: من دوست داشتم که نسل جدید کار کنند و روی صحنه بدرخشند و خداراشکر، بازیگران این نمایش به‌خوبی از پس ایفای نقش خود برآمدند. لازم به ذکر است که مخاطب نمایش‌هایی همچون نمایش «آشپزخانه»، عموماً همان اهالی تئاتر هستند، ولی هم شیوه تبلیغاتی و هم نحوه کار کردن من در این نمایش، به‌گونه‌ای است که مخاطب عام از هر قشری نیز می‌تواند بیننده این نمایش باشد و هم با این‌گونه از تئاتر آشنا شود و هم از آن لذت ببرد. در این چند شب اخیر اجرای نمایش، همه صندلی‌های سالن اصلی تالار هنر پر از تماشاگرشده است که نشان‌دهنده استقبال تماشاگران از این نمایش است.

طراح و کارگردان نمایش «آشپزخانه» بابیان اینکه ژانر این نمایش، درام اجتماعی است، در خصوص مهم‌ترین مشکلات هنرمندان حوزه نمایش توضیح داد: کمبود سالن، کمبود بودجه و کمبود تبلیغات از مهم‌ترین مشکلات حوزه نمایش است. اگر مکان‌هایی همچون تالار هنر و شهرداری بخواهند از نمایش‌ها حمایت کنند، از نمایشی همچون آشپزخانه با کمترین بودجه حمایت می‌کند درصورتی‌که من شخصاً بیشترین هزینه را از دکور تا موسیقی و آهنگسازی صرف این نمایش کرده‌ام که این هزینه‌ها بازنمی گردد. هم‌چنین در حوزه تبلیغات نیز حمایتی انجام نمی‌شود و به شکل فردی باید آن را انجام داد.

پناهی بیان کرد: من فکر می‌کنم بخش اعظمی از نمایش «آشپزخانه» بیانگر درد مردم و چیزی است که مردم در جامعه با آن روبرو هستند. اگر نمایش با دقت تماشا شود، لایه‌های زیرین متن، ریشه‌یابی اتفاقاتی است که در جامعه ما در حال رخ دادن است و مردم پله‌پله و با چیزهای دیگر همچون اقتصاد و روابط خود با دیگران با آن روبرو می‌شوند و تلخی مردم که نسبت به سال‌های گذشته در جامعه کمتر است، همه از دل مردم برمی‌آید که در این نمایش به شیوه هنرمندانه و خلاقانه به آن پرداخته‌شده است و می‌توان در آن ریشه درد را پیدا کرد.

وی اضافه کرد: در این نمایش هادی مسعودی، مهدی نجدی، رضا قلع گری، محمدجواد پاک‌نژاد، مسعود محمودی‌نژاد، محمدامین شب انگیز، مهدی هادیان، محمدجواد کیان ارثی، شنتیاتوکلی، سیوااسدی، الهه عسکری، فاطمه الماسی، نگین صرامی، نگین بابایی، آهو طاهری، سحر رئیسیان و صبا بهادری به ایفای نقش پرداخته‌اند. هم‌چنین امین پناهی و محسن مسائلی به‌عنوان تهیه‌کننده، هادی مسعودی به‌عنوان دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز، حبیب‌الله خدادادی و محمد طاهری به‌عنوان دستیار دوم کارگردان و کیاناقدسی به‌عنوان دستیار سوم کارگردان در این نمایش حضور دارند.

پناهی ادامه داد: امین پناهی طراح صحنه و نور، یگانه ابطحی و نوشا کریمی مدیرصحنه، ستاره کاظمی طراح لباس، مهدی صادقی طراح گریم، امین پناهی موسیقی، عماد شاهرخ اصفهانی و نگین مبشری عکاس، هلیا بابایی و عسل یزدانی دستیار صحنه، پریناشاهمرادی و فاطمه محمدی منشی صحنه و مجید بدیع زاده مدیر روابط عمومی را بر عهده‌دارند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403100201035
  • خبرنگار : 50625