گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار توقف فروش مستقیم تسلیحات به تل‌آویو شد

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین خواستار توقف انتقال مستقیم تسلیحات به رژیم صهیونیستی و بازنگری اعتبار این رژیم در سازمان ملل شد تا نشان دهد که معافیت از مجازات قابل تحمل نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، این اظهارات «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین چهارشنبه در جریان کنفرانسی خبری با موضوع «نقض حقوق بشر در غزه و در سراسر اراضی اشغالی فلسطین» در سازمان ملل در ژنو گفت که تاکنون بیش از ۴۴۰۰۰ فلسطینی بر اثر تیراندازی‌ها و بمب‌های صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند که ۷۰ درصد از آنها زن و کودک هستند.

او گفت: «بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر زخمی شدند و این تعداد رو به افزایش است. هزاران نفر نمی‌توانند درمان شوند، چه رسد به درمان اولیه‌ترین بیماری‌ها. اگر این کافی نیست، بدانید که آنها اکنون مجبورند زمستان دوم را هم در کمپ‌های موقت بدون غذا و پوشاک کافی بگذرانند.»

اظهارات آلبانیز در کنار گزارشگر ویژه در مورد استقلال قضات و وکلا، گزارشگر ویژه در زمینه ارتقا و حمایت از حقوق بشر و آزادی های اساسی در هنگام مقابله با تروریسم و گزارشگر ویژه در زمینه ارتقای نظم بین‌المللی دموکراتیک و عادلانه مطرح شد.

این کنفرانس مطبوعاتی با انتقاد کارشناسان سازمان ملل از حملات لفظی به دیوان بین‌المللی دادگستری همراه شد و به نقض حقوق بشر در غزه و سرتاسر سرزمین‌های اشغالی فلسطین پرداخت.

در حال حاضر، دیوان بین‌المللی دادگستری در حال رسیدگی به ۲ پرونده مهم مربوط به جنگ غزه است؛ یکی از آفریقای جنوبی که تل‌آویو را به نسل‌کشی از طریق کشتار مستقیم و توقیف منابع ضروری متهم می‌کند، و دیگری از نیکاراگوئه که آلمان را به‌خاطر ارسال تسلیحات به اراضی اشغالی فلسطین به چالش می‌کشد.

آلبانیز گفت که کل جمعیت غزه در غزه اغلب چندین بار بی‌خانمان شده‌ است، صدها هزار نفر خانه‌های خود را برای همیشه از دست داده‌اند و کودکان مطمئن نیستند که آیا می‌توانند به مدرسه بازگردند یا خیر. او گفت: «تنها در چهار ماه گذشته، نزدیک به ۱۹۰۰۰ کودک به دلیل سوء تغذیه حاد در بیمارستان بستری شده‌اند. قحطی امروز یک واقعیت است.»

نماینده سازمان ملل افزود: «از آنجایی که می‌بینیم کمک‌های بشردوستانه در کرانه باختری از جمله قدس شرقی مسدود می‌شود، عملیات امنیتی نظامی اسرائیل، گسترش شهرک‌ها، تخلیه، تخریب، خشونت و تهدید به الحاق، درد و بی‌عدالتی بیشتری را بر فلسطینیان تحمیل می‌کند که مشمول سیاست تیراندازی غیرقانونی و تشدید شده برای کشتن هستند.»

دیوان بین‌المللی دادگستری در ۲۱ نوامبر اعلام کرد حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق این رژیم را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در سرزمین‌های فلسطینی، از جمله غزه، صادر کرد.

همچنین «مارگارت لاکوود سترتویت» گزارشگر ویژه استقلال قضات و وکلا به نوبه خود گفت از زمان صدور حکم بازداشت، ده‌ها کشور حمایت خود را از دادگاه و قصد خود برای انجام تعهدات قانونی خود برای همکاری با دیوان بین‌المللی دادگستری تایید کرده‌اند.

سترتویت با اشاره به سران رژیم صهیونیستی که به این دادگاه برچسب‌های یهودستیزی زدند، گفت، با این حال شدیدا نگران است که تعدادی از طرف‌ها دقیقا برعکس عکس‌العمل نشان داده و به طور لفظی به دادگاه، قضات و دادستان آن حمله می‌کنند، آن هم با زبانی کاملا نامناسب. او همچنین گفت یک مقام دیگر دادگاه را «شوخی خطرناک» توصیف کرد، دیگری دادگاه بین‌المللی کیفری را «دادگاهی غیررسمی و بدون شواهد مناسب» خواند و دادستان را با الفاظی که بازگو نکرد، تحقیر کرد.

این کارشناس سازمان ملل گفت برخی از اظهارات علیه دادگاه شامل تهدید به تحریم علیه مقامات دیوان بین‌المللی دادگستری و حتی بدتر از آن است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403092216412
  • خبرنگار : 71402