افتتاح آزمایشگاه نسل چهارم صنعت در دانشگاه صنعتی اصفهان

آزمایشگاه نسل چهارم صنعت( ۴.۰ ) با حضور استاندار اصفهان در دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح شد.

آزمایشگاه صنعت ۴.۰ دانشگاه صنعتی اصفهان، ظهر شنبه ۲۴ آذر با حضور مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، سیدعلی‌محمد میرمحمدمیبدی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و جمعی از مدیران و مسئولان استانی افتتاح شد. این مرکز که با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد ریالی توسط فولاد مبارکه احداث شده است، در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان قرار دارد و به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین آزمایشگاه‌های کشور در حوزه فناوری‌های نوظهور شناخته می‌شود.

این آزمایشگاه با مساحتی بالغ بر ۵۰۰ متر مربع شامل دو سالن مجهز به فناوری‌های رباتیک و اینترنت اشیا و یک فضای زیرساختی با امکانات واقعیت افزوده و تجهیزات مکانیکی است، همچنین این مرکز دارای بخش‌هایی همچون پایلوت و مدل کارخانه هوشمند، سیستم‌های سایبری فیزیکی، پایلوت پلنت ربات‌ها و بخش‌های تخصصی پردازش داده و شبکه اینترنت اشیا صنعتی است.

آزمایشگاه صنعت ۴.۰ بستری برای تعامل عملیاتی میان دانشگاه و صنعت ایجاد کرده است تا با فرهنگ‌سازی در میان مهندسان و متخصصان، راهکارهای نوآورانه مبتنی بر فناوری‌های نسل چهارم صنعت توسعه پیدا کند. از دیگر اهداف این مرکز می‌توان به افزایش بهره‌وری، بهینه‌سازی فرایندهای تولید، رشد مهارت‌های دانشجویان، حمایت از تولید هوشمند، گسترش ارتباطات بین‌المللی و ورود دانشجویان به بازار کار مبتنی بر فناوری‌های نوین اشاره کرد.

این مرکز به همت فولاد مبارکه و با مدیریت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر این شرکت راه‌اندازی شده است.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این مراسم با اشاره به اهمیت تعامل دانشگاه و صنعت، اظهار کرد: نوآوری در توانمندی فناوری صنعتی و طی کردن مسیر نوآوری دو نگاه کلیدی به این حوزه هستند. کشورهایی که ارتباط مؤثری میان این دو ایجاد کرده‌اند، توانسته‌اند جایگاه برجسته‌ای در اقتصاد جهانی به دست آورند. این آزمایشگاه نیز با هدف ارتقای بهره‌وری، تقویت اقتصاد فناورانه و حمایت از بنگاه‌های صنعتی و دانش‌بنیان تأسیس شده است.

وی افزود: این مجموعه علاوه بر کمک به توسعه صنعت فولاد، بستر مناسبی برای استفاده از هوش مصنوعی در سایر صنایع فراهم خواهد کرد و به‌عنوان الگویی موفق در کشور مطرح خواهد شد.

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان نیز در این مراسم با تأکید بر ضرورت ورود هوش مصنوعی به صنایع گفت: فعالیت مراکزی مانند آزمایشگاه صنعت ۴.۰ نقش مهمی در بهبود رقابت‌پذیری، افزایش کیفیت، کاهش هزینه‌ها و پایداری زیست‌محیطی ایفا می‌کند. استان اصفهان با در نظر گرفتن سه محور گردشگری، انرژی و هوش مصنوعی در برنامه‌های توسعه‌ای خود، گام‌های مهمی برای ورود به تحول دیجیتال برداشته است.

وی افزود: آزمایشگاه صنعت ۴.۰ از طریق تعامل مستقیم دانشگاه و صنعت فولاد مبارکه در زمینه آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی، پشتیبانی از پژوهش‌های تحقیقاتی دانشجویان و اساتید و فراهم نمودن زیرساخت‌های لازم برای تبدیل ایده‌ها به محصولات تجاری به حل مشکلات استانی کمک می‌کند.

استاندار اصفهان ادامه داد: این آزمایشگاه می‌تواند الگویی پیشرو برای دیگر صنایع باشد و ما انتظار داریم فولاد مبارکه پس از بهره‌مندی از این فناوری‌ها، امکان استفاده از آن‌ها را برای سایر کسب‌وکارها نیز فراهم کند.

سیدعلی میرمحمدمیبدی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در این مراسم به توانمندی‌ها و دستاوردهای پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در یک دهه اخیر اشاره کرد و گفت: نصب رادار فرودگاهی کشور در آبادان، ساخت ربات زیرآبی آب‌های عمیق کشور و رادار جماران برای اولین‌بار در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی شد.

وی مطرح کرد: با استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌های همکاری با صنعت، درآمد اختصاصی پژوهشی دانشگاه از ۸۰ میلیارد به ۴۲۰ میلیارد رسیده است.

آزمایشگاه صنعت ۴.۰ دانشگاه صنعتی اصفهان با هدف حمایت از تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های نوین، تعامل سازنده میان صنعت و دانشگاه و آماده‌سازی نیروهای متخصص برای تحول دیجیتال راه‌اندازی شده است و نقطه عطفی در مسیر همکاری‌های صنعتی و دانشگاهی به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۲۱:۲۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403092417797
  • خبرنگار :