محمد اله بخش ۲۲ آذر در مراسم رونمایی از کتاب «مطالعه کتابخانه ای منابع آبی جاری مستعد آبزی پروری در استان اردبیل» که در حاشیه اختتامیه بیست و پنجمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن بازار استان اردبیل انجام شد، اظهار کرد: این کتاب با تاکید بر منابع آبی استان بخصوص با قزل اوزن، گیوی چای و اهر چای که حائز شرایط مساعد برای آبزی پروری است، به صورت کار مشترک و با همراهی و مطالعه جامع دانشگاه محقق اردبیلی رونمایی شد که در رشد و توسعه صنعت شیلات استان موثر خواهد بود.
اله بخش ادامه داد: شیلات استان اردبیل نیازمند سرمایه گذاری است و با توجه به اینکه سرمایه گذار بخش خصوصی باید با مطالعه و درک و یقین به این حوزه ورود کند این مطالعات می تواند قوت قلبی باشد تا در این حوزه گامهای مطمئن از طرف سرمایه گذاران برداشته شود چنانجه این کتاب معرفی فرصت های سرمایه گذاری مبتنی بر پژوهش های علمی و داده های مستدل میدانی در مسیر توسعه پایدار آبزی پروری را در اختیار سرمایه گذار قرار میدهد.
مدیر کل شیلات استان اردبیل یادآور شد: پیش از این علیرغم وجود پتانسیل های استان ، کار مطالعاتی جامع در خصوص استعداد یابی و ظرفیت سنجی و امکان سنجی در حوزه ایجاد مراکز و مجتمع های ماهیان زینتی و پرورش زالو و جلبک انجام نشده بود و ما بر آن شدیم تا کار علمی پشتوانه داری در این خصوص ارائه شود.
اله بخش افزود: با طبقه بندی نیازهای استان در پرورش ماهی در قفس از بین استانهای و دانشگاههای فعال در این حوزه متوجه شدیم که استان بوشهر با تولید ۱۲ هزار تن ماهی در قفس پیشرو هست بنابراین قراردادی برای افزایش دانش و تعاملات با دانشگاه خلیج فارس بوشهر منعقد شد.
وی در ادامه بیان کرد: با دانشگاه ارومیه نیز که در بحث پرورش شاه میگو یا همان خرچنگ دراز آب شیرین پیشرو بود و با توجه به اینکه در منابع آبی شورگل و شورابیل در استان اردبیل هم شاه میگو وجود دارد در خصوص مطالعات امکانسنجی پرورش این نوع آبزی عقد قرار داد انجام دادیم تا بحث پرورش آبزیان علمیتر و با مطالعه بیشتر پیش برود.
مدیر کل شیلات استان اردبیل رونمایی از کتاب مطالعات امکان سنجی ایجاد شهرک ماهیان زینتی، زالو طبی و ریز جلبک در هشتمین نمایشگاه شیلات در تهران را یادآور شد که حاصل عقد قرارداد با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و بر پایه مطالعات این دانشگاه در حوزه یاد شده بود.
انتهای پیام