اضافه شدن ۳ منبع آبیاری به بوستان جنگلی سرخه حصار/ بازآفرینی بوستان در دستورکار شهرداری

معاون شهرداری منطقه ۱۳ تهران با اشاره به رفع مشکل آبیاری درختان بوستان جنگلی سرخه حصار گفت: سه منبع آبی به این بوستان اضافه خواهد شد تا مشکل آبیاری درختان به طور کامل رفع شود و ضمن این‌که باز آفرینی بوستان را در دستورکار خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، کاهش بارندگی، تغییر اقلیم، شیوع آفت سوسک پوست خوار و عدم وجود منابع پایدار باعث شد سال گذشته ۱۵۵۳ اصله درخت در بوستان سرخه حصار خشک شود. در این راستا شهرداری منطقه ۱۳ اقدامات خود را برای رفع مشکلات این پارک جنگلی آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید:

هشدار عضو شورای شهر تهران درباره خشک شدن ۱۲ هزار درخت در سه بوستان جنگلی پایتخت

مجتبی فتحی، معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۳ در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت درختان بوستان جنگلی سرخه حصار تهران اظهار کرد: بوستان سرخه حصار ۵۴۰ هکتار و ۱۴۹ لیتر برثانیه نیاز آبی دارد. شش چاه در این پارک وجود دارد که مجموعا ۱۵۰ لیتر بر ثانیه به ما آب می‌دهد.

وی با بیان اینکه مشکلی برای آبرسانی در این بوستان نداریم گفت: سه منبع آبی جدید به منابع آبی اضافه خواهیم کرد. روان آب سرخه حصار، ادامه روان آب تصفیه خانه حکیمیه و تصفیه خانه فاضلاب شهری سه منبعی هستند که امسال دو منبع از این منابع و سال آینده یک منبع دیگر را به چرخه آبرسانی اضافه خواهیم کرد تا برداشتمان از آب‌های زیرزمینی را تا ۴۰ درصد کاهش دهیم.

وی ادامه داد: اقلیم کشور ما و شهر تهران تغییرات عمده‌ای داشته است و ممکن است چنین دلیلی باعث خشکی درختان شود. البته خشکی عمده‌ای در این بوستان وجود ندارد و فقط در موارد طبیعی این اتفاق رخ می‌دهد. سن‌ درختان سرخه‌ حصار بالای ۶۰ سال است و نیاز به نگهداری بیشتری دارند. بالاخره طبیعت نیز نیاز به نوسازی دارد و اگر بتوانیم سالانه ۱۰ درصد کاشت انجام دهیم، بعد از ۱۰ سال بوستان را باز آفرینی کرده ایم.

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۳ با بیان این‌که همه مردم نیز باید کمک کنند و به درحتان آسیبی نرسانند، گفت: چنین بوستان‌هایی به هوای تهران کمک خواهد کرد و از آن‌ها خواهش داریم فقط در مناطق تعیین شده آتش روشن کنند. ما سال آینده حدود ۵۰۰ آلاچیق به بوستان اضافه خواهیم کرد تا بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

وی درباره تبدیل بوستان جنگلی سرخه حصار به قطب گردشگری گفت: منابع طبیعی و شهرداری به توافقنامه‌ای رسیدند که موضوع قطب گردشگری را پیگیری کنند. برخی کاربری‌ها در این بوستان را معین کردند که با محیط زیست سازگار است و قرار است خدمات رفاهی به مردم ارائه شود اما در حال حاضر ابتدا نیاز است بوستان را به وضعیت عادی و خوب برسانیم. آن برنامه نیز در داخل بوستان نخواهد بود و در حاشیه بوستان پیاده سازی خواهد شد.

فتحی با اشاره به اقدامات محیط زیستی در این بوستان بیان کرد:‌ما در این بوستان نیروگاه خورشیدی داریم. در حال حاضر ۱۳۰ کیلو ولت از انرژی خورشیدی برق تولید می‌کنیم و تا آخر سال به ۱۵۰ کیلو ولت افزایش می‌دهیم. در سال آینده آن را به ۳۰۰ کیلوولت افزایش خواهیم داد و تلاشمان این است که با چنین اقدامات به مشکلات شهری و مشکلات بوستان کمک کنیم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳۰ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403093021495
  • خبرنگار : 71649