سیامک اسدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: طی سالها و ماههای گذشته ذخایر خونی صد درصد نیاز مراکز درمانی استان را تامین کرده است و ادارهکل انتقال خون استان زنجان توانسته در شبکه خونرسانی ملی کشور نقش خوبی را ایفا کرده و کمک حال استانهای دیگر نیز باشد.
او با اشاره به اینکه دو عامل بارش برف و برودت هوا تاثیر زیادی بر روی مراجعه اهداکنندگان میگذارد، افزود: عامل سوم تاثیرگذار بر روی اهداکنندگان شیوع سرماخوردگی و آنفلوآنزا است.
مدیرکل انتقال خون استان زنجان با بیان اینکه برخلاف کاهش مراجعهکنندگان، مصرف فرآوردههای خونی در مراکز درمانی کاهش پیدا نکرده است، عنوان کرد: انتظار میرود که مراجعه هم به همت جوانان و مردم استان کاهش پیدا نکند تا بتوانیم ذخایر مناسبی از فرآوردههای خونی دراستان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه قشر جوان با یکبار تجربه اهدای خون موفق، میتوانند به جمع اهداکنندگان مستمر بپیوندند، یادآور شد: آنها میتوانند سرمایه آتی سازمان برای سالهای بعد باشند و با مشارکتشان، جان بیماران را نجات دهند.
اسدی با بیان اینکه انتقال خون علاوه بر تضمین سلامت اهداکننده، وظیفه تأمین سلامت گیرنده را نیز دارد، عنوان کرد: اهداکنندهای که مراجعه میکند، توسط پزشک، مشاوره و معاینه میشود و اگر شرایط اهدای خون را داشته باشد و پزشک مطمئن شود که اهدای خون هیچ ضرری برای اهداکننده وگیرنده ندارد، دستور خونگیری را صادر میکند.
او در ادامه با اشاره به اینکه ۱۶ درصد مراجعهکنندگان از اهدای خون معاف میشوند، گفت: این معافیت به دلیل داشتن خطر برای سلامت اهداکننده و یا گیرنده خون است.
وی افزود: اغلب معافیتها معافیت موقت است. برای مثال اگر کسی دچار سرماخوردگی شود باید مدتی از بهبودی آن فرد بگذرد تا بتواند خون اهدا کند.
مدیرکل انتقال خون استان زنجان با اشاره به اینکه صداقت اهداکننده پایه خدمات انتقال خون در دنیا است، بیان کرد: مراجعهکنندگان و اهداکنندگان باید صادقانه به سوالات پزشک در اتاق معاینه پاسخ بدهند.
انتهای پیام