مسئول خدمات شهری شهرداری:

تولید زباله در کاشمر نگران کننده‌است

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر در حالی از تولید روزانه ۸۵ تن زباله در این شهر خبر داد که فقط ۸ تن از این زباله‌ها در مبدأ و مقصد تفکیک می‌شود و باقی مانده آنها هر روز در زباله‌گاه دفن می‌شود.

محمد نجار در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر اینکه تولید زباله با این حجم هشدار جدی برای ما و حتی محیط‌زیست پیرامونی است، گفت: زباله‌گاه در گذشته مساحتی در حدود ۱۵ هکتار را در بر می‌گرفت که اکنون به ۳۰ هکتار افزایش یافته‌است.

وی با بیان اینکه با این حجم زباله محیط‌زیست در تهدید جدی قرار دارد، افزود: مساحتی که الان برای دفن زباله استفاده می‌شود با این حجم تولید باز هم باید فضا را افزایش دهیم. وضعیت فعلی بسیار نگران کننده‌است.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر گفت: از سال ۱۳۹۶ به بعد که شهرداری کاشمر به عنوان شهر مرجع در ترشیز بزرگ برای مدیریت طرح پسماند انتخاب شد، زباله‌گاه خلیل‌آباد غیرقانونی و توسط محیط‌زیست پلمپ شده‌است.

دفن روزانه ۱۲۰ تن زباله در کاشمر

وی بیان کرد: با توجه به حجم زباله‌های شهرستان خلیل‌آباد و شهرستان کاشمر روزانه به طور متوسط ۱۲۰ تن به زباله‌گاه کاشمر انتقال داده‌می‌شود.

نجاری با اشاره به اینکه تاکنون شهرداری کاشمر هزینه دفن بهداشتی زباله‌ها را از منابع داخلی خود و به طور رایگان برای شهرستان خلیل‌آباد و روستاهای کاشمر انجام می‌داد، بیان کرد: این اقدام را در حالی انجام می‌دهیم که بر اساس قانون مدیریت پسماند ۱۳۸۳ و آیین‌نامه اجرایی مصوب ۱۳۸۴ شهرداری باید برای هر کیلو زباله هزینه‌های جمع‌آوری، حمل و دفن را از تولیدکننده زباله دریافت کند.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر اظهار کرد: هم‌اکنون یک دستگاه بولدوزر و ۳ نفر نیرو، نگهبان و یک نفر راننده فقط برای پاک‌سازی محل زباله گاه فعالیت دارند و هفته‌ای یک بار کامیون‌های شهرداری نیز برای خاک‌ریزی بر روی زباله‌ها در آنجا مشغول فعالیت می‌شوند و از خاک طبیعی منطقه برای دفن زباله‌ها استفاده می‌کنند.

کاشمر هنوز سیستم تفکیک زباله بازیافتی از مبدأ را ندارد

وی با اشاره به اینکه شهرستان کاشمر به عنوان شهرداری مرجع برای مدیریت پسماند هنوز سیستم تفکیک زباله بازیافتی از مبدأ را ندارد، گفت: با توجه به قانون موجود و از سویی قول‌هایی که از سوی دولت داده شده شهرداری‌های مرجع با کمک دولت و مشارکت بخش خصوصی دارای سیستم تفکیک از مبدأ و جداسازی پسماندهای قابل بازیافت را می‌شوند که با راه‌اندازی این امر کارخانه‌های مختلف تولیدی و جمع‌آوری پس از تفکیک، تولید کمپوست و کودهای عالی راه‌اندازی می‌شود.

نجار تصریح کرد: طی چند سال اخیر با توجه به آموزش‌هایی که توسط شهرداری و کمک بعضی از شرکت‌های خدماتی با حضور در مساجد، مدارس و حتی درب منازل و اطلاعیه‌هایی که در معابر و شبکه‌های مجازی انتشار یافته به جداسازی زباله‌های قابل بازیافت شهروندان در منزل بسیار تأکید شده‌است.

عدم تفکیک زباله خشک از تر عامل افزایش زباله گردها

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر ادامه داد: تمام کشورهای جهان و توسعه یافته پسماندهای فسادپذیر خود را به حداقل رسانده‌اند حتی در بعضی از کشورها جریمه‌های مختلف برای افرادی که قانون کاهش زباله فسادپذیر و یا تفکیک زباله خشک از تر را انجام ندهند در نظر گرفته‌اند تا مردم وادار شوند، پسماند زباله خود را در منزل تفکیک کنند.

نجار افزود: گرچه راه‌اندازی صنایع تبدیلی زباله‌ها در شهرهای کوچک مقرون به صرفه نیست اما در سال ۱۳۹۷ با کمک سازمان مپ مشهد طرح جامع مدیریت پسماند را تهیه کردیم و به تصویب سازمان شهرداری‌ها و وزارت کشور رسیده‌است. بر اساس این طرح اقدام به تفکیک و ایجاد تأسیسات و کارخانه تهیه و تولید کمپوست و سایر محصولات امکان‌پذیر است.

