غلامحسین لکزائیان پور امروز در جلسهای که در اینباره با محمد لکزایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زهک داشت، بیان کرد: با توجه به اینکه طرح زراعت چوب در شهرک کهک، در مجاورت عرصههای در معرض فرسایش باد و تولید ریزگرد پیش بینی شده است، این طرح علاوه بر کاهش گرد و غبار، برای ساکنین این روستا نیز تولید شغل میکند.
وی افزود: پساب تصفیه شده خروجی پکیج تصفیه خانه فاضلاب شهرک کهک با توجه به داشتن TSS حدود ۴۰ میلی گرم در لیتر و BOD۵ کمتر از ۳۰ میلی گرم در لیتر و COD حدود ۶۰ میلی گرم در لیتر، از استانداردهای پساب خروجی آب سطحی بهره میبرد.
لکزائیان پور افزود: ظرفیت نهایی پکیج تصفیه فاضلاب این طرح بیش از ۱۰۰۰ متر مکعب در شبانه روز بوده و ظرفیت قابل بهرهبرداری آن در فاز اول، حدود ۴۰۰ مترمکعب در شبانه روز برآورد می شود که خرید آن مورد استقبال کشاورزان محلی جهت مصارف آبیاری زراعت چوب و کشت سایر محصولات دارای مجوز قرار گرفته است.
وی گفت: اجرای طرح استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرک کهک برای زراعت چوب می تواند ضمن بهبود فضای سبز این روستا و ایجاد کمربند سبز در اطراف آن، زمینه بهره برداری بهتر از پساب را نیز فراهم کند.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک گفت: فاضلاب تصفیه شده حاوی مواد آلی است که به عنوان کود در کشاورزی می توان از آن استفاده کرد. زراعت چوب با درختان سریع الرشد در دورههای بهره برداری کوتاه مدت با توجه به پتانسیل بالای گیاه پالایی و مزایای متعدد زیست محیطی، صرفه جویی در هزینه ها را در پی خواهد داشت.
لکزائیان پور در این جلسه از برنامه ریزی شرکت آب و فاضلاب استان برای فروش پساب خروجی تصفیه خانه های آب شهرستان، برای مصارف آبیاری از جمله آبیاری اراضی کشاورزی خبر داد و بیان کرد: با فروش پساب خروجی از بکواش فیلترها و سایر مراحل فرآیندی تصفیه خانه های آب و استفاده از آن برای مصارف غیر شرب، صرفه جویی در منابع آبی منطقه اتفاق خواهد افتاد.
طرح جمع آوری فاضلاب خانگی شهرک کهک که دارای پکیج تصفیه فاضلاب مدرن است، یکی از طرحهای مهم فاضلاب روستایی استان و کشور است که پیش بینی می شود تا پایان سال به بهره برداری برسد.
انتهای پیام