به گزارش ایسنا، سرویس علم و فناوری ایران و جهان در روزی که گذشت، میزبان اخبار گوناگونی از داخل و خارج ایران بوده است که در اینجا نگاهی به خلاصه این اخبار میاندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی رنگ آن کلیک کنید.
تاریخ و ساعت رونمایی گلکسی S25 فاش شد
سامسونگ احتمالاً گلکسی S25 را در اوایل سال ۲۰۲۵ معرفی خواهد کرد.
ایتالیا برای شهرکهای ماه، راکتورهای هستهای کوچک میسازد
ایتالیا پروژه توسعه راکتورهای هستهای کوچک را برای نیرو دادن به شهرکهای ماه در آینده آغاز کرد. این پروژه توسط آژانس ملی فناوریهای جدید، انرژی و توسعه اقتصادی پایدار ایتالیا(ENEA) رهبری میشود.
حکایت نقطه تیره در حال ناپدید شدن در مهمترین قمر زحل
ستاره شناسان میگویند یک نقطه تیره عجیب و غریب و در حال ناپدید شدن در قمر زحل موسوم به انسلادوس(Enceladus) وجود دارد.
کاهش اثر منفی نوشابه بر دندان با کمک فناوری نانو
دستاورد جدید محققان نشان داد که با استفاده از یک لایه نازک نانومتری روی دندان میتوان اثرات منفی نوشابه روی دندان را کم کرد.
ناسا یک بالگرد مریخی به اندازه خودروی شاسیبلند میسازد
بالگرد نبوغ راه را هموار کرد و ثابت کرد که پرواز روی مریخ امکان پذیر است و اکنون ناسا در حال برنامهریزی توسعه یک بالگرد مریخی دیگر این بار در ابعاد یک خودروی شاسی بلند است.
ترسیم نقشه ژنوم یک کوسه ۴۰۰ ساله برای افزایش طول عمر انسان
دیانای باستانی یک کوسه زنده برای کشف امکان افزایش طول عمر انسان، نقشه برداری شده است.
همکاری معاونت علمی و صنعت نفت برای توسعه هوش مصنوعی در پتروشیمی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، با تاکید بر اینکه هر صنعتی که تحقیق و نوآوری را جدی نگیرد و از فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی بهره نبرد، محکوم به شکست است، گفت: برگزاری رویدادهایی مانند پتروفن که میتوانند زمینه را برای شناسایی و برجستهسازی مدیرانی که با اقدامات عملی، نوآوری را به واقعیت تبدیل کردهاند، فراهم کنند، مؤثر است.
حلقههای زحل ممکن است بسیار قدیمیتر از تصور ما باشند
بر اساس یک مطالعه جدید، حلقههای زحل ممکن است جوانتر از دایناسورها نباشند، بلکه تقریبا به اندازه خود سیاره غول پیکر زحل با میلیاردها سال عمر، سن داشته باشند.
انعقاد قرارداد انتقال تکنولوژی برای ۵ محصول/جذب ۱۲۰۰ فناور در فاز دوم مرکز توسعه بیوتکنولوژی
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از انعقاد ۵ قرارداد انتقال تکنولوژی و تولید صنعتی محصولات بیوتک خبر داد.
نظارت بر دیابت بدون درد از طریق یک حسگر تعریق
میلیونها نفر از افراد مبتلا به دیابت، روزانه سطح گلوکز خون خود را با استفاده از دستگاههای مخصوص که نیاز به خون سر انگشت آنها دارد، بررسی میکنند. اما اکنون آنها میتوانند آن را تنها با یک حسگر تعریق نظارت کنند.
موتور جستجوی «چت جیپیتی» در دسترس همه قرار گرفت
موتور جستجوی هوش مصنوعی چت جیپیتی در دسترس همه کاربران قرار گرفته است.
اهمیت داشتن نگاهی عمیق و پرسشگرایانه به وقایع علوم زیستی
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در هشتمین همایش روز ملی بیوتکنولوژی، با اشاره به توانایی پژوهشگران این حوزه در استخراج راهحلهای نوآورانه، به تأثیر نگاهی پرسشگرانه و دقیق به وقایع زیستی اشاره کرد.
رتبه جهانی ایران در تولید علم زیست فناوری/رشد ۲ برابری شرکتهای این حوزه طی یک دهه
رئیس مرکز تحقیقات زیستفناوری دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به رتبه جهانی ایران در حوزه تولید علم زیست فناوری، گفت: تعداد شرکتهای فعال در حوزه بیوتکنولوژی ایران طی دهه گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است.
تاکسیهای رباتیک «ویمو» برای اولین بار از آمریکا خارج میشوند
ویمو (Waymo) برای اولین بار تاکسیهای رباتیک خود را از ایالات متحده خارج میکندٰ، زیرا این شرکت شروع به گسترش آزمایشات بینالمللی کرده است.
انتهای پیام