اعلام آمادگی ترکیه برای میانجیگری جهت حل اختلافات میان سودان و امارات

رئیس‌جمهور ترکیه در جریان گفت‌وگوی تلفنی با رئیس شورای حاکمیتی سودان، اعلام کرد که آنکارا آماده است برای حل اختلافات میان سودان و امارات متحده عربی وارد عمل شود.

به گزارش ایسنا، «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه با «عبدالفتاح البرهان»، رئیس شورای حاکمیتی سودان تماس تلفنی برقرار کرد و طی این تماس تلفنی خاطرنشان کرد که کشورش می‌تواند برای حل اختلافات میان سودان و امارات متحده عربی وارد عمل شود و در مقابل البرهان نیز از هرگونه ایفای نقش ترکیه برای خاتمه بخشیدن به این جنگ استقبال کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، اردوغان و البرهان در جریان این تماس تلفنی روابط میان ترکیه و سودان را مورد بررسی قرار داده و در خصوص شماری از پرونده‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

رجب طیب اردوغان در این تماس تلفنی تاکید کرد که اصول اساسی ترکیه تضمین صلح و ثبات در سودان، حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور و ممانعت از تبدیل شدن آن به منطقه‌ای برای مداخله کشورهای خارجی است.

رئیس‌جمهور ترکیه خطاب به عبدالفتاح البرهان تصریح کرد که کشورش برای حل درگیری‌های میان سودان و امارات وارد عمل می‌شود و همچنین آنکارا برای حل مناقشه بین سومالی و اتیوپی در منطقه شاخ آفریقا میانجیگری می‌کند و این امر نقشی مهم در برقراری صلح در منطقه ایفا خواهد کرد.

در همین رابطه، عبد الفتاح البرهان از هرگونه ایفای نقش ترکیه در پایان دادن به این جنگ استقبال کرده و از اردوغان خواست سرمایه‌گذاری‌های ترکیه در سودان افزایش یابد.

وی نسبت به موضع اردوغان و دولت ترکیه در حمایت از مردم سودان و گزینه‌های این کشور ابراز اطمینان کرد.

پیشتر «یاسین عبدالهادی» وزیر دفاع سودان، امارات متحده عربی را متهم کرد که در طول جنگ میان نیروهای واکنش سریع و ارتش سودان، پهپادهای انتحاری و استراتژیک به نیروهای واکنش سریع تحویل داده است.

وزیر دفاع سودان همچنین به دست داشتن تعدادی از کشورهای همسایه در جنگ علیه سودان اشاره کرد و گفت کشورش مدارک لازم برای اثبات این ادعا را در اختیار دارد و در زمان مناسب آن‌ها را منتشر خواهد کرد.

در همین راستا، دولت سودان از اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل خواست، برای رسیدگی به نقض قوانین بین‌المللی و منطقه‌ای توسط امارات و چاد جلسه تشکیل دهند. سودان آن‌ها را به مشارکت در جنگ علیه سودان متهم کرد.

«خالد علی الاعیسر» وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی و سخنگوی رسمی دولت سودان نیز اظهار داشت آنچه امارات و چاد انجام می‌دهند، اقدامی تروریستی علیه مردم سودان برای کشتار و تخریب زیرساخت‌های این کشور است.

سودان از اواسط آوریل گذشته تاکنون درگیر نزاع‌های داخلی است که بنا بر اعلام کمیته بین‌المللی صلیب سرخ موجب آواره شدن بیش از ۱۰ میلیون نفر در این کشور شده است.

پیشتر خبرگزاری رویترز از پیش‌نویس قطعنامه‌ای که خواستار توقف فروش تسلیحات آمریکایی به امارات است، مطلع شد که توسط «کریس وان هولن» سناتور آمریکایی به مجلس سنای این کشور ارائه شده است. این در حالی است که واشنگتن تاکید دارد ابوظبی نیروهای واکنش سریع در سودان را تسلیح نمی‌کند.

رویترز همچنین گزارش داد که دولت‌های آمریکا به رهبری هر یک از حزب‌های دموکرات و جمهوری‌خواه، امارات را شریک امنیتی منطقه‌ای مهم به شمار می‌آورند. طبق گزارش میدل ایست نیوز، از طرفی هولن، در بیانیه‌ای اعلام کرد امارات شریک مهمی در  منطقه غرب آسیا است اما آمریکا نمی‌تواند همزمان با حمایت و دامن زدن به فاجعه انسانی در سودان بیکار بماند.

قانون آمریکا کنگره را به بررسی فروش تسلیحات این کشور ملزم می‌کند.

امارات از طریق تداوم تسلیح نیروهای واکنش سریع که متهم به ارتکاب جنایت‌های جنگی در حق غیرنظامیان هستند، با اتهامات بین‌المللی در خصوص دخالت در جنگ سودان مواجه است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403092417084
  • خبرنگار : 71588