محمدمهدی حسینپور یکم دی ماه، در نشست خبری بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: بیش از ۱۰۰۰نفر از مخاطبان خراسان رضوی در سایت جشنواره قصهگویی ثبتنام کردهاند. از این تعداد حدود ۴۰۰ اثر در بخش حضوری جشنواره پذیرفته شده است و ثبتنام در بخش غیرحضوری همچنان ادامه دارد.
حسینپور اضافه کرد: از ۴۰۰ اثر دریافتی ۷۶ اثر جهت اجرا انتخاب شدهاند که این آثار در روزهای پنجم و ششم دی ماه به روی صحنه خواهند رفت در بخش غیرحضوری ثبتنام تا ششم دی ماه ادامه دارد و آثار در این بخش در رشتههای مختلف پذیرش میشوند.
وی بیان کرد: در بخشهای حضوری ما رشتههای قصهگویی کلاسیک، مدرن، آیینی، سنتی، علمی-دینی، منظوم، پیشرفت و قهرمانان، مینیمال و بخش ویژه غزه و مقاومت را خواهیم داشت. در بخشهای غیرحضوری نیز رشتههایی مانند قصهگویی محیطی، قصهگویی نود ثانیهای، پادکست و مقاله وجود دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی افزود: نکته حائز اهمیت این است که در جشنواره امسال از کودک ۷ ساله تا بزرگسال، حتی مادربزرگ ۷۵ ساله حضور دارند، در واقع قصهگویانی از تمام سنین داریم؛ این عزیزان در مرحله اجرایی حضوری نیز خواهند بود.
وی گفت: ۷۰ درصد از قصهگویان ما خانم هستند و ۳۰ درصد را آقایان تشکیل میدهند. از نظر رنج سنی ۴۱ نفر بزرگسال (بالای ۱۸ سال)، ۲۷ نوجوان و ۸ کودک داریم که در مرحله اجرای حضوری خواهند بود.
حسین پور عنوان کرد: در مجموع ۳۳ نفر از بین ۷۶ قصهگو پس از داوری در مرحله استانی و انتخاب برگزیدگان، این عزیزان به مرحله کشوری معرفی خواهند شد. داوران کشوری تمام آثار منتخب از سراسر کشور را بررسی خواهند کرد و در نهایت برگزیدگان کشوری در بهمن ماه اعلام خواهند شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی اظهار کرد: در این مرحله ۳ نفر از چهرههای ماندگار قصهگویی خراسان رضوی نیز تقدیر خواهند شد و به آنها تندیس ویژه چهره ماندگار قصهگویی اهدا خواهد شد. همچنین ۵ نفر از برترینها بهعنوان داور در مرحله استانی حضور دارند، که ۳ نفر از همکاران کانون پرورش فکری استان و دو نفر از اساتید دانشگاه هستند.
وی افزود: برای برگزیدگان جشنواره مبلغ ۱۰ میلیون ریال بهعنوان جایزه در نظر گرفته شده است. البته این مبلغ ممکن است برای بخشهای مختلف و بر اساس نتایج داوری تغییر کند. جایزه تندیس جشنواره به تمامی شرکتکنندگان در جشنواره اهدا خواهد شد. بخشی از شرکتکنندگان از اعضای کانون پرورش فکری و مربیان آن هستند و برخی دیگر بهطور آزاد در جشنواره شرکت کردهاند.
حسین پور بیان کرد: در دورههای گذشته خراسان رضوی در سطح کشوری و بینالمللی جوایز زیادی بهدست آورده است. استان خراسان جزو ۵ استان برتر کشور در زمینه قصهگویی است و در سالهای اخیر نمایندگان این استان در جشنوارهها نیز جوایز بسیاری کسب کردهاند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی در خصوص اطلاعرسانی و حضور عموم مردم در جشنواره گفت: در چند روز آینده، برنامه اجراهای برگزیدگان و اطلاعرسانیهای لازم از طریق سایت کانون پرورش فکری استان و کانالهای رسمی اطلاعرسانی خواهد شد. عموم مردم میتوانند در این جشنواره حضور پیدا کنند و از هر قصهگویی که به موضوعات مورد علاقه شان نزدیک است، استفاده کنند.
وی افزود: برای اعضای نوجوان کانون نیز برنامههای جانبی مانند نشستهای تخصصی قصهگویی برگزار خواهد شد. همچنین در فضای افتتاحیه و اختتامیه جشنواره، بخشهایی همچون عروسکگردانی پیشبینی شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی اظهار کرد: در کنار برگزاری جشنواره از پیشکسوتان و چهرههای ماندگار قصهگویی خراسان رضوی نیز تقدیر خواهد شد. این افراد کسانی هستند که سالها در حوزه قصهگویی فعالیت کرده و بهطور ویژه در این جشنواره معرفی خواهند شد.
حسین پور عنوان کرد: جشنواره قصهگویی با هدف احیای سنتهای قصهگویی و انتقال پیامهای فرهنگی و آموزشی به مخاطبان ایجاد شده است. در گذشته به ویژه در خانوادههای ایرانی، قصهگویی نقشی پررنگ در تربیت کودکان داشت.
وی ادامه داد: ما تلاش داریم تا این سنت ارزشمند را دوباره زنده کنیم و اهمیت آن را به خانوادهها یادآوری کنیم. امید است که این جشنواره زمینهساز احیای بیشتر این سنت و گسترش فرهنگ قصهگویی در جامعه باشد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی یادآور شد: این جشنواره روزهای ۵ و ۶ دی ماه در مرحله استانی، در سطح خراسان رضوی برگزار و پس از آن مرحله کشوری و بینالمللی این جشنواره در بهمن ماه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام