ایجاد و توسعه نیروگاههای خورشیدی برق در مناطقی مانند شهرستان تویسرکان که از لحاظ اقلیمی و شرایط جغرافیایی مستعد بهرهوری از این فناوریست نه فقط یک مزیت بلکه یک ضرورت مدیریتی به حساب میآید.
در دولت یازدهم بود که خبر تلاش برای ایجاد نیروگاه خورشیدی از سوی مسئولان تویسرکان با حضور هیأتی از شرکت چینی سازنده اینگونه نیروگاهها رسانهای شد.
حبیب مومیوند، فرماندار وقت تویسرکان در این زمینه گفته بود نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۳۰ مگاوات برق از سوی یک شرکت معتبر چینی و با همکاری شرکت واسط ایرانی در تویسرکان ایجاد میشود.
همان زمان بود که مومیوند از آمادگی شهرستان تویسرکان برای واگذاری ۸۰ هکتار از زمینهای شرکت شهرکهای صنعتی برای ایجاد دو نیروگاه خورشیدی ۳۰ مگاواتی خبرداد.
قرار بود نیروگاه خورشیدی تولید برق به گفته فرماندار وقت تویسرکان تا نوروز سال ۹۷ وارد مدار تولید شود اما این تصمیم به مرحله اجرایی نرسید و با وجود اینکه در سالهای اخیر شاهد ایجاد پنلهای خورشیدی بهصورت پراکنده و با ظرفیتهای نه چندان بالا در نقاط مختلف شهرستان تویسرکان بودیم، تویسرکان صاحب نیروگاه بزرگ خورشیدی تولید کننده برق نشد.
نوسانات قیمت ارز مانع ایجاد نیروگاه خورشیدی در تویسرکان
رئیس شرکت شهرکهای صنعتی تویسرکان گفت: نوسانات قیمت ارز در دولت یازدهم و از بین رفتن توجیه اقتصادی ایجاد نیروگاه بزرگ خورشیدی برق در تویسرکان موجب انصراف شرکت چینی از سرمایهگذاری در این شهرستان شد.
محسن کولیوند در گفتو گو با خبرنگار ایسنا، افزود: در ابتدا هیأت سرمایهگذار چینی با بررسیهای کارشناسانه و تخصصی در زمینه شرایط اقلیمی و جغرافیایی شهرستان تویسرکان، به ساخت نیروگاه خورشیدی در این شهرستان رغبت خوبی نشان دادند.
وی اضافه کرد: با برآوردهایی که سرمایهگذاران چینی انجام داده بودند، مشارکت در ساخت این نیروگاه برای آنها توجیه و صرفه اقتصادی قابل قبولی داشت و حتی زمینهای لازم برای آغاز مراحل اجرایی این طرح در شهرستان در نظر گرفته شده بود، با این حال نوسانات قیمت ارز، توجیه اقتصادی این طرح را برای شرکت چینی از بین برد و عملاً نیروگاه خورشیدی با ظرفیت بالا در تویسرکان ساخته نشد.
توسعه نیروگاههای خورشیدی در تویسرکان
در سال های اخیر شاهد ایجاد پنلهای خورشیدی برای تولید برق در برخی روستاهای شهرستان تویسرکان و مکانهایی مانند پشتبام مسجد جامع شهر تویسرکان بودهایم که گرچه تحرکات اجرایی مفیدی به حساب میآیند اما هرگز کارکرد و بازدهی ساخت نیروگاه بزرگ خورشیدی را به دنبال ندارد.
چندی پیش استاندار همدان در سفر اخیر و یک روزه خود به تویسرکان که همراه با وزیر آموزش و پرورش و به مناسبت بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه و شهید مفتح انجام شد، در شرکت تولید مهان کاغذ تویسرکان و در جمع خبرنگاران، گفت: توسعه نیروگاههای خورشیدی در تویسرکان در دست بررسی است.
حمید ملانوری شمسی با بیان اینکه یکی از مهمترین طرحهای در دست بررسی، توسعه نیروگاههای خورشیدی در شهرستان تویسرکان است، تأکید کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی، تویسرکان ظرفیت بالایی برای این نوع تولید انرژی دارد و طرحهایی برای تولید انرژی از منابع خورشیدی در مقیاسهای مختلف در حال برنامهریزی است.
بهگزارش ایسنا، حالا باید منتظر ماند و دید با توجه به اشاره و تأکید مقام عالی دولت در استان، روند توسعه نیروگاههای خورشیدی با ظرفیتهای مختلف در شهرستان تویسرکان روند پر شتابتر و موثرتری میگیرد و از این قابلیت و ظرفیت خوب شهرستان بهرهوری حداکثری ایجاد میشود یا خیر؟
انتهای پیام