سرهنگ جواد جهانشیری در نشست خبری آغاز به کار پنجمین دوره پویش "کودکان سایبری" که امروز شنبه ۲۴ آذرماه در محل ساختمان پلیس فتا خراسان رضوی برگزار شد، اظهارکرد: دو هدف اصلی و مهم این پویش افزایش آگاهی خانوادهها و دانشآموزان در خصوص آسیبهای فضای مجازی و ارتقاء نقش مدارس، جامعه و سکوهای محتوایی در ایمنی کودکان در فضای مجازی است.
وی با اعلام آغاز این پویش همزمان با سراسر کشور افزود: پویش کودکان سایبری از امروز ۲۴ آذرماه الی ۳۰ آذر ماه به مدت یک هفته برگزار خواهد شد و هر روز شعار مختص به خود را دارد؛ روز اول با موضوع «کودکان، ایمنی سایبری»، روز دوم «خانواده، والدگری سایبری» روز سوم «دوستان، بازیهای سایبری»، روز چهارم «مدرسه، آموزش سایبری» روز پنجم «جامعه، فرهنگ سایبری» روز ششم «سکوها، مسئولیت اجتماعی» و روز هفتم «پلیس فتا، حامی کودکان سایبری» خواهد بود.
جهانشیری ادامه داد: در این پویش و در روزهای برگزاری آن برنامههای متنوعی در قالب کارگاهها و جلسات هماندیشی همچنین جلسات و کارگاههای اطلاعرسانی و نمایشی در سطح مدارس از جمله برگزاری مسابقات مختلف در قالبهای عکس و فیلم و برگزاری مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب «زیست هوشمندانه» برگزار خواهد شد.
معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی اظهار کرد: در این پویش، جامعه مخاطب، بیشتر کودکان هستند ولی در کنار آن، آگاهسازی خانوادهها در خصوص بستر فضای مجازی و تهدیدات و آسیبهای آن برای فرزندان مدنظر است.
جهانشیری افزود: با وضعیت و قدمتی که فضای سایبر در کشور ما دارد و نزدیک به چند دهه است که وضعیت فضای مجازی در کشور ما مشخص بوده و اقدامات قابل ملاحظهای هم در دهههای اخیر انجام شده خصوصا از سال ۱۳۹۰ و بعد از اجرایی شدن سند امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و نقشی که در این سند برای بیش از ۳۰ نهاد و سازمان تعیین شده، امروز نمیتوان گفت که فرصتها و تهدیدها و یا قابلیتهای ناشناخته است، اما با توجه به پویایی و ظرفیتی که فضای سایبر دارد و در بحث فناوریهای نوینی که در این بستر ایجاد میشود، قاعدتا نوع تهدیدها هم تغییر میکند لذا این اطلاعرسانی واجب و حیاتی است.
وی افزود: کودکان از ظرفیتهای مختلف فضای مجازی شامل ظرفیتهای آموزشی، انتقال پیام و مهمتر از همه موضوعات محتوایی که بعضا در بازیها و سرگرمیهایی که در این فضا است، استفاده میکنند، بنابراین این ایمنی در بحث آموزشی و بحث سرمایهگذاری در آموزش که برای کودکان انجام میدهیم، میتواند اثرگذار بوده و نتیجه و اثر حاصل آن را در دهههای آتی ببینیم.
معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سازمان و نهادهای زیادی چه در بحث خصوصی و چه نهادهای دولتی این پویش را حمایت میکنند که در رأس آنها اداره کل آموزش و پرورش، مرکز فضای مجازی سپاه امام رضا ( ع ) و نیروی مقاومت بسیج، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادها که همکاری خوبی داشتند را میتوان نام برد و امیدواریم حاصل این همکاری خوب، حداقل آگاهسازی، اطلاعرسانی و ایجاد فضای امنی باشد تا بتوانیم دغدغهای که والدین نسبت به استفاده کودکانشان از این فضا را دارند، مرتفع کنیم.
جهانشیری خاطرنشان کرد: بزرگترین سرمایهای که ما در گام دوم انقلاب داریم کودکان و نوجوانانی هستند که امروزه در بستر انقلاب اسلامی رشد کرده و آموزش میبینند و امیدواریم بتوانیم این پایگاه مردمی و پایگاه مقاومت را در سطح منطقه و جهان روز به روز توسعه دهیم.
