یک کارشناس مذهبی:

حضرت ام‌البنین (س) یکی از چهره‌های موثر در دفاع از حریم عاشورا بود

یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت ام‌البنین (س) پس از حادثه‌ عاشورا یکی از چهره‌های موثر در دفاع از حریم عاشورا بود که هر روز با نوه خود به قبرستان بقیع می‌رفت و اشعار جانسوز می‌خواند.

حجت الاسلام محمد باقی ذاکر در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت سالروز وفات حضرت ام‌البنین (س) در خصوص ویژگی‌های شخصیتی آن حضرت اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های بارز آن حضرت ولایت‌پذیری و تبعیت از امام زمان (عج) و پاسداری ایشان از حریم ولایت در سایه همین ولایت‌پذیری و درک درست از زمانه بود که اتفاق افتاد. 

وی افزود: یکی دیگر از ویژگی حضرت ام‌البنین(س) علاوه بر همسرداری، اهمیت به تربیت فرزندان است به گونه‌ای که ۴ فرزند ایشان در دفاع از حریم امامت و ولایت به درجه شهادت نیز نائل شدند.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: همچنین معرفت اهل بیت(ع)، شجاعت، غیرت، صبر، بصیرت و آگاهی از دیگر شاخصه‌های آن حضرت است و به این ترتیب می‌توان از ایشان به عنوان الگویی کامل برای یک زن مسلمان یاد کرد و بدون شک تبیین جایگاه اخلاقی و اجتماعی حضرت ام‌البنین (س) می‌تواند در تربیت نسل‌های آینده و در تراز یک جامعه اسلامی راهگشا باشد.

وی با بیان اینکه برخی برادران حضرت سیدالشهدا(ع) در صحرای کربلا حاضر نشدند، تصریح کرد: تفاوت حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) و برادرانش با دیگر برادران امام حسین(ع) در این بود که ایشان در دامان ام‌البنین پرورش یافتند و اینجاست که نقش اثرگذار مادر در تربیت فرزندان مشخص می‌شود.

باقی ذاکر بیان کرد: از ویژگی‌های بسیار مهم حضرت ام‌البنین، توجه به زمان و مسائل مربوط به آن است؛ او پس از واقعه عاشورا از مرثیه‌خوانی و نوحه‌سرایی استفاده کرد تا ندای مظلومیت کربلاییان را به گوش نسل‌های آینده برساند.

وی تصریح کرد: حضرت ام‌البنین (س) هر روز به همراه فرزند حضرت عباس(ع)، عبیداللّه، که همراه مادرش در کربلا حضور داشت به بقیع می‌رفت و نوحه می‌خواند که با این اشعار هم حماسه کربلا را بازگو می‌کرد و هم در قالب عزاداری به حکومت وقت به نوعی اعتراض می‌کرد و مردم را که اطراف او جمع می‌شدند از جنایات بنی امیه آگاه می‌کرد.

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: حضرت ام‌البنین(س) از طرف پدری از اجداد پیامبر(ص) بود و از طرف مادری نیز برخی روایت‌ها مادر او را ثمامه و برخی لیلا عنوان کرده‌اند که در هر صورت از طرف مادری نیز از اجداد پیامبر(ص) و امام علی(ع) بود. خاندان ام‌البنین(س) در عزت نفس، مهمان نوازی، وفاداری و شجاعت زبانزد عام و خاص بودند و در ادبیات و هنر ید طولانی داشتند؛ چراکه سخنور و شاعر بودند.

وی اضافه کرد: حضرت ام‌البنین(س) و خاندانش مصداق بارز شجره‌ طیبه بودند که یک پای آن‌ها روی زمین و پای دیگر آن‌ها در آسمان بود و عباس، عبدالله، جعفر و عثمان از پسران او بودند که همگی شهید شدند. ام البنین (س) پس از حادثه‌ عاشورا یکی از چهره‌های موثر در دفاع از حریم عاشورا بود که هر روز با نوه خود به قبرستان بقیع می‌رفت و اشعار جانسوز می‌خواند که حتی شخص پلیدی مانند مروان بن حکم از شدت جانسوزی سخنانش گریه می‌کرد.

باقی ذاکر بیان کرد: حضرت ام‌البنین (س) پس از حادثه‌ عاشورا جزو افرادی بود که فرهنگ عاشورا را احیا کرد و این نیز نشان دهنده‌ جهاد فرهنگی ایشان است که این نوع جهاد مصداق بارز امر به معروف است. ام البنین (س) در تمامی فضائل گوی سبقت گرفته بود که سخنان نقل شده از او نشان دهنده‌ این امر است و بزرگترین خصیصه‌ ایشان امر به معروف بود که متاسفانه امروزه در جامعه‌ ما امر به معروف و نهی از منکر چه مصداق کلی و چه فرعی آن چندان نمود ندارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403092518139
  • خبرنگار : 50081