یک پژوهشگر:

آزادگی در شاهنامه نمود دارد

پژوهشگر شاهنامه گفت: یکی از درخشان‌ترین آموزه‌های اخلاقی و فروزه‌های مردم بزرگ، آزادگی است که در شاهنامه نمود و نشان بسیار دارد.

عبدالرضا گودرزی امروز (۲۸ آذرماه) در نخستین نشست شاهنامه‌خوانی الیگودرز که با حضور جمعی از شاهنامه‌خوانان و شاهنامه‌پژوهان و سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: آزادگی در شاهنامه در کنار واژه‌هایی مانند خرد، دانش و داد و دهش  قرار می‌گیرد. در داستان‌های رستم و اسفندیار، رستم و سهراب، اوج پاسداشت آزادگی را شاهد هستیم.

وی رستم را فرزند راستین ایران‌سپند، پاسدار مرزهای جغرافیایی و منش‌های والای ایرانی دانست و افزود: او چاکری چشم و گوش بسته و زبون، که به هر خواسته شاه هوس پیشه، کاووس، تن در دهد نبود. رستم، با آزادگی و بزرگ‌منشی وصف‌ناپذیر، خود را بی‌نیاز از این شاه خودکامه و تنها بنده خدا می‌داند و می‌گوید که جز از پاک یزدان نترسم ز کَس یا که هستم ز کاووس کی بی‌نیاز و بدین‌گونه رستم که نماینده منش‌های والا و نیروهای جسمانی ایرانی است آزادگی سرشتین مردمان نیک کردار را فریاد می‌زند، که اگر آدمی بیم و نیاز را یک سو نهد می‌تواند گوهر والای انسانی خود را با وارستگی و آزادگی پاس بدارد.

در این نشست برخی حاضران به خوانش شاهنامه و بیان دیدگاه‌های خود درباره شاهکار حماسی حکیم نامور توس پرداختند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403092820440
  • خبرنگار : 50175