دبیر علمی جشنواره فارابی خبر داد

تقدیر از ۳۷ اثر و ۴ نماینده خارجی در جشنواره بین‌المللی فارابی

دبیر علمی جشنواره علمی بین‌المللی فارابی به تقدیر از ۳۷ اثر و ۴ نماینده خارجی برتر در این جشنواره خبر داد و گفت: در دوره پانزدهم جشنواره بین‌المللی فارابی مجموعاً دو هزار و ۵۸۵ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از این تعداد ۳۸۳ اثر مربوط به آثار خارجی است.

به گزارش ایسنا، مهدی عباس زاده در نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی که در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم انسانی برگزار شد، با بیان اینکه در جشنواره بین‌المللی فارابی تمام رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی موجود هستند، تأکید کرد: در بخش داخلی این جشنواره ۱۶ گروه علمی از قبیل گروه اخلاق، ادیان و عرفان، گروه تاریخ، جغرافیا و باستان‌شناسی، گروه حقوق، گروه زبان، ادبیات و زبان‌شناسی، گروه علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، گروه علوم اقتصادی، مدیریت و امور مالی، گروه علوم تربیتی، روان‌شناسی و علوم ورزشی، گروه علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و مطالعات منطقه‌ای، گروه علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، گروه فقه و اصول، گروه فلسفه، منطق و کلام، گروه مطالعات نظری فناوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی و کتاب داری، گروه مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، گروه مطالعات هنر و زیبایی‌شناسی و گروه مطالعات میان‌رشته‌ای فعالیت دارند.

دبیر علمی جشنواره بین‌المللی فارابی تصریح کرد: گروه خاصی را در جشنواره فارابی به بحث‌های میان‌رشته‌ای اختصاص داده‌ایم؛ چرا که این بحث‌ها در دنیا مطرح و مهم هستند و در واقع مرز دانش در علوم انسانی و اجتماعی را تعیین می‌کنند.

عباس زاده با بیان اینکه کمیته ویژه علوم انسانی اسلامی هم در جشنواره وجود دارد که علوم انسانی را با رویکرد اسلامی دنبال می‌کند، تأکید کرد: این کمیته فقط ویژه مقالات پژوهشی است که در مجلات معتبر علمی به چاپ رسیده‌اند. باقی گروه‌ها به بررسی آثار داخلی که شامل ۴ قالب کتاب الکترونیکی یا چاپی، طرح پژوهشی اختتام یافته، رساله دکتری دانشگاهی یا سطح چهار حوزه و پایان‌نامه کارشناسی ارشد یا سطح سه حوزه، می‌پردازند و محدودیت خاصی در آثار به این جشنواره علمی وجود ندارد.

وی درباره آثار بین‌المللی که به جشنواره فارابی ارسال‌ شده است، گفت: محققان خارجی آثاری در سه عرصه ایران‌شناسی، اسلام‌شناسی و علم دینی به جشنواره فارابی ارسال کرده‌اند.

دبیر علمی جشنواره بین‌المللی فارابی در خصوص شرایط شرکت در جشنواره، افزود: آثار ارسالی باید یا منتشر شده باشند یا گواهی اختتامیه از مؤسسه یا دانشگاه معتبری داشته باشند. بازه انتشار یا اختتام آثار، سه سال منتهی به سال برگزاری جشنواره است و اگر اثری خارج از این بازه باشد، اجازه شرکت در جشنواره را نخواهد داشت. البته زمان ارسال آثار برای این دوره به پایان رسیده و برای دوره بعدی فراخوان جدید اعلام می‌شود.

عباس زاده اضافه کرد: آثار ارسالی به جشنواره فارابی در دو بخش بزرگ‌سال یعنی اثری که نویسنده آن دارای بیش از ۳۵ سال سن است و جوان که نویسنده آن کمتر از ۳۵ سال سن دارد بررسی و داوری می‌شوند.

وی درباره شیوه ارسال آثار به جشنواره فارابی گفت: محققان باید برای ارسال آثار به قسمت ثبت اثر در سامانه جشنواره فارابی مراجعه کنند که این کار هم برای شخص حقیقی و هم شخص حقوقی (دانشگاه، پژوهشگاه، ناشر خصوصی و ...) امکان‌پذیر است و آثار ارسالی در گروه‌های ۱۶ گانه ارزیابی می‌شوند و نهایتاً آثار برتر تعیین می‌شوند، حتی گاه پیش آمده که برای بررسی نهایی اثر ۷ یا ۸ داوری تفصیلی یا همه‌جانبه انجام شده است تا گروه‌های علمی جشنواره به اطمینان لازم برای انتخاب واقعی آثار دست یابند.

دبیر علمی جشنواره بین‌المللی فارابی بیان کرد: آثار برتر گروه‌ها در دو بخش برگزیده و شایسته تقدیر بر حسب احراز امتیاز گروه تقسیم می‌شوند و رتبه برگزیده خود به سه بخش برگزیده رتبه یک، دو و سه تقسیم می‌شود و سپس نوبت به آثار شایسته تقدیر می‌رسد.

وی درباره جوایز جشنواره فارابی گفت: هدایای اختصاص‌یافته به برگزیدگان جشنواره داخلی فارابی به شیوه نقدی اعطا می‌شود؛ اما در بخش بین‌الملل بسته فرهنگی و صنایع‌دستی نیز به محققان خارجی اهدا خواهد شد. رقم جوایز این جشنواره از نظر مادی خیلی زیاد نیست و با رقم مطلوب موردنظر ما فاصله دارد و سعی می‌کنیم در دبیرخانه جشنواره از طریق رایزنی با دستگاه‌های متولی امر، میزان رقم مالی جوایز این جشنواره را افزایش دهیم. با این حال جوایز این جشنواره اعتبار بسیار بالایی از جهت علمی برخوردار است و می‌توان گفت که جشنواره فارابی معتبرترین جشنواره بین‌المللی کشور در عرصه علوم انسانی و اجتماعی است. اگر افراد در این جشنواره برگزیده یا شایسته تقدیر شوند، می‌توانند از امتیاز آن برای ترفیع و ارتقای علمی خود استفاده کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403092417338
  • خبرنگار : 71567