مرتضی محمدزاده روز شنبه در جلسه شورای سالمندان استان اظهار کرد: سند ملی سالمندی با شش هدف ارتقای سطح فرهنگی جامعه در خصوص پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان، تقویت حمایتهای اجتماعی برای ارتقای سرمایه اجتماعی، توسعه زیرساختهای موردنیاز در امور سالمندی و تأمین منابع مالی پایدار برای نظام حمایتی از سالمندان تدوین شده است.
وی هدف دیگر این سند را ارائه پاسخ مناسب به چالشها و فرصتهای سالمندی فردی و جمعیتی عنوان کرد.
وی با بیان این که جمعیت سالمندان در سال ۱۳۵۵، ۵ درصد جمعیت کشور بود که طی ۴۲ سال در سال ۹۸ به ۱۰ درصد جمعیت کشور رسیده است، افزود: سرعت افزایش این ترکیب جمعیتی نشاندهنده ضرورت برنامهریزی و فرهنگسازی در این حوزه است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به روند رشد جمعیت سالمندی در کشورهای توسعهیافته نیز بیان کرد: در بسیاری از کشورهای توسعهیافته جهان رشد دوبرابری جمعیت سالمندی طی یک قرن رخ میدهد و به عبارتی میتوان گفت ایران یکی از کشورهایی است که با شتاب بالایی به سمت سالمندی حرکت میکند.
وی اذعان کرد: البته جامعه سالمندی در قدم اول فرصت است که میتواند بستری برای استفاده از تجربیات و خردمندی سالمندان توسط نسل جوان فراهم آورد تا علاوه بر ایجاد محیطی سالم و پویا برای سالمندان از پتانسیل و توانمندی آنها نیز بهرهگیری کند.
وی با تاکید بر تهیه بانک اطلاعاتی سالمندان در این زمینه اظهار کرد: این موضوع میتواند به برنامه ریزی دقیق و سریع کمک کند و در صورت نیاز دستگاههای متولی، در اختیار آنان قرار گیرد.
وی مطرح کرد: تبریز جزو شهرهای دوستدار سالمند است ما میخواهیم در این زمینه تبریز را به یک الگو در سطح کشور تبدیل کنیم و در شهرستانهای دیگر نیز فرهنگسازی لازم جهت اجرای این امر صورت پذیرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، محمدزاده بیان کرد: باید تلاش کنیم تا جلسات شورای سالمندان بهصورت منظم برگزار و خروجی آن نیز عملیاتی و اجرایی شد.
انتهای پیام