به گزارش ایسنا، سینماتک فرانسه در پاریس اعلام کرد که به دلیل دریافت تهدیدها، این فیلم را از برنامه خود حذف کرده است.
فردریک بوناو، مدیر سینماتک، که یک آرشیو و سینمای دولتی است، گفت :«ما یک سینما هستیم، نه یک دژ مستحکم. نمیتوانیم امنیت کارکنان و تماشاگران خود را به خطر بیندازیم. افراد خشونتطلب شروع به تهدید کرده بودند و نمایش این فیلم و برگزاری مناظره پیرامون آن خطراتی کاملاً نامتناسب ایجاد میکرد. بنابراین مجبور شدیم از این تصمیم صرف نظر کنیم.»
«آخرین تانگو در پاریس» که در سال ۱۹۷۲ به کارگردانی برناردو برتولوچی ساخته شد، قرار بود یکشنبه شب بهعنوان بخشی از بزرگداشت مارلون براندو نمایش داده شود. این فیلم درباره رابطه یک آمریکایی در پاریس (با بازی براندو) و یک زن بسیار جوانتر (با بازی اشنایدر) است.
اما اشنایدر که در زمان فیلمبرداری ۱۹ سال داشت، بعدها گفت که صحنه تجاوز در این فیلم بدون اطلاع یا آمادگی قبلی او فیلمبرداری شده و برای او مانند یک تجاوز واقعی احساس میشده است. اتهامات او برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ مطرح شد، اما تا حد زیادی نادیده گرفته شدند.
به گزارش گاردین، او چهار سال قبل از مرگش در سال ۲۰۱۱ گفت: «احساس کردم مورد تجاوز قرار گرفتم، هم از طرف مارلون و هم برتولوچی.» او همچنین گفت این فیلم زندگیاش را نابود کرده و او را به سمت سالها اعتیاد به مواد مخدر سوق داده است.
برتولوچی بعدها در پاسخ به این اتهامات گفت این صحنه در روز فیلمبرداری بداهه نبوده، اما اذعان کرد که اشنایدر از قبل مطلع نشده بود. او گفت که این تصمیم را از لحاظ هنری» گرفته است. برتولوچی افزود: «احساس گناه میکنم، اما پشیمان نیستم.»
ژودیت گودرش، بازیگر و یکی از چهرههای برجسته جنبش #MeToo در فرانسه، از تصمیم سینماتک برای نمایش این فیلم بدون ارائه توضیحات لازم برای مخاطبان انتقاد کرد. او در صفحه اینستاگرامش نوشت:
«وقت آن است که بیدار شوید و با رفتار انسانی، انسانیت را به یک بازیگر ۱۹ ساله بازگردانید.»
منتقدان همچنین به زمانبندی نمایش فیلم اعتراض داشتند، چرا که این نمایش در آستانه پایان دادگاه کارگردان فیلم کریستف روگیا برنامهریزی شده بود. روگیا متهم است که هنگام ساخت فیلم «شیطانها» در سال ۲۰۰۲، آدل هنل را که آن زمان ۱۲ سال داشت، مورد آزار جنسی قرار داده است. با این حال، روگیا این اتهامات را «دروغ محض» خوانده است.
انتهای پیام