وی بیان کرد: متأسفانه علی‌رغم تعیین روز و ساعت مشخص در محلات مختلف برای جمع‌آوری زباله‌ها باز هم شاهدیم خانواده‌هایی پسماندهایشان را در ساعات غیر از زمان اعلام شده درب منازل می‌گذارند که شاهد پاره کردن نایلون توسط حیوانات و ماندگاری زباله‌ها در محله‌ها هستیم و باعث آلودگی محیط می‌شود.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر عدم تفکیک زباله خشک از تر را عامل افزایش زباله گردها در سطح شهر دانست و افزود: برای راحتی شهروندان و جلوگیری از خارج کردن زباله‌های خشک به بیرون از منزل، اَپلیکیشن اکو، توسط شهرداری راه‌اندازی شده و در تمامی ساعات روز نیز فعالیت دارد.

تخفیف ۵۰ درصدی عوارض خدمات برای شهروندانی که تفکیک زباله دارند

نجار در ادامه با اشاره به اینکه در سال شهرداری ۲۶۵ هزار تومان برای هر کیلو زباله شهروندان هزینه می‌کند، افزود: بالغ‌بر ۳۰ میلیارد تومان فقط هزینه جمع‌آوری و دفن زباله است.

وی گفت: کسانی که با تفکیک از مبدأ با شهرداری همکاری داشته باشند و از طریق اَپلیکیشن اقدام به فروش زباله خشک کنند طبق مصوبه شورای شهر می‌توانند از تخفیف ۵۰ درصد بهای خدمات برخوردار شوند.

مسئول خدمات شهری شهرداری کاشمر با بیان اینکه شهروندان باید اطلاع داشته باشند که روزانه فقط ۱۱۵ نیروی پاکبان؛ تنظیف بیش از ۲ هزار هکتار سطح شهر و جمع‌آوری ۸۵ تن زباله را در روز را انجام می‌دهند، افزود: گرچه در این چند سال دو دستگاه مکانیزه جارو و یک دستگاه مکانیزه مخزن شور برای کمک به عزیزان پاکبان مشغول به کار است ولی باز هم جوابگوی پاک‌سازی تمامی سطح شهر با این تعداد نیروی موجود نیستیم. امیدواریم شورای اسلامی شهر نگاه ویژه‌ای به این بخش داشته و به تعداد نیروهای پاکبان شهر افزوده شود تا به حداقل استانداردهای مورد نیاز برسیم.

وی بیان کرد: نیروهای پاکبان برای اینکه شهر زیبا و تمیزی برای شهروندان و مسافرین مهیا کنند با تمام وجودشان فعالیت دارند به طوری که هرکس وارد شهر شده‌است کاشمر را در بین شهرستان‌های استان سرآمد تنظیف و بهداشت می‌دانند.

نجار تصریح کرد: برای داشتن شهری تمیز و زیبا نیاز به همکاری شهروندان داریم که در تمیز نگه داشتن معابری که منتهی به منازل خودشان است، توجه بیشتر داشته و با کمتر گذاشتن زباله در بیرون و یا تولید زباله با شهرداری همکاری کنند.

۵ میلیارد تومان در سال هزینه جمع‌آوری خاک و نخاله

وی در ادامه از فعالیت ستاد خاک و نخاله از سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در منطقه غرب شهر کاشمر محل معدن شن و ماسه شهرداری که از گذشته بوده برای دفن خاک و نخاله پیش‌بینی شده و همه شهروندانی که نسبت به حمل خاک و نخاله اقدام می‌کنند باید در این مکان تخلیه داشته‌باشند.

نجار با بیان اینکه بیش از ۵ میلیارد تومان در سال هزینه جمع‌آوری خاک و نخاله سطح شهر است، تصریح کرد: طبق قانون مدیریت پسماند و ماده ۶۸۸ مجازات اسلامی کسانی که به هر نحوی محیط‌زیست و سلامت مردم را به خطر بیندازند جرائم نقدی و زندان پیش‌بینی شده‌است.

وی با اشاره به اینکه طبق قانون تخلیه خاک و نخاله در مکان‌های مختلف سطح شهر توقیف خودرو را در بر خواهد داشت، گفت: تاکنون در این زمینه چندین خودرو توقیف شده‌است.

وی در پایان گفت: همه با هم می‌توانیم شهری زیبا و تمیز داشته باشیم اگر شهروندان با نیروهای پاکبان عزیزی که مشغول به فعالیت هستند همکاری داشته باشند. امیدواریم شهروندان در این امر ما را یاری کنند و با تماس به شماره ۱۳۷ موارد را مطرح و انتقادات و پیشنهادات خود را ارائه دهند تا بتوانیم خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۹ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403092920918
  • خبرنگار : 30147