مجید الهیاری در گفتو گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه تولید روزانه گاز در کشور به میزان ۸۴۰ میلیون مترمکعب بوده که معادل ۵/۵ میلیون بشکه نفت است، اظهار کرد: در استان همدان نزدیک به ۶۹۵ هزار مشترک گاز وجود دارد که از این تعداد، ۶۴۰ هزار مشترک خانگی هستند.
وی افزود: بر اساس تقسیمبندی اقلیمی و شرایط آب و هوایی، استان همدان (بهجز شهرهای ملایر، نهاوند و بخشی از تویسرکان) در اقلیم یک و مناطق سردسیر قرار دارد و به همین دلیل مصرف گاز در این مناطق با توجه به شرایط پیشبینیشده، بالاتر از سایر مناطق است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته از ۶۴۰ هزار مشترک گاز خانگی ۴۱۱ هزار مشترک به دلیل صرفهجویی پاداش دریافت کردند، افزود: علاوه بر مشترکان خانگی، در استان همدان مصرفکنندگان عمدهای مانند کارخانجات سیمان و فولاد و نیروگاهها فعالیت دارند که روزانه حجم قابل توجهی از گاز را مصرف میکنند. همچنین در حوزه خانگی نیز حدود ۳۶ هزار و ۷۰۰ مشترک در پلههای ۱۱ و ۱۲ قرار دارند که مصرف آنها از حد بهینه فراتر رفته و بهعنوان «بد مصرف» شناخته میشوند.
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان با بیان اینکه بر اساس اولویتبندی وزارت نفت، تامین پایدار گاز برای مشترکان خانگی اولویت نخست شرکت گاز استان است و قطع گاز مشترکان حتی پرمصرفها در دستور کار قرار ندارد و با این حال، برای آگاهسازی این مشترکان برای مدیریت و کنترل مصرف گاز، در طول هفته اخطارهایی با عنوان مصرف غیر بهینه برای آنها ارسال میشود گفت: در صورت عدم رعایت الگوی مصرف بهینه، مطابق با مصوبه هیئت وزیران و دستورالعملهای ابلاغی، مبلغ گازبها به شدت افزایش خواهد یافت و مشترکان پرمصرف باید برای هر مترمکعب گاز، مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت کنند.
الهیاری با اشاره به اینکه بیشتر مشترکان گاز این استان خانگی هستند، از مردم خواست با پیوستن به پویش ملی «دو درجه کمتر» در کاهش مصرف گاز نقش موثری داشته باشند چرا که این اقدام میتواند کمک بزرگی به شرکت ملی گاز، وزارت نفت و تامین گاز برای هموطنان در سراسر کشور باشد.
وی ادامه داد: پویش «دو درجه کمتر» که با استقبال گسترده مسئولان کشوری و استانی مواجه شده، چند پیامد مثبت از جمله صرفهجویی در سرمایههای ملی و کاهش هزینهها، تامین گاز پایدار برای نیروگاهها به منظور تولید برق و حفظ محیط زیست با کاهش مصرف سوختهای فسیلی و برخورداری از هوای پاکتر را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه حفظ دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد در منازل بهعنوان دمایی استاندارد و سازگار با بدن توصیه میشود که این اقدام ساده علاوه بر کاهش مصرف گاز و هزینهها، به حفظ تعادل در تامین انرژی کشور کمک میکند، اضافه کرد: پویش «دو درجه کمتر» به این دلیل تعریف شده است که مردم بهجای باز کردن پنجرهها در زمان افزایش دما، با کاهش دو درجهای دمای محیط به صرفهجویی قابل توجهی در مصرف گاز کمک کنند.
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان با بیان اینکه سبد انرژی در کشور ۷۲ درصد مربوط به گاز طبیعی است، گفت: بر اساس برآوردهای انجامشده، کاهش یک درجهای دما موجب صرفهجویی ۲۵ میلیون مترمکعب گاز در کشور میشود که معادل تولید یک پالایشگاه گاز در عسلویه است و کاهش دو درجهای دما، صرفهجویی حدود ۵۰ میلیون مترمکعب گاز را به دنبال دارد.
الهیاری با بیان اینکه نقش مردم در این صرفهجویی بسیار مهم و تاثیرگذار است و بدون همراهی آنها عبور از شرایط دشوار فعلی ممکن نخواهد بود همچنین رسانهها و فعالان فضای مجازی در فرهنگسازی مصرف بهینه گاز وظیفه مهمی بر عهده دارند، تصریح کرد: از مدیران گروهها و کانالهای فضای مجازی با بیش از ۵۰۰ عضو دعوت شده تا در نشر محتوای مرتبط با این پویش و فرهنگ سازی برای مصرف بهینه مشارکت کنند.
وی در پایان تاکید کرد: با کاهش مصرف گاز و مدیریت بهینه، امکان تامین گاز پایدار برای همه هموطنان و همچنین تولید برق در نیروگاهها فراهم خواهد شد که خواسته و مطالبه جدی مردم کشور است.
انتهای پیام