معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

آب‌های راکد، نقش مهمی در چرخه انتقال بیماری مالاریا دارد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با توجه به احتمال بارندگی در ماه‌های پیش رو، عدم مدیریت صحیح آب های سطحی، می تواند افزایش موارد مالاریا را به دنبال داشته باشد.

خداداد شیخ زاده در گفت وگو با ایسنا، افزود: آب های سطحی و راکد نقش مهمی در چرخه انتقال بیماری دارد، بر همین اساس خشکاندن آب های سطحی و بهسازی محیط، استراتژی موثری برای کنترل بیماری مالاریاست.

وی ادامه داد: شیوع بالای بیماری مالاریا در کشورهای همسایه شرقی، می تواند تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر وضعیت بیماری مالاریا در داخل کشور داشته باشد. در این راستا، مراقبت‌های مرزی و پایش دقیق وضعیت بروز بیماری در مناطق مرزی به صورت کاملا جدی توسط همکارانمان در حال انجام است.

وی افزود: مالاریا از جمله بیماری‌های عفونی جدی است که تهدیدی برای سلامت عمومی به شمار می‌آید. بیماری مالاریا، که توسط انگل‌های پلاسمودیوم ایجاد می‌شود، از طریق نیش پشه‌ آنوفل منتقل می‌شود. در صورتی که  بیماران به موقع به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نکنند و شروع درمان آنها با تاخیر انجام شود،  می‌تواند عوارض شدید و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.

دکتر شیخ زاده عنوان کرد: بهسازی  محیط و از بین بردن آب‌های راکد، استفاده از قلم دافع حشرات، استفاده از پشه‌بندهای استاندارد، مراجعه به موقع به مراکز بهداشتی درمانی (در صورت داشتن علائم بیماری) و آگاهی رسانی به جامعه، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری مالاریا در مناطق پرخطر دارد.

وی گفت: به افرادی که تردد مرزی داشته یا در نواحی مالاریاخیز زندگی می کنند و یا به‌ تازگی از سفر به این مناطق برگشته‌اند توصیه می‌شود در صورتی که دچار بی حالی، تب ‌و لرز، تعریق و سردرد شدند بلافاصله به نزدیکترین واحد بهداشتی-درمانی (خانه بهداشت، مرکز خدمات جامع سلامت، بیمارستان و..) مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403092417097
  • خبرنگار :