فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع):

پژوهش و تحقیق کلید پیشرفت کشور است

فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع) گفت: یکی از ارکان رشد و توسعه در هر کشوری در نگاه جامع و کاربردی به مقوله پژوهش و تحقیق است و این امر می‌تواند زمینه‌ساز جهش علمی و کلید پیشرفت یک کشور باشد.

سردار محمدرضا موحد فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع)، در همایش گرامیداشت هفته پژوهش  که امروز ۲۶ آذرماه در سالن شهید اخلاقی سپاه استان قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام (ره) و شهدای انقلاب، شهدای امنیت پایدار و ۶۰۹۰ شهید استان عنوان کرد: مقام معظم رهبری و فرماندهی معظم کل قوا فرمودند که کشور ما بدون حرکت در جاده گسترش دانش و گسترش پژوهش امکان ندارد بتواند به نقطه مطلوب خود برسد.

فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع) افزود: یکی از ارکان رشد و توسعه در هر کشوری، نگاه جامع و کاربردی به مقوله پژوهش و تحقیق است و این امر می‌تواند زمینه‌ساز جهش علمی و کلید پیشرفت یک کشور باشد.

وی بیان کرد: پژوهش یکی از اساسی‌ ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعه همه جانبه یک کشور است و شاخص ارزشمندی که منجر به دانایی و توانایی جامعه، تولید اشتغال و ثروت، دستیابی به دفاع و امنیت و رفاه اجتماعی و در نهایت استقلال خودکفایی و اقتدار ملی می‌شود.

موحد تصریح کرد: مسئله ناترازی انرژی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم محصول عدم انجام پژوهش و کارهای علمی یا عمل نشدن به آن است. اولین توصیه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب توجه به علم و دانش و پژوهش هست.

فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب(ع) با بیان اینکه یکی از رسالت‌های معاونت دانش و پژوهش در سپاه ثبت تجربیات فرماندهان و مدیران در ماموریت‌های مختلف است، افزود: ثبت خاطرات و تجربیات فرماندهان در دوران دفاع مقدس و بعد از آن در فتنه ها و مسائل مختلف کشور می‌تواند راهگشای امور در آینده باشد.

وی افزود: معاونت دانش و پژوهش با انجام پژوهش، تشکیل تیم‌های اندیشه ورز، برگزاری همایش‌های علمی محدود و تخصصی، نشست‌های علمی و تخصصی و میزگردهای علمی، امروز پاسخگوی نیازهای دانشی سپاه است.

موحد نظرسنجی و نیاز سنجی را دو رکن مهم در فرایند کار پژوهشی دانست و گفت: اینگونه نظرسنجی ها با رویکرد آینده پژوهی، رافع نواقص پیشین و راهگشای آینده خواهند بود.

وی، استخراج تجارب از دانش تجربی لشکر عملیاتی مردم پایه در ماموریت جعفر طیار، مستندسازی تجارب کنترل اغتشاشات و ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ قم، دانش نگاری درس آموخته‌های دو نفر از فرماندهان سپاه و سردار تناور عزیز فرمانده لشکر، علل و عوامل موثر بر تمایلات ازدواج و فرزندآوری در خانواده پاسداران، مستند سازی درس آموزه‌های تجارب موکب‌داران استان قم در اربعین حسینی، مستندسازی و دانش نگاری درس آموخته‌های تجارب سپاه قم در کنگره ملی شهدای استان قم، تدوین الگو و پرسشنامه و بسته آموزشی سربازان با رویکرد اسلامی، مستندسازی و دانش نگاری تجربه فرماندهان نواحی مقاومت بسیج و همچنین فرماندهان گردان‌های رزم را از اقدامات معاونت دانش پژوهش سپاه استان معرفی کرد.

موحد عنوان کرد: هم اینک ۱۶ تیم اندیشه ورز در معاونت دانش و پژوهش در حال فعالیت هستند و ۵۰۰ نفر از پاسداران در سامانه مربوطه شبکه سازی شدند و تعداد کل تجارب نگارش شده ۶۵۰۰ تجربه است. در حوزه نشر و تبادل دانش، نشریه تخصصی رهاورد و پیام دانش و دو فصلنامه ترنم دانش را داریم که از طریق سامانه اتوماسیون در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

موحد اظهار کرد: تدوین کتاب، بازدیدهای علمی، اردوی راهیان پیشرفت، برگزاری کارگاه‌های مختلف، امضای تفاهمنامه و تعامل با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و نهادها، نوشتن پیوست مدیریت دانشی برای ماموریت‌ها، برگزاری مسابقات کتابخوانی از دیگر فعالیت‌های معاونت دانش و پژوهش است.

وی در پایان تصریح کرد: در صورتی که کار به صورت علمی صورت گیرد، قطعاً نتیجه بهتری خواهد داشت لذا شایسته است تا در این حوزه فعال‌تر باشیم تا بتوانیم در اجرای ماموریت‌های محوله موفق‌تر عمل کنیم.

به گزارش ایسنا؛ در این مراسم از کتاب حافظ سپاه، نوشته سرهنگ پاسدار حافظی که حاوی خاطرات ایشان در دوران فرماندهی است رونمایی و از فعالان و پیشکسوتان عرصه پژوهش سپاه امام علی ابن ابیطالب علیه السلام قم، قدردانی شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ آذر ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403092619302
  • خبرنگار : 50455