پاسخ های نادره رضایی به چند پرسش تئاتری

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ترکیب شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر فجر، بازگرداندن جشنواره تئاتر عروسکی به تقویم خود و تازه‌ترین تصمیم‌گیری‌ها درباره حریم مجموعه تئاتر شهر توضیحاتی ارایه کرد.

به گزارش ایسنا، نادره رضایی شامگاه دوشنبه ۲۶ آذرماه با حضور در آیین افتتاحیه بیستمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک با ابراز خرسندی از برگزاری این دوره از جشنواره در آستانه شب یلدا که برگرفته از میراث کهن ماست، درباره بازگرداندن این جشنواره به تاریخ همیشگی‌اش که فصل تابستان است، به خبرنگاران تئاتر گفت: با آقای اتابک نادری، مدیر کل هنرهای نمایشی نیز صحبتی درباره دوره های پیشین جشنواره با دبیری خانم برومند داشتیم که برگزاری آن دوره‌ها در فصل مناسب، سبب شده بود تا مخاطبان بیشتری از برنامه‌های جشنواره استفاده کنند.

او با تایید این نکته که این فصل برای برگزاری چنین رویدادی مناسب نیست، افزود: ترکیب سردی و آلودگی هوا، شرایط را برای بهره‌مندی و حضور مردم سخت کرده است. به همین دلیل تلاش بر این است که دوره بعدی جشنواره نمایش عروسکی در بهترین فصل خود برگزار شود تا اقشار بیشتری از هموطنان‌مان از آن بهره‌مند شوند.

رضایی درباره ترکیب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر فجر که روز یکشنبه، ۲۵ آذر ماه معرفی شده‌اند، نیز توضیح داد: در شرایطی کار را تحویل گرفتیم که با وجود روالی که برای برگزاری جشنواره‌های فجر داریم که ابتدا باید شورای سیاستگذاری تشکیل بشود و بعد شورا دبیر را معرفی کند، این اتفاق رخ نداده بود. به این صورت که دبیر جشنواره اوایل تیر ماه تعیین شده بود ولی شورای سیاستگذاری تشکیل نشده بود.

معاون هنری با اشاره به نگاه و رویکرد دولت دکتر مسعود پزشکیان مبنی بر گفتمان وفاق و تاکید وزارت ارشاد و معاونت هنری بر این موضوع افزود: با این رویکرد تلاش کردیم شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر فجر به عنوان جشنواره‌ای که قرار است از آنِ مردم باشد و هنرمندان بتوانند آن را نمایندگی و برایش تصمیم‌گیری کنند، تا جای ممکن به لحاظ حضور هنرمندان پررنگ باشد. چون گاه می‌بینیم که شورای سیاستگذاری برخی از جشنواره‌ها، ترکیبی از مدیران دولتی است.

رضایی ادامه داد: بنابراین تلاش بر این شد در فضایی که بین هنرمندان و جشنواره فجر به دلایل گوناگون خاصه در چند سال اخیر، قدری فاصله افتاده، به اندازه ای که توان اقناع هنرمندان را داریم، ترکیبی از افرادی معتبر و مرجع در شورا حضور داشته باشند و طبیعتا این افراد باید برای حضور در این شورا تمایل هم داشته باشند.

معاون هنری با تاکید بر اینکه بحث تمایل و پذیرش از سوی هنرمندان برای حضور در چنین شورایی، اهمیت بسیار دارد، اضافه کرد: برای این کار جلسات بسیار زیادی برگزار شد. یکی از موضوعات مطرح شده، درباره فضای فرهنگ و هنر بود. بخش دیگری این بود که فرصت اندکی تا برگزاری جشنواره باقی مانده و مساله دیگر هم، این بود که دبیر جشنواره، از قبل انتخاب شده و دوستان هنرمندان می گفتند با توجه به این مساله، شانیت حضور ما چیست.

او با اشاره به دیگر مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، افزود: به لحاظ نظری با هنرمندان گفتگو می‌شود، اولویت‌هایی دارند که شاید حضور در جشنواره تئاتر فجر، اولین اولویت‌شان نباشد. با این مقدمات، ترکیب بهینه‌ای که می‌توانستیم در تعامل و گفتگو آنان را برای حضور در این شورا قانع کنیم و آنان نیز بپذیرند که در این فضا ما را همراهی کنند، همین ترکیب بود که آن را ترکیب معتبری می‌دانم. دوست داشتم زنان بیشتری در این ترکیب حضور داشته باشند که فعلا میسر نشد ولی بازخوردهای خوبی گرفته‌ایم.

