روند صعودی شیوع آنفلوآنزا در مشهد

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: با افزایش ۲۱ درصدی تعداد مبتلایان به انفلوآنزا نسبت به ماه قبل، در حال حاضر وارد پیک این بیماری در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده‌ایم.

دکتر زهرا نهبندانی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص روند افزایشی شیوع  آنفلوانزا، عنوان کرد: موارد آنفلوانزا در مشهد، نسبت به هفته چهارم آبان‌ماه تا کنون روند صعودی داشته است، از هفته چهارم آبان‌ماه تمام موارد بیماری آنفلوانزا با شیب صعودی مواجه است، اما آمار کووید هیچ تغییری نکرده و افزایش نیافته است. 

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با توجه به آمادگی بیمارستان‌ها برای مبارزه با این بیماری، خاطرنشان کرد: از آنجایی که آنفلوانزا نسبت به قبل، روند صعودی داشته، تمام تلاش این است که از پیک این بیماری جلوگیری شود.

وی ادامه داد: قطعا اقدامات، پیشگیری و مداخلات لازم انجام خواهد شد تا جامعه به سمت پیک سوق پیدا نکند؛ ممکن است تجهیزات بیمارستانی همچون تخت‌ و داروها در دوره پیک دچار کمبود شوند که تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا قبل از پیک، اقدامات پیشگیرانه در جامعه صورت گیرد.

نهبندانی مطرح کرد: درخصوص این اقدامات پیشگیرانه، با تعدادی ادارات اعم از آموزش و پرورش و.. همکاری‌هایی انجام شده است که جامعه وارد پیک نشود، هر ساله این تعداد از پیک‌ها وجود دارد، اما در حال حاضر با افزایش ۲۱ درصدی تعداد مبتلایان  نسبت به ماه قبل، وارد پیک شده‌ایم.

آمادگی بیمارستان‌ها برای مقابله با پیک آنفلوآنزا 

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه بیمارستان‌ها قبل از پیک آمادگی‌های لازم را انجام می‌دهند و می‌دانند که در این ماه‌ از سال بیماران بستری افزایش خواهند داشت، بیان کرد: تصور می‌شود ایپدمی این بیماری، اگر مانند دوران کرونا افزایش یابد ممکن است با کمبود تجهیزات بیمارستانی مواجه شویم.

وی با بیان اینکه تاکنون از بیمارستانی کمبودی  گزارش نشده است، تصریح کرد: موارد پیشگیری برای جلوگیری از افزایش شدید بیماران و فشار بر سیستم درمانی است. قبل از مهرماه، توصیه‌هایی در ادارات و مصاحبه‌های رادیو و تلویزیون مطرح شد که فرهنگ پیشگیری باید در جامعه اعمال شود.

توصیه به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی

 نهبندانی با اشاره به اینکه همانطور که در دوران کرونا ماسک از افراد جدا نمی‌شد، اکنون در فصل سرد سال هم عموم جامعه باید از ماسک استفاده کنند، عنوان کرد: ماسک باید جزء تجهیزاتی باشد که در هر زمان و مکانی همچون مجالس، مترو و اتوبوس همراه افراد باشد؛ اگر در محیط سربسته‌ای، فردی دچار آنفلوانزا باشد، حتی قبل از علائم، انتقال ویروس به شدت بالا است و می‌تواند ویروس را  به ده‌ها فرد منتقل کند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: ممکن است غیبت افراد از محل کار و... بر روی  اقتصاد خانواده تاثیر بگذارد،  بنابراین، اقدامات پیشگیری توسط افراد باید رعایت شود.

 نهبندانی یادآور شد:  قبل از دوران کرونا موارد آنفلوانزا به شدت شیوع داشت، اما با ورود کرونا موارد آنفلوانزا به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک به شدت کاهش یافت. 

وی با بیان اینکه عدم استفاده ماسک توسط افراد، آنفلوانزا را به سمت شیب صعودی سوق داده است، افزود: توصیه‌ می‌شود افراد دارای علائم آنفلوانزا از قرار گرفتن در مکان‌های شلوغ همچون محل کار، مدارس، دورهمی‌ها به‌خصوص در شب یلدای پیش رو خودداری کرده و فاصله فیزیکی را رعایت کنند؛ همچنین  شستشو مرتب دست‌ها پس از ورود به هر مکانی می‌تواند برای پیشگیری و کاهش این بیماری بسیار مؤثر باشد. 

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403092417468
  • خبرنگار : 50990