وی در پاسخ به ایسنا در رابطه با تفاوتهای برگزاری این دوره از پویش با دورههای قبلی توضیح داد: در نوع هدفگذاریها با توجه به اینکه آسیبشناسی پویشهای قبلی انجام شده بعضی خلاء هایی که در حوزههای آموزشی و محتوایی بوده سعی شده به فراخور سلیقه دانشآموزان باشد و نوع کارگاههایی که پیشبینی شده قطعا آسیبشناسی شده و موضوعاتی که در سالهای قبل کمتر به آن توجه شده مرتفع شده است.
جهانشیری ادامه داد: آنچه که در این دوره بیشتر به آن توجه شده است استفاده از بلاگرها و اینفلوئنسرهای بومی است که با استفاده از ظرفیت این افراد، از حضور آنان در جهت بازنشر محتواها و آموزش کودکان و خانوادهها استفاده شود.
وی در رابطه با نحوه دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه پویش و دریافت کتاب توضیح داد: بستر ارتباط شهروندان با ما تلفن ۰۹۶۳۸۰ است، همچنین شهروندان میتوانند از طریق سایت www.fata.gov.ir با مما ارتباط بگیرند. کتاب "زیست هوشمندانه" هم در سامانه شاد برای دانشآموزان قابل دریافت بوده و در سایت پلیس فتای کشور هم قابل دریافت است، در سایر سایتها هم این موضوع بارگزاری شده است.
کاهش جرائم فضای مجازی در کودکان زیر ۱۰ سال
وی با اشاره به اینکه هدف از این پویشها، کارگاهها و آموزشها این است که پیشگیری اجتماعی انجام شود تا در وضعیت پیشگیری کیفری قرار نگیریم، تصریح کرد: بنا بر آنچه آمارها نشان میدهدف افزایش جرم در بین کودکان و دانشاموزان در گروه سنی زیر ۱۲ سال نسبت به سالهای گذشته افزایشی نداشته و جرائم در دو سه سال اخیر بین کودکان زیر ۱۰ سال به حداقل رسیده است و این کاهش آمار خود نشانه تلاشهای انجام شده در حوزه پیشگیری اجتماعی است که اتفاق افتاده است.
جهانشیری ادامه داد: در استان جرائم بر اساس گروههای سنی برآورد نشده و جرائم بیشتر بر اساس موضوعی بررسی شده که بر این اساس بیشتر جرائم در حوزه های اقتصادی،بعد موضوعات غیراخلاقی و فرهنگی است و ۲ الی ۳ درصد هم موضوعات سیاسی است که مدیریت میشود و پلیس فتا در مجموعه هر ۳۳ شهرستان استان فعال است و به موضوعات رسیدگی میکند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از بازیهایی که کودکان نصب میکنند بومی نبوده و با فرهنگ ما سازگار نیست و مخرب است، توصیه ما به والدین این است که بر بازیهای فرزندانشان در فضای مجازی نظازت لازم را داشته باشند و حتما از مزایا و معایب بازیها از طریق سایتهای معتبر اگاه شوند.
معاون هماهنگکننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی افزود: جرائم در حوزه کودکان دو نوع است؛ یکی جرائمی که علیه کودکان اتفاق میافتد از طریق دوستیابیها، عضویابیها و فعالیتی که در فضای مجازی انجام داده و خانوادهها از آن غافلند و باعث بروز بعضی جرائم شده و دوم، جرائمی که از سوی کودکان علیه افراد اتفاق میافتد که این به دلیل عدم آگاهی بوده و اگر آگاهسازی درست انجام شود و نظارت والدین بیشتر باشد و توصیههای ایمنی را جدی بگیرند، میتواند در پیشگیری از وقوع جرم موثر باشد.
جهانشیری تاکید کرد: پلیس فتای انتظامی خراسان رضوی آمادگی این را دارد که در مدارس و مراکزی که با کودکان و نوجوانان سروکار دارند چنانچه پیشنهاد برگزاری کارگاه یا برنامه و یا محتوای آموزشی برای بازنشر داشته باشند، به آنها کمک کند.
انتهای پیام