معاون هنری در ادامه این گفتگو درباره تازه ترین وضعیت حریم مجموعه تئاتر شهر با توجه به جلسه اخیری که با کارشناسان دفتر طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار شده، توضیح داد: از ابتدای فعالیت‌مان پیگیر بحث حریم تئاتر شهر بودیم چراکه ضرورت آن در نیمه دوم سال به ویژه به دلیل برگزاری جشنواره‌های تئاتر عروسکی و فجر برای ما اهمیت داشت. از آنجاکه پروژه حریم به دلایل فنی متوقف شده بود، پیگیری‌هایی صورت گرفت و امروز با دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد با همراهی آقای اتابک نادری و با حضور معمار طرح ، جلسه ای داشتیم و تلاش می کنیم با سرعت بیشتری برنامه‌ها را پیش ببریم که تا زمان برگزاری جشنواره تئاتر فجر بتوانیم بخشی از فضای بیرونی تئاتر شهر را برای اجراهای محیطی آماده کنیم. طبیعتا تمام بحث حریم تا آن زمان به پایان نمی‌رسد ولی بخشی از کار که قابلیت اجرا دارد، انجام می‌دهیم و تلاش می‌کنیم که بتوانیم بخشی دیگری از فضا را هم خودمان، طراحی و بهره‌برداری کنیم تا در این فرصتی که در اختیار داریم به انجام برسد.

در تکمیل این توضیحات، اتابک نادری، مدیر کل هنرهای نمایشی که با همراهی مهندس سروناز امتیازی، طراح پروژه حریم در جلسه دفتر طرح‌های عمرانی حضور داشته است، گفت: در این جلسه گفته شد که یک تیم ۱۵ نفره معمار ظرفیت تردد از ضلع شمالی تئاتر شهر را نقطه‌گذاری کرده‌اند. پیش از طراحی، با سرپرستی خانم مهندس امتیاز، در زمینه نمادها و معماری تئاتر شهر و ارتفاع‌ و زاویه دید، کار مطالعاتی و پژوهشی انجام داده‌اند و حتی زاویه تابش خورشید را در طول روز محاسبه کرده‌اند.

نادری اضافه کرد: فوندانسیون طرح انجام شده و حتی در طولانی‌ترین ضلع مجموعه برای پیشگیری از خسته‌کننده بودن دید بصری، موتیف‌هایی پیش بینی شده و به جرات می‌گویم این طراحی، جزو طراحی‌های عالی بود.

سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی درباره وضعیت حریم ضلع جنوب غربی و غربی مجموعه تئاتر شهر توضیح داد: فوندانسیون و ستون‌ها آماده است و از دوستان دفتر طرح‌های عمرانی و پیمانکار خواهش کرده‌ایم سرعت عمل بدهند و نرده و حفاظ‌ها را نصب کنند.

نادری افزود: فعلا برای اجراهای بخش فضای باز و محیطی، تغییرات موقتی انجام می‌دهیم که فضا باز شود مانند گذشته که حوض را داشتیم ولی مسئولیت امنیت جانی هم داریم زیرا چاله‌هایی ایجاد شده و نمی‌توانیم همه نرده‌ها را برداریم چون هم هزینه بر است و شاید هم برای تردد امنیت لازم را نداشته باشد. به همین دلیل تغییرات موقتی انجام می‌دهیم و دیواره‌های فعلی با تبلیغات محیطی پوشانده می‌شوند. اگر از توجه وزارت فرهنگ و ارشاد بهره‌مند شویم، دوستان پیمانکار عنوان کرده‌اند که تا عید می‌توانند حریم کل مجموعه را به پایان برسانند.

اتابک نادری در پایان خاطرنشان کرد: برای ضلع شمالی مجموعه طراحی بسیار زیبایی انجام شد که وضعیت فعلی را که موجب مخدوش شدن دید می‌شود، جبران می‌کند. حتی مواردی مانند خروج اضطراری برای اموری مانند ورود آتش نشانی را هم در نظر گرفته‌اند. یعنی همه پروتکل‌های میراث فرهنگی و نیز شهری رعایت شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ آذر ۱۴۰۳ / ۰۰:۵۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403092719392
  • خبرنگار : 71342